maxrbic 04.03.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam, mam duzy problem z jednym grzejnikiem.Wiec tak: ostatnio dorabialem instalacje CO na poddasze z rur miedzianych 18mm.Na gorze mam dwa grzejniki plus dojscie (zaslepione) do grzejnika lazienkowego.Na dole mam 5 grzejnikow plus jeden lazienkowy. Wiec sprawa wyglada tak zejezeli otworze zaworki na grzejnikach na gorze to jeden grzejnik nie grzeje a jezeli zamkne to ten na dole grzeje. Nie wiem o co chodzi zzielienialem. Czy aby napewno woda znalazla sobie lepszy przeplyw na gore ?Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.03.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 najpierw odpowietrz a jak to nie pomoże to znaczy ze opory hydrauliczne są zbyt zróżnicowane, wtedy mozna zamontawać zawór termostatyczny i ustawić kryze pod głowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Wszystkie grzejniki odpowietrzone.Glowice gdzie zalozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.03.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 przy tym grzejniku ktory musisz zakrecic zeby inny grzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Aha, to mam dwie glowice zalozyc na 2 grzejnikach na poddaszu i na jaka wartosc je ustawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.03.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 a tak jak masz teraz nie mozesz przymknac zaworu żeby zrobic wiekszy opór przepływy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Nie, nawet jesli otworze minimalnie dwa zaworki na gorze to ten grzejnik na dole przestaje grzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.03.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 a możesz wrzucić pompę na wyższy bieg? moze ten na dole ma cieńszą rurę od innych albo jakiegoś syfu naleciało i się blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Pompa byla na 3 biegu ale to nic nie dalo.A mozna jakos ten syf przepchac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.03.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 zdjąć grzejnik jeśli uważasz że przekrój rur jest okile lat ma pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 04.03.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 kolego mam ten sam problem tzn na na górze u mnie grzejnik mam zakręcony prawie (otwarty na 10% ) u siostry pół grzejnika tylko grzeje instalacja ma 2 lata nowa była robiona innym wyjściem jest zamontowanie dodatkowej pompki żeby pchała wodę do tych 2 grzejników na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxrbic 04.03.2015 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tylko jest problem, bo nie bede mial miejsca zamontowac pompki w miejscu gdzie mam rury na gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts