czubaks 04.03.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witamkupuję działkę budowlaną powiedzcei mi czy ja musze przygotować jakies dokumenty dla notariusza oprócz informacji z banku o udzieleniu mi kredytu? bo dostałem informacje ze musze jakies mapki wyciągać z gminu, plany zagospodarowania itd. po czyjej stronie to leży? jakie dokumenty są neizbędne do podpisania aktu notarialnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 04.03.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 wszystko zależy od kogo kupujesz i jak się z nim ugadasz ja jak kupuje ziemie to umawiam się że sprzedający ma powyciągać mapki odpisy z ksiąg itp ale najlepiej jak zadzwonisz do notariusza i sam się zapytasz bo każdy może inne dokumenty wymagać ( ja u 1 musiałem z banku mieć wyciąg z konta a u 2 nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 06.03.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam kupuję działkę budowlaną powiedzcei mi czy ja musze przygotować jakies dokumenty dla notariusza oprócz informacji z banku o udzieleniu mi kredytu? bo dostałem informacje ze musze jakies mapki wyciągać z gminu, plany zagospodarowania itd. po czyjej stronie to leży? jakie dokumenty są neizbędne do podpisania aktu notarialnego? do umowy przedwstępnej trzeba mieć kilka dokumentów , które również są niezbędne do sporządzenia wyceny przez rzeczoznawcę. Na pewno informacja o przeznaczeniu działki czy plan zagospodarowania przestrzennego ,który mówi o przeznaczeniu. Wypis i wyrys z rejestru gruntów jest również niezbędny do wyceny. Numer księgi wieczystej lib odpis księgi również jest niezbędny. Tak jak przedmówca wspomniał , takie dokumenty powinien mieć w posiadaniu sprzedający lub biuro pośrednictwa nieruchomości. Jeśli się okaże , że nie ma trzeba samemu pochodzi i je uzyskać. Do ostatecznej umowy przeniesienia własności dodatkowo trzeba udostępnić treść umowy kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts