Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłączenie do sieci wodociągowej - jak to zrobić?

Speeder

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Czy istnieje taka możliwość abyście podali mi krok po kroku gdzie się trzeba zgłosić i co zrobić aby przyłączyć się do sieci wodociągowej?

Jakiś czas temu stałem się właścicielem działki w Lutomiersku. Otrzymałem już warunki przyłącza. Mam mapkę do celów projektowych z której wynika że linia wodociągu znajduje się ok 5 m w głąb moje działki. Ponieważ na chwilę obecną nie zamierzam się budować a studzienka chciałbym aby znajdowała się blisko wodociągu. Wydaje mi się że najpierw muszę mieć projekt , ale co później , nie mam pojęcia.Nie chcę zlecać tego firmie (całego przedsięwzięcia) gdyż chciałbym nieco zejść z kosztów (to co można samemu załatwić postaram się zrobić we własnym zakresie- tylko najpierw muszę wiedzieć co...)

sprwadź czy czasem nie masz już odejścia od wodociągu do swojej posesji u mnie jak robili wode na każdej działce dawali trójnik z wyjściem i zaworem gdzie można by było się podłączyć później i powinieneś mieć taka tabliczkę i właz crs50ceavu667ownr8tdrsn68vofnnp0mt5rtrkhhzqlzj63a.jpg

jeśli nie masz to na pewno do zakładu wodociągów musisz się zgłosić(gmina powiat urząd miasta ) tam powinni ci powiedzieć co i jak może mają mapki gdzie są jakie przyłącza