Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wchodź w koszty i marki bo to nie ma sensu najmniejszego. Na takie potrzeby to kup nawet SKILA z portalu ,,ALLEDROGO,, z udarem i obrotami ewentualnie prawo- lewo . Może być o mocy 500- 600 WAT. Wystarczy. Nie ma sensu pakować pieniążków w coś co bedzie tylko leżało i kurzyło się. Nie skuś się długością gwarancji bo to bez sensu.

wiesiek a jak mieszka w bloku z wielkiej płyty też tak doradzisz ? Bo to co doradziłeś do wiercenia w stropie i każdej płycie betonowej nie nadaje się .

Sorry ja założyłem, że jest to domek z prostej przyczyny gdyż wspomnane było o montażu wszelkiego rodzaju półki itd. więc moim zdaniem chodziło o domek lub mieszkanko w bloku lub szeregówce - wiadomo z jakiego materiału współcześnie budowanej. A w wielkiej płycie nie da rady żadnym sprzętem za 300 zł no chyba, że takim używanym z Anglii.

Dziękuję bardzo:)

W sklepie pan doradzał wiertarkę Maktec by Makita.

Mieszkam w domu z cegły, dużo tego na rynku a chińszczyzny najwięcej.

Sprzedawcy zawsze doradzają najdroższy i najlepszy sprzęt , aleczy warto wchodzić w takie koszty? W domu to i użyjesz najtańszej wiertarki, wytrzyma zagospodarowanie domku. Trzeba tylko dobre wiertełka sprawić i wesołej zabawy. Uwaga w ściankach z ytonga nie używaj udaru gdyż rozkalibruje Ci otwór i kołeczek plastykowy nie będzie dobrze trzymać.

• 2 weeks później...
Sprzedawcy zawsze doradzają najdroższy i najlepszy sprzęt , aleczy warto wchodzić w takie koszty? W domu to i użyjesz najtańszej wiertarki, wytrzyma zagospodarowanie domku. Trzeba tylko dobre wiertełka sprawić i wesołej zabawy. Uwaga w ściankach z ytonga nie używaj udaru gdyż rozkalibruje Ci otwór i kołeczek plastykowy nie będzie dobrze trzymać.

tylko z udarem pod SDS-a wejdzie w e wszystko, dobre opcje to Sparky-niemiecki, katuje jedna od 4 lat i nic , JCB w casto -maja 4 lata gwarancji więc masz 4 lata spokoju

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Mój sąsiad, który lubi majsterkować zakupił kilka lat temu wiertarkę udarową z Lidla (Parkside 1050W za 219 zł). Naprawdę dużo jej używa i jest zadowolony. Polecał ją, więc ja też się skusiłem :) Na razie wywierciłem ze 30 dziur, więc o trwałości nie mogę dużo powiedzieć - na chwilę obecną jestem zadowolony z zakupu.

Witam wszystkich na forum.

Mam podobny problem odnośnie wyboru wiertarki. Jestem też słabym fachowcem.

Potrzebuję jakiejś do wiercenia w bloku. Mieszkanie mam wykończone, ale dalej się okazuje, że trzeba jakieś gówienko powiesić, a zwykła wiertarka nie daje rady - strasznie twarda ściana, beton, a raczej - jakieś mega twarde pustaki? (nie wiem co to jest)

Czy moglibyście coś doradzić w rozsądnej cenie do 250zł ? Podejrzewam, że b. rzadko bedzie mi ona potrzebna.

Użytkownik gubik poleciał taką powyżej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235724-Wiertarka-u%C5%BCytek-domowy

i nad nią się zastanawiam, ale byłoby super jakby jeszcze coś ktoś z Was podesłał.

Dzięki i pzdr

• 1 month później...

Witam

Do wiercenia w twardym betonie tylko młotek pneumatyczny. Jeżeli potrzeba do użytku domowego to wystarczy lekka młotowiertarka o niewielkiej mocy. Na rynku jest wiele takich Graphite, Einhel, i inne.

http://domtechniczny24.pl/m%C5%82oty-udarowoobrotowe-sdsplus.html

Zwróć uwagę na gwarancję i wybierz taką gdzie dają najdłuższą.

Edytowane przez Rafał1972