maryska13 02.03.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Bardzo proszę o podpowiedź, jaką zakupić wiertarkę do użytku domowego?Jak to w domu czasem trzeba obrazek zawiesić, czasami półkę, karnisz. Chciałabym na to przeznaczyć maksymalnie do 250-300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 02.03.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Nie wchodź w koszty i marki bo to nie ma sensu najmniejszego. Na takie potrzeby to kup nawet SKILA z portalu ,,ALLEDROGO,, z udarem i obrotami ewentualnie prawo- lewo . Może być o mocy 500- 600 WAT. Wystarczy. Nie ma sensu pakować pieniążków w coś co bedzie tylko leżało i kurzyło się. Nie skuś się długością gwarancji bo to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 02.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 wiesiek a jak mieszka w bloku z wielkiej płyty też tak doradzisz ? Bo to co doradziłeś do wiercenia w stropie i każdej płycie betonowej nie nadaje się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 02.03.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja do zastosowań amatorskich polecam coś takiego w bloku też wywierci i cena okhttp://allegro.pl/mlotowiertarka-2550w-mlot-eurotek-glowka-wiertla-i5120038975.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 02.03.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Do 300 zł ciężko będzie kupić coś dobrego . Ważne aby udar był pneumatyczny a nie mechaniczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 03.03.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 ROSCHELL 800W RWP0023 na Alledrogo 226 zł.Jest to podróbka Boscha, lekka i w płycie żelbetowej otwór też wywierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryska13 03.03.2015 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Dziękuję bardzo:)W sklepie pan doradzał wiertarkę Maktec by Makita.Mieszkam w domu z cegły, dużo tego na rynku a chińszczyzny najwięcej. Edytowane 3 Marca 2015 przez maryska13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 wiesiek a jak mieszka w bloku z wielkiej płyty też tak doradzisz ? Bo to co doradziłeś do wiercenia w stropie i każdej płycie betonowej nie nadaje się . Sorry ja założyłem, że jest to domek z prostej przyczyny gdyż wspomnane było o montażu wszelkiego rodzaju półki itd. więc moim zdaniem chodziło o domek lub mieszkanko w bloku lub szeregówce - wiadomo z jakiego materiału współcześnie budowanej. A w wielkiej płycie nie da rady żadnym sprzętem za 300 zł no chyba, że takim używanym z Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.03.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziękuję bardzo:) W sklepie pan doradzał wiertarkę Maktec by Makita. Mieszkam w domu z cegły, dużo tego na rynku a chińszczyzny najwięcej. Sprzedawcy zawsze doradzają najdroższy i najlepszy sprzęt , aleczy warto wchodzić w takie koszty? W domu to i użyjesz najtańszej wiertarki, wytrzyma zagospodarowanie domku. Trzeba tylko dobre wiertełka sprawić i wesołej zabawy. Uwaga w ściankach z ytonga nie używaj udaru gdyż rozkalibruje Ci otwór i kołeczek plastykowy nie będzie dobrze trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bad69boy 15.03.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Sprzedawcy zawsze doradzają najdroższy i najlepszy sprzęt , aleczy warto wchodzić w takie koszty? W domu to i użyjesz najtańszej wiertarki, wytrzyma zagospodarowanie domku. Trzeba tylko dobre wiertełka sprawić i wesołej zabawy. Uwaga w ściankach z ytonga nie używaj udaru gdyż rozkalibruje Ci otwór i kołeczek plastykowy nie będzie dobrze trzymać. tylko z udarem pod SDS-a wejdzie w e wszystko, dobre opcje to Sparky-niemiecki, katuje jedna od 4 lat i nic , JCB w casto -maja 4 lata gwarancji więc masz 4 lata spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dextera z LM polecam .. za 300 zł udar, kucie, wiecenie i na SDS'a plus ..przez beton przechodzi jak guano przez gęś.a do wiercenia mikro najmniejszego boscha.. PSB13 czy jak tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_szcz-n 19.03.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Einhell tH-rh800 800wat sds plus cena ok340zl. i wchodzi jak w masło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasias2 24.03.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Byłam ostatnio w markecie budowlanym Mrówka na ul.Płochocińskiej i oni tam mieli dobre ceny Można obejrzeć: http://www.mrowka-warszawa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iee 09.04.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Ja mam amerykańskiego Dewalt i nie narzekam. Świetna wiera w tej cenie.A gadanie o udarze mechanicznym w domku z pustaków to przegięcie. Zresztą z takim udarem to najlepiej kupić polską Celmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.04.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Udar mechaniczny, realizowany przez tarczę z falą .. tym można najwyżej wiertło spalić. Prawdziwy udar tylko na tłok i pneumatycznyj. Mam wiertarkę 2 biegową DTW alu obudowa, dość dobrze ułożyskowana Wiertarki pseudoudarowe, mają spore bicie promieniowe:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.05.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Mój sąsiad, który lubi majsterkować zakupił kilka lat temu wiertarkę udarową z Lidla (Parkside 1050W za 219 zł). Naprawdę dużo jej używa i jest zadowolony. Polecał ją, więc ja też się skusiłem Na razie wywierciłem ze 30 dziur, więc o trwałości nie mogę dużo powiedzieć - na chwilę obecną jestem zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__ 12.05.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Również posiadam Parkside, używam jej już od 3 lat. Na początku w mieszkaniu teraz przy budowie domu, wiercenie, kucie, mieszanie kleju ...Daje rade, nie mam na co narzekać świetny stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichypl 14.05.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam wszystkich na forum. Mam podobny problem odnośnie wyboru wiertarki. Jestem też słabym fachowcem.Potrzebuję jakiejś do wiercenia w bloku. Mieszkanie mam wykończone, ale dalej się okazuje, że trzeba jakieś gówienko powiesić, a zwykła wiertarka nie daje rady - strasznie twarda ściana, beton, a raczej - jakieś mega twarde pustaki? (nie wiem co to jest) Czy moglibyście coś doradzić w rozsądnej cenie do 250zł ? Podejrzewam, że b. rzadko bedzie mi ona potrzebna.Użytkownik gubik poleciał taką powyżej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235724-Wiertarka-u%C5%BCytek-domowy i nad nią się zastanawiam, ale byłoby super jakby jeszcze coś ktoś z Was podesłał. Dzięki i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał1972 19.06.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) WitamDo wiercenia w twardym betonie tylko młotek pneumatyczny. Jeżeli potrzeba do użytku domowego to wystarczy lekka młotowiertarka o niewielkiej mocy. Na rynku jest wiele takich Graphite, Einhel, i inne.http://domtechniczny24.pl/m%C5%82oty-udarowoobrotowe-sdsplus.htmlZwróć uwagę na gwarancję i wybierz taką gdzie dają najdłuższą. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Rafał1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad_X 22.06.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Do użytku amatorskiego do 300 zł polecam młotowiertarkę black&deckera. Spokojnie wywierci dziurę w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts