zaniepokojny 02.03.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam, pragnę obić całą ścianę z od samej podłogi do samego sufitu płytą meblową? moj znajomy stolarz znalazł odpowiednie płyty lakierowane. jednak nie wiemy jak to zamontować. wkręty raczej nie wchodzą w grę ponieważ nie uda sie zamaskować śrub. czy da sie to jakoś przykleić? słyszałem coś o jakims systemie ramkowym. ma ktoś jakieś pomysły/ doswiadczenia z czyms takim? będę bardzo wdzieczny! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 02.03.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja bym kleił na dwuskładnikowy klej do parkietu, poliuretanowy (oczywiście jak zawsze najpierw należy wykonać próbę na jakimś małym kawałku). Będzie trzymać jak głupie. Niestety może być problem z potencjalnym demontażem. Drugie co mi przychodzi do głowy - na górze, pod sufitem zamontować jakiś estetyczny ceownik z anodowanego aluminium lub nierdzewki, tak aby płyty były trzymane górą przy ścianie. Dołem płyty można albo przykleić punktowo do ściany, albo nawet dać wkręty i zamaskować je listwą przyścienną (lub takim samym aluminium / nierdzewką). Trochę się obawiam że na środku płyty pod wpływem własnego ciężaru mogą się delikatnie wybrzuszać dlatego chyba też punktowo przykleił bym do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 02.03.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Nic trudnego. W sprzedaży dostępne są specjalne zawieszki do mocowania płyt ,paneli itd do ściany.Uchwyt składa się z dwóch elementów.Jeden montujesz do ściany a drugi do "pleców płyty" i po prostu zawieszasz jeden na drugim.Zawieszki występują w dwóch rodzajach: ze sprężyną i bez .Te ze sprężyną umożliwiają regulację.Poszukaj w internecie-znajdziesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts