DPS 08.03.2015 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.03.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) no pacz Pani dziś dopatrzyłam się ( bo widno się zrobiło ) że Pani już tam jest na tej fbookowej kuchni łużyckiej .......ale tym tropem radzę iść na Podlasiu dają tyle smaczliwości kuchni podlaskiej, to Ty propaguj łużycką , tę za miedzy też Edytowane 9 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.03.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kepta duonele- potrawa o wiejskim rodowodzie . Stygmatyzowana- biedacy nie wyrzucają czerstwego chleba, w Polsce egzotyczna. Po litewsku to zwyczajnie- "smażony chleb" . Wpiszcie nazwę do wyszukiwarki i obejrzyjcie obrazki- są inspirujące. Znany głównie jako przekąska, u mnie bywa daniem obiadowym, podany z grilowanymi skrzydełkami i sałatą. W zależności od tego na czym smażymy, uzyskamy rozmaite smaki. Może być smalec, masło , ciekawy jest olej lniany, lub rzepakowy tłoczony na zimno. Ser koryciński słony, lub mozarella, do tego piwo! Dzieciom i abstynentom podajemy domowy podpiwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurka 12.03.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Heh, uwielbiam chleb smażony, az mi narobiłeś apetytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2015 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Kochani - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO za wszystkie wypowiedzi, daje mi to jakiś dość spójny obraz oczekiwań gości i upewnia, że warto iść drogą tradycji, kontynuować to, co robiliśmy do tej pory. Jeszcze raz dziękuję i oczywiście, jeśli tylko ktoś będzie miał ochotę, każda uwaga będzie dla nas cenna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinko 21.03.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dużo warzyw i oczywiście wszystko naturalne bez chemicznych dodatków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Chociaż jak pamiętam w upały pragnienie najlepiej gasiła woda ze studni, stała w wiadrze w sieni u rodziny na wsi, nie wiem jak to było, że zawsze była lodowato zimna. . Biorąc pod uwagę ilość nieszczelnych szamb i wylewnie na pole wieczorową porą zawartości tych szczelnych, picie wody z płytkiej studni zaczyna być mocno niebezpieczne..... Brak dbałości o środowisko w który żyjemy , nawet to najbliższe wokół nas , jest coraz bardziej przerażający .. Ludzie palą wszystkie śmiecie łącznie ze styropianem po ocieplaniu budynku ... bo tak taniej ... szamba szkoda gadać... Woda na mokrej działce ? To się studnię chłoną zrobi.. ktoś to błoto potem wypije.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 06.05.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Śniadanko jajecznica, mleczko albo naleśniki mniaaam obiadek krupnik albo pomidorówka no i obowiązkowo mielony;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandalf8 13.05.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Najważniejszy żebyś miał swojskie, świeże jedzenie. Jakby jeszcze część z tego była wyrabiana na Twojej albo sąsiedniej wsi. Trzymaj też jakość. Szamba Betonowe Świętokrzyskie Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez gandalf8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 13.05.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ja z wiejskiego jedzenia polecam bardzo ciekawa zupę alkoholową (Nie wiem jak to fachowo nazwać).Daje się szklankę miodu,około litr alkoholu (Moc wedle upodobań),parę goździków i łyżeczkę cynamonu.Całość się miesza i gotuje aż zrobi się ciepłe (Temperatura wedle upodobań) i tak się podaje.Ważne że jak ktoś chce używać spirytusu to musi go wymieszać z wodą lub wódką co najmniej dzień wcześniej żeby się dobrze przegryzło.Ja akurat daje 1 litr wódki 40% i 100-150 ml spirytusu 95%.Idealna sprawa na różne uroczystości:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A na rozgrzewkę jesienią i zimą duch puszczy na 70 volt i dwie papryczki chili do butelki. Niech tak poczeka z tydzień i po 50 gramach jesteś rozgrzany i wewnątrz i na zewnątrz. Polecam. Na rybach jesienią i zimą najlepsza rozgrzewka a popijając to gorącą herbatką wypocenie zapewnione ( dla przeziębionych polecane przed snem tylko pod ręką konieczna jest druga piżamka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts