Ircon 23.06.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Do okafelkowanej łazienki chcę wstawić kabinę prysznicową z brodzikiem na styropianie. I tu pytanko - czym przymocować ów styropian do podłogi aby przypadkiem któregoś dnia nie wyjechać z brodzikiem z kabiny W Muratorze swego czasu pokazywali mocowanie akrylowego brodzika na uchwytach przykręconych do ściany, ja mam blaszaka ale chyba zastosuję ten sam pomysł, to znaczy wkręcę w ścianę haczyki. Może jednak inne pomysły?????? Przy okazji jeszcze jedno - jak zabudować sam brodzik? Myślę o oklejeniu go siatką szklaną (jak przy ocieplaniu styropianem) i do tego zamista tynku kafelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 23.06.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Myślę o oklejeniu go siatką szklaną (jak przy ocieplaniu styropianem) i do tego zamista tynku kafelki. Kafelki możesz zdaje się bezpośrednio do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.06.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Możesz przykleić na klej montażowy, który nie "rozpuszcza" styropianu. Rozumiem, że do istniejących kafelek? Gdyby ich nie było, można by na np. klej do glazury lub styropianu od ociepleń. A nawet jeśli są to dobry klej powinien trzymać. Albo na piankę, tylko nie jestem pewien czy nie "rozpuszcza" styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 23.06.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Jak na podłodze beton to klej do dociepleń będzie świetny. Poza tym zgadzam się z przedmówcami. Natomiast sam brodzik na styropian jak kładziesz to on zazwyczaj trochę sprężynuje i potrafi pękać szkliwo. Żeby temu zapobiec bierzesz piankę montażową i duży kawał cienkiej folii (np malarskiej) Psikasz pianką na styropek po wierzchu a potem przykrywasz folią. Na to kładziesz brodzik i dociskasz, pod obciążeniem zostawiasz do wyschnięcia. Dzięki temu możesz brodzik jakbyco zdjąć a jednocześnie dobrze przylega. Kafelki można kleić bez siatki. To zazwyczaj jest twardy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts