jajmar 04.03.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Chcemy zakupić wyciskarkę do soków, czy ktoś coś może polecić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 04.03.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 jak największa moc (min 400W) i najlepiej z silnikiem na prąd stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.03.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 jak największa moc (min 400W) i najlepiej z silnikiem na prąd stały Piszesz o wyciskarce czy o sokowirówce ? Z tego co patrzyłem wyciskarki mają moce < 200W takiej powyżej 400 to chyba nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.03.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Od 2 miesięcy mamy wyciskarkę Hurom, model HG 2G - rewelacyjna jest! Cicha, wydajna, łatwa w obsłudze i czyszczeniu. Moc 150 W Warta każdej wydanej na nią złotówki Szukałam wyciskarki (prawdziwej, a nie sokowirówki nazywanej wyciskarką), która poradzi sobie bez trudu i z owocami (wszystkimi, nie tylko cytrusami - vide Philips), i z warzywami, i z ziołami, i ze zbożem. Zależało nam też na solidnej obudowie - padło na Huroma po obejrzeniu filmów w necie i przestudiowaniu opinii. Edytowane 5 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.03.2015 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziękuje za opinie. Kurcze oglądałem ten model wygląda fajnie tylko ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 16.06.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, dołączam się do pytania. Poszukuję wyciskarki tak do 1000 zł. która poradzi sobie z twardymi owockami i warzywami. Znajoma ma top juicer gotie i jest zadowolona, natomiast w necie aż roi się od negatywnych opinii. Może ktoś ma doświadczenia z tym urządzeniem? Pytanie kolejne - jak wyciskarki radzą sobie ze skórkami i pestkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliMarek 23.09.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Również posiadam wyciskarkę Hurom, model HG 2G i jestem bardzo zadowolony. Zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 28.09.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Ja mogę powiedzieć, że ze swojej nie jestem zadowolona. Dostałam ją w prezencie. Ma tyle części, że to zniechęca do używania jej. Zrobiłam to dosłownie raz, a ilość elementów do mycia była przerażająca. Model Zelmera, chyba bardziej do dużych przerobów- użyłabym ją drugi raz tylko, gdybym miała skrzynkę owoców/ warzyw do przerobu, inaczej szkoda mojej energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.09.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 My ostatecznie kupiliśmy HUROMA 2G nie pamiętam dokładnego symbolu działa fajnie. Co do mycia jest kilka części ale nie ejst to strasznie upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronkowa 15.10.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Ja mam sokowirówkę przy robocie kuchennym to soki robię owocowe w niej, a wyciskarkę do cytrusów mam taką klasyczną, ręczną z Duka i w zupełności mi ona wystarcza na nasze potrzeby Edytowane 16 Października 2015 przez joliska za kolejny link dostaniesz bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajęczyna 15.01.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 ja też bym polecała kupowować w jakimś profesjonalnym sklepie, te z marketów to często jednorazówki albo uzyskany na nich sok nie jest w pełni wartościowy JA polecam kupowanie jeszcze stacjonarnie a nie przez internet bo wtedy można się podpytać sprzedawcy o wszystkie wątpliwości. Ja swoją kuiłam w Warszawie na Działdowskiej jest tam taki salonik i widać że sprzedawcy nie wciskają tylko tych drogich modeli, ja zdecydowałam się na taki za 1290zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśkaś1719514231 29.01.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ostatnio ze względu na sezon cytrusowy zainwestowałam w wyciskarkę wolnoobrotową Life Juicer i sprawdza się doskonale od kilku miesięcy, więc mogę ją śmiało polecić. Kupiłam w sklepie internetowym mango, chociaż nie byłam do tej pory zwolenniczką zakupów tą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaa900 10.03.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam, przede wszystkim warto zwrócić uwagę na moc, na typ wyciskarki (np. ślimakowa) , ilość obrotu.Poza tym także można zwrócić uwagę, do jakich owoców i warzyw jest przeznaczona, czy poradzi sobie z twardymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viktor_77 30.04.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Wyciskarka wyciskarce nierówna. Warto zwrócić uwagę na moc silnika, jakość wykonania i materiał z jakiego jest wykonana. Najciekawszy sprzęt jaki znalazłem to vortex, jeszcze nie kupiłem, ale chyba się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 17.05.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 ja mam sokowirówke marki zelmer i przypadkowo wyrzuciłam z odpadkami ostrze do niej czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można taki element dokupić? czy łatwiej będzie kupić nową? W Krakowie przy al. Zygmunta Krasińskiego 11C, w Leżajsku przy Żwirki i Wigury 8, a jakby ci nie pasowały lokalizacje (nie napisałaś skąd jesteś ) to zawsze można https://czesciagd.pl/czesci-zamienne-zelmer-sokowirowki-wyciskarki-zelmer-c-1948_3759.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viktor_77 26.05.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Mam ten vortex (zdecydowałem się), nie jest źle. Żona z dziećmi mają zabawę przednią, codziennie sok do śniadania, wyciskarka nie budzi mnie rano. Póki co same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajęczyna 30.05.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Moc silnika to w sumie nie ma aż takieg znaczenia moja ma niby tylko 150 W a radzi sobie z całymi jabłkami itp. Teraz są inne silniki i nie potrzeba aż takiej mocy bo jest to inne przełożenie. Najważniejsze są obroty żeby były niskie no i materiał wykonania, żeby nie reagował z kwasami. Mój ostatni nabytek na prezent dla znajomych to Zebra by ZOO. Byłam u nich ostatnio i cały czas używają ponoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viktor_77 30.06.2016 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Racja. W przypadku wyciskarki niskie obroty to 50 maks. Wtedy to wyciskanie faktycznie ma sens. Ten mój vortex ma naklejkę "BPA FREE", czyli bez bisfenolu, który jest najbardziej szkodliwy w przypadku kontaktu z kwaśnymi owocami i warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzycznabj 01.07.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 wyciskarka to świetna sprawa bo jak sama nazwa mówi wyciska owoce. Ja niestety posiadam sokowirówkę fakt faktem solidna jest bo "trociny" prawie suche ale jednak pod wpływem temperatury to niestety ginie duża ilość pożytecznych witamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajęczyna 02.07.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Może warto zmienić na wyciskarkę? Skoro już masz tę wiedzę, że te witaminy tracisz. Ja wiem że to wydatek ale jak u mnie pijąc takie soki zaoszczędziłam zimą na lekarzy i jakieś kosmetyki oczyszczające Tak tylko głośno myślę a zawsze można kupić na raty w wielu sklepach jest teraz 0% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts