DPS 08.03.2015 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.03.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) no pacz Pani dziś dopatrzyłam się ( bo widno się zrobiło ) że Pani już tam jest na tej fbookowej kuchni łużyckiej .......ale tym tropem radzę iść na Podlasiu dają tyle smaczliwości kuchni podlaskiej, to Ty propaguj łużycką , tę za miedzy też Edytowane 9 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.03.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kepta duonele- potrawa o wiejskim rodowodzie . Stygmatyzowana- biedacy nie wyrzucają czerstwego chleba, w Polsce egzotyczna. Po litewsku to zwyczajnie- "smażony chleb" . Wpiszcie nazwę do wyszukiwarki i obejrzyjcie obrazki- są inspirujące. Znany głównie jako przekąska, u mnie bywa daniem obiadowym, podany z grilowanymi skrzydełkami i sałatą. W zależności od tego na czym smażymy, uzyskamy rozmaite smaki. Może być smalec, masło , ciekawy jest olej lniany, lub rzepakowy tłoczony na zimno. Ser koryciński słony, lub mozarella, do tego piwo! Dzieciom i abstynentom podajemy domowy podpiwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurka 12.03.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Heh, uwielbiam chleb smażony, az mi narobiłeś apetytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2015 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Kochani - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO za wszystkie wypowiedzi, daje mi to jakiś dość spójny obraz oczekiwań gości i upewnia, że warto iść drogą tradycji, kontynuować to, co robiliśmy do tej pory. Jeszcze raz dziękuję i oczywiście, jeśli tylko ktoś będzie miał ochotę, każda uwaga będzie dla nas cenna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinko 21.03.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dużo warzyw i oczywiście wszystko naturalne bez chemicznych dodatków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Chociaż jak pamiętam w upały pragnienie najlepiej gasiła woda ze studni, stała w wiadrze w sieni u rodziny na wsi, nie wiem jak to było, że zawsze była lodowato zimna. . Biorąc pod uwagę ilość nieszczelnych szamb i wylewnie na pole wieczorową porą zawartości tych szczelnych, picie wody z płytkiej studni zaczyna być mocno niebezpieczne..... Brak dbałości o środowisko w który żyjemy , nawet to najbliższe wokół nas , jest coraz bardziej przerażający .. Ludzie palą wszystkie śmiecie łącznie ze styropianem po ocieplaniu budynku ... bo tak taniej ... szamba szkoda gadać... Woda na mokrej działce ? To się studnię chłoną zrobi.. ktoś to błoto potem wypije.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 06.05.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Śniadanko jajecznica, mleczko albo naleśniki mniaaam obiadek krupnik albo pomidorówka no i obowiązkowo mielony;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandalf8 13.05.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Najważniejszy żebyś miał swojskie, świeże jedzenie. Jakby jeszcze część z tego była wyrabiana na Twojej albo sąsiedniej wsi. Trzymaj też jakość. Szamba Betonowe Świętokrzyskie Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez gandalf8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 13.05.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ja z wiejskiego jedzenia polecam bardzo ciekawa zupę alkoholową (Nie wiem jak to fachowo nazwać).Daje się szklankę miodu,około litr alkoholu (Moc wedle upodobań),parę goździków i łyżeczkę cynamonu.Całość się miesza i gotuje aż zrobi się ciepłe (Temperatura wedle upodobań) i tak się podaje.Ważne że jak ktoś chce używać spirytusu to musi go wymieszać z wodą lub wódką co najmniej dzień wcześniej żeby się dobrze przegryzło.Ja akurat daje 1 litr wódki 40% i 100-150 ml spirytusu 95%.Idealna sprawa na różne uroczystości:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A na rozgrzewkę jesienią i zimą duch puszczy na 70 volt i dwie papryczki chili do butelki. Niech tak poczeka z tydzień i po 50 gramach jesteś rozgrzany i wewnątrz i na zewnątrz. Polecam. Na rybach jesienią i zimą najlepsza rozgrzewka a popijając to gorącą herbatką wypocenie zapewnione ( dla przeziębionych polecane przed snem tylko pod ręką konieczna jest druga piżamka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.