Speeder 04.03.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam serdecznie!Czy istnieje taka możliwość abyście podali mi krok po kroku gdzie się trzeba zgłosić i co zrobić aby przyłączyć się do sieci wodociągowej?Jakiś czas temu stałem się właścicielem działki w Lutomiersku. Otrzymałem już warunki przyłącza. Mam mapkę do celów projektowych z której wynika że linia wodociągu znajduje się ok 5 m w głąb moje działki. Ponieważ na chwilę obecną nie zamierzam się budować a studzienka chciałbym aby znajdowała się blisko wodociągu. Wydaje mi się że najpierw muszę mieć projekt , ale co później , nie mam pojęcia.Nie chcę zlecać tego firmie (całego przedsięwzięcia) gdyż chciałbym nieco zejść z kosztów (to co można samemu załatwić postaram się zrobić we własnym zakresie- tylko najpierw muszę wiedzieć co...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 04.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 sprwadź czy czasem nie masz już odejścia od wodociągu do swojej posesji u mnie jak robili wode na każdej działce dawali trójnik z wyjściem i zaworem gdzie można by było się podłączyć później i powinieneś mieć taka tabliczkę i właz jeśli nie masz to na pewno do zakładu wodociągów musisz się zgłosić(gmina powiat urząd miasta ) tam powinni ci powiedzieć co i jak może mają mapki gdzie są jakie przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts