Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka w 7dni ?

xxxVIPxxx

Recommended Posts

Mam problem...

Mam do wykonania około 30m2 wylewki w jednym pokoju. Podłoga jest stara drewniana na legarach, dom na podmurówce około 1m. Problem w tym że od początku prac do końca mam tylko max 7dni... Jeden dzień bym poświęcił na usunięcie podłogi, drugi to nasypanie piasku około 20-30cm, zagęszczenie, kolejny dzień styropian, zbrojenie... 4 dnia bym rozłożył wylewkę, 5 polał obficie... 6dnia położył bym folię 2x i ułożył panele... Planowane warstwy piasek folia, styropian, wylewka (konsystencja mokrego piachu) 2x folia, pianka, panele

Może się to udać ? Najgorsze jest to że tą pracę muszę wykonać 800km od domu i będę dysponował tylko 7 dniami i koniecznie musi być to wylewka cementowa no i zrobione wszystko na gotowo.... Martwię się tylko żeby woda z wylewki nie poszła w ściany, dlatego myślę o wywinięciu wysoko folii i dociśnięciu jej listwami przypodłogowymi...

Gość Gos**c

Może się to udać ? Najgorsze jest to że tą pracę muszę wykonać 800km od domu i będę dysponował tylko 7 dniami i koniecznie musi być to wylewka cementowa no i zrobione wszystko na gotowo....

Zadzwoń do Polsatu do Dowbor. Ona robi remonty w 5 dni.

A tak na poważnie zrobić to zrobisz ale za pare miesięcy będziesz wymieniał panele.

No to mam problem jak to rozwiązać szybko i sprawnie :( Wiem że to abstrakcja, ale dysponuje tylko 7dniami i nie bardzo mogę zostawić pokój "w rozsypce" bez wykończenia... Najgorzej że to musi być wylewka cementowa...

PS

U siebie na piętrze robiłem pierwszy raz w życiu wylewkę niecałe 2tyg. temu i widzę że jeszcze nie wszędzie wyschła (tak na oko) ale dam jej w sumie 4 tyg i zaczynam robić sufity.... Podłogi po około 2 mies. chce kłaść.. I powinno być ok...

Tak mi to wyszło (robione bez listew prowadzących, wyszło ok tylko w jednym miejscu lekki ślad po łacie został do zeszlifowania :) ) Robiłem sam 16h

ZDhrrS.jpg

PSS

Chciałbym zobaczyć te domy "Dowborowej" po pół roku ;)