decek_1984 03.03.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam, czytałem artykuł na stronie swiat-szkla.pl , gdzie była informacja na temat środka do usuwania silikonu marki Tytan. Ponoć produkt ten idealnie usuwa silikon. Chciałem zapytać, czy ten środek nie niszczy ceramiki i lustra. Mam do usunięcia silikon między umywalką a lustrem zamontowanym za umywalką. jeżeli nałożę grubą warstwę tego preparatu to będzie on nachodził na lustro. Zastanawiam się czy zabezpieczyć lustro taśmą czy nie trzeba się tym martwić i lustro będzie bezpieczne? Czy ktoś stosował ten produkt ? Dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 27.04.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Zapewne chodzi Ci o produkt Tytan Remover? Taka pasta w tubie? Od niedawna odświeżam mieszkanie i właśnie używałem tego Tytana do usunięcia starego, łuszczącego się już silikonu. Środek całkiem dobrze sobie radzi z czyszczeniem i usuwaniem. A do tego mam wrażenie jakby "gruntował" powierzchnie, bo nowy silikon jakoś mi się łatwiej kładło i lepiej przylegał do powierzchni. Nie wiem czy zauważyliście ale na nowych produktach Tytana są naklejki do ich programu dla klientów o nazwie Mistrzowie Tytana (http://www.mistrzowietytana.pl/), gdzie zbieramy punkty za zakupy ich produktów, które później można wymienić na nagrody. Przydatna rzecz przy planowaniu większego remontu lub wykańczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts