xxxVIPxxx 02.03.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Mam problem... Mam do wykonania około 30m2 wylewki w jednym pokoju. Podłoga jest stara drewniana na legarach, dom na podmurówce około 1m. Problem w tym że od początku prac do końca mam tylko max 7dni... Jeden dzień bym poświęcił na usunięcie podłogi, drugi to nasypanie piasku około 20-30cm, zagęszczenie, kolejny dzień styropian, zbrojenie... 4 dnia bym rozłożył wylewkę, 5 polał obficie... 6dnia położył bym folię 2x i ułożył panele... Planowane warstwy piasek folia, styropian, wylewka (konsystencja mokrego piachu) 2x folia, pianka, panele Może się to udać ? Najgorsze jest to że tą pracę muszę wykonać 800km od domu i będę dysponował tylko 7 dniami i koniecznie musi być to wylewka cementowa no i zrobione wszystko na gotowo.... Martwię się tylko żeby woda z wylewki nie poszła w ściany, dlatego myślę o wywinięciu wysoko folii i dociśnięciu jej listwami przypodłogowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 02.03.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 ułożenie paneli na świeżej wylewce to fatalny pomysł, folia ich nie uratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 02.03.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Widziałem, że kładli płytki po kilku dniach na świeżej wylewce ale panele przed upływem 3 tygodni to dla mnie nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 02.03.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Może się to udać ? Najgorsze jest to że tą pracę muszę wykonać 800km od domu i będę dysponował tylko 7 dniami i koniecznie musi być to wylewka cementowa no i zrobione wszystko na gotowo.... Zadzwoń do Polsatu do Dowbor. Ona robi remonty w 5 dni. A tak na poważnie zrobić to zrobisz ale za pare miesięcy będziesz wymieniał panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek2 02.03.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Z tymi panelami też bym trochę zaczekał. Ale sam plan zrobienia wylewki naprawdę bardzo dobry. Sam bym tego lepiej nie opisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 02.03.2015 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 No to mam problem jak to rozwiązać szybko i sprawnie Wiem że to abstrakcja, ale dysponuje tylko 7dniami i nie bardzo mogę zostawić pokój "w rozsypce" bez wykończenia... Najgorzej że to musi być wylewka cementowa... PS U siebie na piętrze robiłem pierwszy raz w życiu wylewkę niecałe 2tyg. temu i widzę że jeszcze nie wszędzie wyschła (tak na oko) ale dam jej w sumie 4 tyg i zaczynam robić sufity.... Podłogi po około 2 mies. chce kłaść.. I powinno być ok... Tak mi to wyszło (robione bez listew prowadzących, wyszło ok tylko w jednym miejscu lekki ślad po łacie został do zeszlifowania ) Robiłem sam 16h PSS Chciałbym zobaczyć te domy "Dowborowej" po pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 03.03.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Mówią, ze 1cm wylewki schnie jeden tydzien. Zeby to byl jakis chudziak na samym spodzie to ziemia by wciągla, ale to na styropian pojdzie to lipa. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts