Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od 2 miesięcy mamy wyciskarkę Hurom, model HG 2G - rewelacyjna jest! Cicha, wydajna, łatwa w obsłudze i czyszczeniu. Moc 150 W :) Warta każdej wydanej na nią złotówki :yes:

Szukałam wyciskarki (prawdziwej, a nie sokowirówki nazywanej wyciskarką), która poradzi sobie bez trudu i z owocami (wszystkimi, nie tylko cytrusami - vide Philips), i z warzywami, i z ziołami, i ze zbożem. Zależało nam też na solidnej obudowie - padło na Huroma po obejrzeniu filmów w necie i przestudiowaniu opinii.

Edytowane przez joliska

• 3 months później...

Witam, dołączam się do pytania. Poszukuję wyciskarki tak do 1000 zł. która poradzi sobie z twardymi owockami i warzywami. Znajoma ma top juicer gotie i jest zadowolona, natomiast w necie aż roi się od negatywnych opinii. Może ktoś ma doświadczenia z tym urządzeniem?

Pytanie kolejne - jak wyciskarki radzą sobie ze skórkami i pestkami?

• 3 months później...
Ja mogę powiedzieć, że ze swojej nie jestem zadowolona. Dostałam ją w prezencie. Ma tyle części, że to zniechęca do używania jej. Zrobiłam to dosłownie raz, a ilość elementów do mycia była przerażająca. Model Zelmera, chyba bardziej do dużych przerobów- użyłabym ją drugi raz tylko, gdybym miała skrzynkę owoców/ warzyw do przerobu, inaczej szkoda mojej energii...

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

ja też bym polecała kupowować w jakimś profesjonalnym sklepie, te z marketów to często jednorazówki albo uzyskany na nich sok nie jest w pełni wartościowy

:( JA polecam kupowanie jeszcze stacjonarnie a nie przez internet bo wtedy można się podpytać sprzedawcy o wszystkie wątpliwości. Ja swoją kuiłam w Warszawie na Działdowskiej jest tam taki salonik i widać że sprzedawcy nie wciskają tylko tych drogich modeli, ja zdecydowałam się na taki za 1290zł

• 2 weeks później...
Ostatnio ze względu na sezon cytrusowy zainwestowałam w wyciskarkę wolnoobrotową Life Juicer i sprawdza się doskonale od kilku miesięcy, więc mogę ją śmiało polecić. Kupiłam w sklepie internetowym mango, chociaż nie byłam do tej pory zwolenniczką zakupów tą metodą. :)

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
ja mam sokowirówke marki zelmer i przypadkowo wyrzuciłam z odpadkami ostrze do niej :( czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można taki element dokupić? czy łatwiej będzie kupić nową?

W Krakowie przy al. Zygmunta Krasińskiego 11C, w Leżajsku przy Żwirki i Wigury 8, a jakby ci nie pasowały lokalizacje (nie napisałaś skąd jesteś )

to zawsze można https://czesciagd.pl/czesci-zamienne-zelmer-sokowirowki-wyciskarki-zelmer-c-1948_3759.html

• 2 weeks później...
Moc silnika to w sumie nie ma aż takieg znaczenia moja ma niby tylko 150 W a radzi sobie z całymi jabłkami itp. Teraz są inne silniki i nie potrzeba aż takiej mocy bo jest to inne przełożenie. Najważniejsze są obroty żeby były niskie no i materiał wykonania, żeby nie reagował z kwasami. Mój ostatni nabytek na prezent dla znajomych to Zebra by ZOO. Byłam u nich ostatnio i cały czas używają ponoć.

• 1 month później...
Może warto zmienić na wyciskarkę? Skoro już masz tę wiedzę, że te witaminy tracisz. Ja wiem że to wydatek ale jak u mnie pijąc takie soki zaoszczędziłam zimą na lekarzy i jakieś kosmetyki oczyszczające Tak tylko głośno myślę :) a zawsze można kupić na raty w wielu sklepach jest teraz 0%