Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tytan remover, wpływ na szkło i ceramikę. Jakość usuwania.

decek_1984

Recommended Posts

Witam, czytałem artykuł na stronie swiat-szkla.pl , gdzie była informacja na temat środka do usuwania silikonu marki Tytan. Ponoć produkt ten idealnie usuwa silikon. Chciałem zapytać, czy ten środek nie niszczy ceramiki i lustra. Mam do usunięcia silikon między umywalką a lustrem zamontowanym za umywalką. jeżeli nałożę grubą warstwę tego preparatu to będzie on nachodził na lustro. Zastanawiam się czy zabezpieczyć lustro taśmą czy nie trzeba się tym martwić i lustro będzie bezpieczne?

Czy ktoś stosował ten produkt ?

Dziękuję za porady.

• 1 month później...

Zapewne chodzi Ci o produkt Tytan Remover? Taka pasta w tubie? Od niedawna odświeżam mieszkanie i właśnie używałem tego Tytana do usunięcia starego, łuszczącego się już silikonu. Środek całkiem dobrze sobie radzi z czyszczeniem i usuwaniem. A do tego mam wrażenie jakby "gruntował" powierzchnie, bo nowy silikon jakoś mi się łatwiej kładło i lepiej przylegał do powierzchni.

Nie wiem czy zauważyliście ale na nowych produktach Tytana są naklejki do ich programu dla klientów o nazwie Mistrzowie Tytana (http://www.mistrzowietytana.pl/), gdzie zbieramy punkty za zakupy ich produktów, które później można wymienić na nagrody. Przydatna rzecz przy planowaniu większego remontu lub wykańczania.