draco20051 02.03.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam serdecznie. Stoję przed faktem wykonania ogrodzenia z siatki. Działkę mam długą na około 100m. Na tej długości mam różnicę w poziomach około 1,5m. Największa jest na początku działki, potem teren opada już w miarę równo i łagodnie. Starałem się to zobrazować na rysunku.Pytanie czy siatka powlekana da się ułożyć na słupkach, jeśli zabetonuję je co 2,5 metra, tak że będą wystawać równo po 150 cm nad ziemię każdy. Ogrodzenie planowane jest bez podmurówki. Siatkę rozważam też wkopać na głębokość około 10 cm. Ewentualnie proszę o porady jak wykonać technicznie takie ogrodzenie ? http://images67.fotosik.pl/665/6d2addcb19e6b338m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 02.03.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Siatkę na nierównościach montuje się zgodnie z ukształtowaniem terenu, nie robi się żadnych kaskad, po prostu rozkładasz jak leci. Proponuje na takiej długości zrobić na środku słupek stabilizujący http://sklep.plast-met.pl/gfx-base-c/s_2/orgs/1/siatki/univerplast-montaz-krok3.gif jeśli chodzi o sprawy techniczne to standardowo betonujesz słupki, polecam do tak długiego ogrodzenia wiertnice, ułatwi i przyspieszy prace i zmniejszy ilość betonu potrzebnego do zalania słupków. Nie musisz się martwić o bardzo dokładne rozstawienie słupków jak to jest w przypadku paneli Edytowane 2 Marca 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrliss 17.03.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Dokładnie. Taką wiertnicę do ziemi możesz sobie wypożyczyć na przykład w firmie, która zajmuje się wynajmem elektronarzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 24.03.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Też zabieram się do wyznaczenia linii ogrodzenia ze spadkiem. Mama bok działki dł. 115m i nie wiem jak wyznaczyć linię prostą pochyłą, wczoraj próbowałem drutem wiązałkowym ale okazuje się, że przy nawet bardzo mocnym naciągnięciu obwisa. Może jakiś specjalny sznurek musiałbym zastosować, może dratwę? Ma ktoś z forumowiczów doświadczenie lub pomysł w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.03.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Nie ma nic czego bys użył na tej długości bez obwisu, podziel to na krótsze odcinki do ustalenia spadku możesz użyć niwelatora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.03.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 żyłka jest dobra ale nie wiem jak się sprawdzi na takiej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts