Artisan 02.03.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam wszystkich miłośników nowoczesności Mamy zamiar rozpocząć budowę wymarzonego domu Dom ma być nowoczesny (Z szacunkiem dla wszystkich dworkowatych - ale to nie nasz klimat) Nie było by problemu gdyby PLAN Zagospodarowania pozwalał na budynek piętrowy Niestety musi to być dom z poddaszem czyli ze skosami i tu pojawił się problem z wyborem projektu :confused: Może komuś wpadł w ręce jakiś fajny projekt osiągalny jako gotowy Domu typu stodoła o pow ok 200 metrów???? Warunek duży salon i spora kuchnia Ja nadal szukam i szukam jak tylko cos znajdę podzielę się Pozdrawiam wszystkich którzy ten etap życiowy mają juz za sobą Artisan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 02.03.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Nie było by problemu gdyby PLAN Zagospodarowania pozwalał na budynek piętrowy Niestety musi to być dom z poddaszem czyli ze skosami i tu pojawił się problem z wyborem projektu Jak to nie pozwala? Jest napisane wprost, że musi być dom z poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artisan 02.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jak to nie pozwala? Jest napisane wprost, że musi być dom z poddaszem? Taki beznadziejny plan zagospodarowania mówi Dom parterowy z użytkowym poddaszem o max wysokości 8,5 metra Przeżyłam już to i podobają mi się stodoły z dwuspadowymi dachami Tylko jeszcze nie wiem jak by ona dokładnie miała wyglądać Szukam inspiracji na forum Czytam , szperam ale jakby ktoś coś to ja chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 02.03.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Nie poddawaj się. Poddasze są użytkowo beznadziejne. Zleć architektowi projekt indywidualny. Niech coś wymyśli. Poniżej masz dom piętrowy o wys.8,5m http://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/search/nazwa_projektu//projekt_id//powierzchnia_uzytkowa_od/0/powierzchnia_uzytkowa_do/500/rodzaj_zabudowy//ilosc_pieter/3/ilosc_garazy//ilosc_pokoi_bez_salonu//ilosc_pokoi_na_parterze_bez_salonu//min_szerokosc_dzialki//min_dlugosc_dzialki//wejscie_do_domu_od//piwnica//dach/dwuspadowy/kat_dachu_od//kat_dachu_do//kategoria//technologia//project/2971/slug/projekt-domu-prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.03.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 A mysleliscie o projekcie indywidualnym? Wbrew pozorom różnica w cenie nie jest taka duża a będziecie mieć pewność że odpowiada waszym oczekiwaniom i planom zagospodarowania. Może z tej strony: http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/atrakcyjny-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 02.03.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja też podpowiadam - projekt indywidualny. Właśnie kończymy projekt stodoły z dwuspadowym dachem, bo u nas plan zagospodarowania wymusza dach min 25 st.Myślę, że tą drogą można osiągnąć ciekawe i wygodne realizacje. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artisan 04.03.2015 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dziękuję za wszelkie sugestie Tak tak Będzie projekt indywidualny ale chciałabym mieć coś na bazie czego mozna tworzyć Nik ze znajomych nie ma takiego domu Nie byłam nigdy w środku Moje potrzeby i marzenia o domu są duuuze W tym sensie ze chce duzą kuchnię min 16 metrów Jadalnie min 20 i salon min 30 Co z resztą nie wiem Na górze min 2 sypialnie ale kazda z łazienką Jak najmniej skosów na górze co oczywiście nie będzie łatwe AAA no i garaz 40 metrów - ale moze być wysunięty i jakby nie zawierac się bezpośrednio w bryle budynku Coś takiego : ( nie wiem czy uda mi się wstawić obrazek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 04.03.2015 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Mnie też taka architektura odpowiada. Zastanów się tylko czy na pewno potrzebujecie/chcecie dużą kuchnię. Wydaje się, że kuchnia akurat ma swoje optymalne wymiary ze względu na ergonomiczność. Przy 16 m2 to już po prostu mogą nogi boleć od bezustannego biegania. W każdym razie życzę powodzenia. Na pewno uda się znaleźć fajne rozwiązanie na miarę waszych oczekiwań i lokalnych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artisan 05.03.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mnie też taka architektura odpowiada. Zastanów się tylko czy na pewno potrzebujecie/chcecie dużą kuchnię. Wydaje się, że kuchnia akurat ma swoje optymalne wymiary ze względu na ergonomiczność. Przy 16 m2 to już po prostu mogą nogi boleć od bezustannego biegania. W każdym razie życzę powodzenia. Na pewno uda się znaleźć fajne rozwiązanie na miarę waszych oczekiwań i lokalnych wymagań. Hej Tak duza kuchnia musi byc:yes: Chciałabym wysoką zabudowę ( a to zabiera miejsce) Wyspę taka 100 x 180 i znowu zabiera miejsce To jest mój priorytet Ale to na razie plany Rozmawiam juz z paroma architektami i zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam Artisan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artisan 05.03.2015 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziś miałam spotkanie z architektem Ktoś kto powiedział ze nie ma duuuzej róznicy miedzy projektem gotowym a indywidualnym hmmm powiem tak w/g mojej wiedzy jest różnica i to ogromna Ale się nie zniechęcam tylko zaczynamy tworzyć Jak tylko cos sie wykluje DAM ZNAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts