Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy robić na dole prysznic?

Recommended Posts

oczywiście, byle nie robić prysznica na siłę. Mój znajomy "dołożył" prysznic do bardzo małej łazienki na dole (właściwie toalety) i teraz ma około 50cm przejścia pomiędzy kibelkiem a umywalką. Jestem osobiście za prysznicem i na dole i na górze. Wolę prysznic niż wannę, jednak nie za wszelką cenę. Trzeba na to zwrócić uwagę przy wyborze projektu a w trakcie budowy lepiej nie dokładać za wiele.

ps. Wspomniałem mojej ślubnej o pisuarze to mnie zbeształa, że z tego śmierdzieć będzie i temat się urwał. Faktem jest, że z pisuarem skojarzenia mam jedynie z publicznych toalet, więc nie wiem czy w domu też z tego unosi się nieprzyjemna woń :)

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najwygodniej oddawać mocz do umywalki. Myjąc ręce od razu spuszczamy wodę. Moim zdaniem dużo wygodniejsza opcja od pisuaru.

Sikanie do umywalki jest dużo bardziej higieniczne niż opryskiwanie okolicy kibla. Ludzie traktują lanie do zlewu jako coś zabronionego i głupiego ale opcja jest niezastąpiona.

Umywalkę można lepiej spłukać po oddaniu moczu, łatwiej umyć (ciepłą woda) niż pisuar.

Edytowane przez Adam626

o

ps. Wspomniałem mojej ślubnej o pisuarze to mnie zbeształa, że z tego śmierdzieć będzie i temat się urwał. Faktem jest, że z pisuarem skojarzenia mam jedynie z publicznych toalet, więc nie wiem czy w domu też z tego unosi się nieprzyjemna woń :)

Mam 2 pisuary, zarówno w łazience dolnej jak i w górnej. Są to "delikatne" w wyglądzie pisuary z pokrywami. Była to jedna z kilku najlepszych decyzji budowlanych .

Jako kobieta nie bardzo wyobrażasz sobie wygodę oddawania moczu do pisuaru. Lanie do kibla nie jest wygodne. Po pierwsze lanie do pisuaru jest dużo wygodniejsze a po drugie nie zapryskuje się moczem okolicy co często zdarza się przy różnicy poziomów przy laniu do kibla

Szzzzczechuulnie po oranżadce :lol:

ale naprawdę sądzicie że w domu opłaca się montować pisuary? po co? przecież każdy facet da radę załatwić się w typowej toalecie, a kobieta w pisuarze - już nie. troche marnotrawstwo miejsca i pieniędzy, tak moim zdaniem...

Jak większość pań Jesteś przeciwko a ja jestem przeciwko bidetom! I co z tego skoro "bidet musi być"....

U znajomego w bidecie dzieci myją ręce i woda po łokciach nie cieknie a pan tego domu nogi w nim myje.

Może ktoś z użytkowników/posiadaczy pisuarów mógłby wypowiedzieć się na temat wydobywających się z nich "zapachów"?

Zdecydowanie lepsza rzecza od bidetu jest bidetka. Po pierwsze wygoda korzystania po drugie do mycia kibla jest niezastapiona. Idealna do bezdotykowego mycia butow. szczotka do kibla staje sie zbedna. No i nie zajmuje miejsca bidetka oraz nie musimy dotykac cialem zimnej muszbli bidetu. Ps tanio sprzedam stelaz bidetu warszawa

Z pisuaru nic nie śmierdzi, do spłukania potrzeba dużo mniejszej ilości wody. Pokrywa na pisuarze skutecznie maskuje jego "ordynarny" dla co niektórych wygląd. Bidet jest też przydatny do dodatkowych funkcji typu mycie rąk, nóg, buziek dzieciom. Najlepiej we wszystkich łazienkach mieć wszystkie te przyrządy. W dolnej łazience pisuar będzie też przyjazny gościom płci męskiej, którzy nie będą osikiwać naszej muszli. W dolnej łazience bidet będzie wygodny jak przyjdzie się opiekować kimkolwiek mniej sprawnym ruchowo ... warto myśleć długofalowo o własnej wygodzie i warto wygospodarować trochę miejsca na to co dla nas może okazać się wygodne...

Myślę o własnej wygodzie - dlatego mam dwie łazienki ale bez zbędnych urządzeń,dbanie o higienę wynika z kultury człowieka,to nie jest sprawa posiadania bidetu czy pisuaru,zresztą temat jest o prysznicu na dole - ja mam,można brać kąpiel jednocześnie na dole i w górnej łazience,jest to bardzo wygodne w codziennym życiu.

Myślę o własnej wygodzie - dlatego mam dwie łazienki ale bez zbędnych urządzeń,dbanie o higienę wynika z kultury człowieka,to nie jest sprawa posiadania bidetu czy pisuaru,zresztą temat jest o prysznicu na dole

Ależ nie tłumacz się ... nie mam nic do Twojej higieny.... wpis może być ciekawy dla inwestorów szukających inspiracji w tym temacie :D

Ależ nie tłumacz się ... nie mam nic do Twojej higieny.... wpis może być ciekawy dla inwestorów szukających inspiracji w tym temacie :D

e,tam- co w nim ciekawego,im mniej sprzętów do mycia,tym lepiej

za to twój wpis,że pisuar to najlepsza decyzja budowlana jest powalający:)

Edytowane przez namira

Haha namira im mniej slrzetow tym lepiej. Uwielbiam jak o braku potrzeby sprzetow wypowiadaja sie ludzie ktorzy ich nie maja. Np zmywarka zbedny sprzet czy pisuar zbedny lub tez bidet niepotrzebny. Zrob sobue takie sprzety pokorzystaj i nastepnie sie wypowiadaj czy warto czy nie warto:)

Ha,ha pudło - siostra ma i pisuar i bidet,wybudowana pięć lat przede mną, często ją odwiedzam ,więc wiem o czym piszę

widzisz Adamie ,różnimy się i bardzo dobrze,ja uwielbiam zupełnie co innego niż ty.