ad20086 02.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Cześć.. mam pytanie.. mieszkam w starej kamienicy i chciałam uzyskać szacunkowe koszty przejścia z ogrzewania elektrycznego - w mieszkaniach są stare piece kaflowe i grzeje się prądem albo gazem. Pytalam we wspolnocie o przejscie na centralne i powiedzieli że koszt jest za wysoki. Jednak jestem pewna że po jakimś czasie mógłby się on zwrócić. Ja mam 55m2, grzeję piecem elektrycznym i płacę 280 PLN za prąd każdego miesiąca Stąd zwracam się do Was z zapytaniem. Ile kosztowałoby założenie centralnego w budynku: - powierzchnia mieszkaniowa powinna wynosić ok 2500m2- 6 Pięter (w tym parter) o wys ok 3,5m- jest piwnica- budynek z cegły- budynek jest zabytkiem więc może to wymaga jakichs dodatkowych kosztów czy to się opłąca? Jesli możecie mnie skierowac do dostawcy który może przeprowdzic prace, stronę z adresami takich dostawcó, umiecie oszacować koszt lub np wiecie ze zbliżaja się jakies targi na których można się czegoś dowiedzieć plizz dajcie znać Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.03.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 i tak dużo nie płacisz, zobacz oferte duonu i może to wystarczy, żeby zaoszczedzić, być może prąd wyjdzie taniej niż gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.03.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Cześć.. mam pytanie.. mieszkam w starej kamienicy i chciałam uzyskać szacunkowe koszty przejścia z ogrzewania elektrycznego - w mieszkaniach są stare piece kaflowe i grzeje się prądem albo gazem. Pytalam we wspolnocie o przejscie na centralne i powiedzieli że koszt jest za wysoki. Jednak jestem pewna że po jakimś czasie mógłby się on zwrócić. Ja mam 55m2, grzeję piecem elektrycznym i płacę 280 PLN za prąd każdego miesiąca Stąd zwracam się do Was z zapytaniem. Ile kosztowałoby założenie centralnego w budynku: - powierzchnia mieszkaniowa powinna wynosić ok 2500m2 - 6 Pięter (w tym parter) o wys ok 3,5m - jest piwnica - budynek z cegły - budynek jest zabytkiem więc może to wymaga jakichs dodatkowych kosztów czy to się opłąca? Jesli możecie mnie skierowac do dostawcy który może przeprowdzic prace, stronę z adresami takich dostawcó, umiecie oszacować koszt lub np wiecie ze zbliżaja się jakies targi na których można się czegoś dowiedzieć plizz dajcie znać Olka Na te pytania da odpowiedz juz nie ozc, a audyt energetyczny. To nie jest proste liczenie dla parterowego domku, tym bardziej ze to zabytek i mozliwosci poprawy są ograniczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 03.03.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Na te pytania da odpowiedz juz nie ozc, a audyt energetyczny. To nie jest proste liczenie dla parterowego domku, tym bardziej ze to zabytek i mozliwosci poprawy są ograniczone Czy to nie spam jeżeli zaleca się usługi które akurat się świadczy na FM bez płatnego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.03.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Znasz inne mozliwosci odpowiedzi na zadany problem, jezeli tak to podaj jakie, czy mam zakaz uzywania słow ozc, audyt, taryfa, podłogówka, duon, tauron, pge, bufor, itp.?Wielokrotnie podawałem linki do darmowej wersji audytora ozc, czy to oznacza ze reklamuję firmę sankom?, czy wyliczenia taryf oznaczaja ze reklamuję pge, tauron, duon?Czyli lepiej nie pisac nic albo bardzo ogolnikowo, tak aby pytający i tak wiele nie skorzystał. Pisze o tym na czym sie znam, gdzie są sugestia ze to wykonuję lub chciałbym wykonac?, jezeli juz, to ty mnie reklamujesz co prawda bezwiednie, a wcale ta reklama nie jest mi potrzebna, powiem wiecej nie chce sie reklamowac, bo nie wyrabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 03.03.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Po co tyle agresji w twoich wypowiedziach (dla odmiany)? Pozwoliłem zauważyć pewną prawidłowość w twoich wypowiedziach a w mojej opinii powinieneś mieć zakaz używania słów które sugerują twój zawód. Chyba że w końcu zaczniesz płacić za profil a wtedy hulaj dusza z wciskaniem wszystkim swoich usług. Odpowiadając dalej twoja wypowiedz nic poza zachętą do twoich usług nie wniosła do tematu, więc lepiej nie pisz nic i weź się do roboty jak nie wyrabiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.03.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Po co tyle agresji w twoich wypowiedziach (dla odmiany)? Pozwoliłem zauważyć pewną prawidłowość w twoich wypowiedziach a w mojej opinii powinieneś mieć zakaz używania słów które sugerują twój zawód. Chyba że w końcu zaczniesz płacić za profil a wtedy hulaj dusza z wciskaniem wszystkim swoich usług. Odpowiadając dalej twoja wypowiedz nic poza zachętą do twoich usług nie wniosła do tematu, więc lepiej nie pisz nic i weź się do roboty jak nie wyrabiasz. Jakiej agresji?, jestem wyjątkowo spokojnym człowiekiem, nikogo nie obrażam, czy zadanie pytania jest wg ciebie agresją? Co do meritum wątku oczywiscie ze mozna podac szacunki odnosnie kosztów ogrzewania, kosztów instalacji, ale to tylko szacunki, a na podstawie szacunków nie powinno sie podejmowac decyzji odnosnie zmiany sposobu ogrzewania. Co zakazu mozesz wnioskowac do redakcji, o ile sie orientuję nikt takiego zakazu jeszcze nie ma (zawsze ktos musi byc pierwszy), ale jezeli będziesz chetny aby monitorowac moje wypowiedzi pod wzgledem słow kluczowych, to byc moze redakcja taki zakaz ustanowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 03.03.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 I tak w koło." Moge podać szacunki bo się tym zajmuje ale tego nie zrobię bo to nie jest podstawa do podjęcia decyzji (czemu nie? bo darmowa?) wiec chodź człowieku to Cie zgolę z kasy i policzę i potwierdzę ew szacunki " Monitoruje forum, nie Ciebie. Wciąż upisujesz się że trzeba OZC, bo bez tego to źle będzie... witki opadają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.03.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Gdzie napisąłem ze mogę podac szacunki, napisałem ze mozna je podac, czyli kto chetny niech podaje, ale ja nie zamierzam podawac jakichkolwiek szacunków dla tego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.03.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) I Monitoruje forum, nie Ciebie. Wciąż upisujesz się że trzeba OZC, bo bez tego to źle będzie... witki opadają.... O ile sie orientuje to Arturo ciągle zaleca wykonanie ozc, zalecają tez inni, jezeli ozc jest takie złe to ustanowic zakaz uzywania tego słowa dla wszystkich, TB jest równiez przeciwnikiem stosowania ozc, moze wiec połaczyc siły w tej krucjacie, cel jednoczy. Podaj przykład gdzie napisałem ze bez ozc bedzie żle, nie jest ono obowiązkowe, ale tez nie straszę jak bogusław (dotyczy czego innego) ze bedzie żle jak go nie bedzie Edytowane 3 Marca 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts