jarekpolak 19.11.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 oczywiście, byle nie robić prysznica na siłę. Mój znajomy "dołożył" prysznic do bardzo małej łazienki na dole (właściwie toalety) i teraz ma około 50cm przejścia pomiędzy kibelkiem a umywalką. Jestem osobiście za prysznicem i na dole i na górze. Wolę prysznic niż wannę, jednak nie za wszelką cenę. Trzeba na to zwrócić uwagę przy wyborze projektu a w trakcie budowy lepiej nie dokładać za wiele. ps. Wspomniałem mojej ślubnej o pisuarze to mnie zbeształa, że z tego śmierdzieć będzie i temat się urwał. Faktem jest, że z pisuarem skojarzenia mam jedynie z publicznych toalet, więc nie wiem czy w domu też z tego unosi się nieprzyjemna woń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 19.11.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 (edytowane) Najwygodniej oddawać mocz do umywalki. Myjąc ręce od razu spuszczamy wodę. Moim zdaniem dużo wygodniejsza opcja od pisuaru.Sikanie do umywalki jest dużo bardziej higieniczne niż opryskiwanie okolicy kibla. Ludzie traktują lanie do zlewu jako coś zabronionego i głupiego ale opcja jest niezastąpiona. Umywalkę można lepiej spłukać po oddaniu moczu, łatwiej umyć (ciepłą woda) niż pisuar. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.11.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 ps. Wspomniałem mojej ślubnej o pisuarze to mnie zbeształa, że z tego śmierdzieć będzie i temat się urwał. Jeszcze za nim zatęskni, albo będzie ci kazała sikać na siedząco http://static.fishki.pl/static/posts/6/6508/foto_a760cfdf5359bf983986207af9d877f_org.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 19.11.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 .... tylko jak wziąć prysznic z gipsem na nodze? Folia spożywcza lub na szerokiej rolce folia stretch. Sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.11.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 o ps. Wspomniałem mojej ślubnej o pisuarze to mnie zbeształa, że z tego śmierdzieć będzie i temat się urwał. Faktem jest, że z pisuarem skojarzenia mam jedynie z publicznych toalet, więc nie wiem czy w domu też z tego unosi się nieprzyjemna woń Mam 2 pisuary, zarówno w łazience dolnej jak i w górnej. Są to "delikatne" w wyglądzie pisuary z pokrywami. Była to jedna z kilku najlepszych decyzji budowlanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiakkk 20.11.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 ale naprawdę sądzicie że w domu opłaca się montować pisuary? po co? przecież każdy facet da radę załatwić się w typowej toalecie, a kobieta w pisuarze - już nie. troche marnotrawstwo miejsca i pieniędzy, tak moim zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 20.11.2015 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jako kobieta nie bardzo wyobrażasz sobie wygodę oddawania moczu do pisuaru. Lanie do kibla nie jest wygodne. Po pierwsze lanie do pisuaru jest dużo wygodniejsze a po drugie nie zapryskuje się moczem okolicy co często zdarza się przy różnicy poziomów przy laniu do kibla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.11.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jako kobieta nie bardzo wyobrażasz sobie wygodę oddawania moczu do pisuaru. Lanie do kibla nie jest wygodne. Po pierwsze lanie do pisuaru jest dużo wygodniejsze a po drugie nie zapryskuje się moczem okolicy co często zdarza się przy różnicy poziomów przy laniu do kibla Szzzzczechuulnie po oranżadce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 20.11.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 ale naprawdę sądzicie że w domu opłaca się montować pisuary? po co? przecież każdy facet da radę załatwić się w typowej toalecie, a kobieta w pisuarze - już nie. troche marnotrawstwo miejsca i pieniędzy, tak moim zdaniem... Jak większość pań Jesteś przeciwko a ja jestem przeciwko bidetom! I co z tego skoro "bidet musi być".... U znajomego w bidecie dzieci myją ręce i woda po łokciach nie cieknie a pan tego domu nogi w nim myje. Może ktoś z użytkowników/posiadaczy pisuarów mógłby wypowiedzieć się na temat wydobywających się z nich "zapachów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.11.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Może ktoś z użytkowników/posiadaczy pisuarów mógłby wypowiedzieć się na temat wydobywających się z nich "zapachów"? Jeżeli jest spłukane (dużo mniejszą ilością wody!), to czemu mają być zapachy? A jeżeli nie spłukasz to będzie waliło jak z nie spłukanego kibla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 20.11.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jarekpolak, to zabrzmi dość bezpośrednio, ale jak doświadczysz okresu, to zobaczysz, że bidet jednak jest ok W sumie mój mąż nie wymyślił pisuaru, ale chybabym się strasznie nie kłóciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 20.11.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Zdecydowanie lepsza rzecza od bidetu jest bidetka. Po pierwsze wygoda korzystania po drugie do mycia kibla jest niezastapiona. Idealna do bezdotykowego mycia butow. szczotka do kibla staje sie zbedna. No i nie zajmuje miejsca bidetka oraz nie musimy dotykac cialem zimnej muszbli bidetu. Ps tanio sprzedam stelaz bidetu warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 21.11.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Mam nadzieję, że okresu nie doświadczę, a Ty nie doświadczysz sytuacji, kiedy poprzedni użytkownik zapomni podnieść tej deski z otworem i troszkę się "chlapnie" a Ty usiądziesz po nim. Wiem, bidet ma wiele innych zastosowań niż tylko te typowo kobiece przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.11.2015 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Z pisuaru nic nie śmierdzi, do spłukania potrzeba dużo mniejszej ilości wody. Pokrywa na pisuarze skutecznie maskuje jego "ordynarny" dla co niektórych wygląd. Bidet jest też przydatny do dodatkowych funkcji typu mycie rąk, nóg, buziek dzieciom. Najlepiej we wszystkich łazienkach mieć wszystkie te przyrządy. W dolnej łazience pisuar będzie też przyjazny gościom płci męskiej, którzy nie będą osikiwać naszej muszli. W dolnej łazience bidet będzie wygodny jak przyjdzie się opiekować kimkolwiek mniej sprawnym ruchowo ... warto myśleć długofalowo o własnej wygodzie i warto wygospodarować trochę miejsca na to co dla nas może okazać się wygodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 23.11.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Myślę o własnej wygodzie - dlatego mam dwie łazienki ale bez zbędnych urządzeń,dbanie o higienę wynika z kultury człowieka,to nie jest sprawa posiadania bidetu czy pisuaru,zresztą temat jest o prysznicu na dole - ja mam,można brać kąpiel jednocześnie na dole i w górnej łazience,jest to bardzo wygodne w codziennym życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.11.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Myślę o własnej wygodzie - dlatego mam dwie łazienki ale bez zbędnych urządzeń,dbanie o higienę wynika z kultury człowieka,to nie jest sprawa posiadania bidetu czy pisuaru,zresztą temat jest o prysznicu na dole Ależ nie tłumacz się ... nie mam nic do Twojej higieny.... wpis może być ciekawy dla inwestorów szukających inspiracji w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 23.11.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Ależ nie tłumacz się ... nie mam nic do Twojej higieny.... wpis może być ciekawy dla inwestorów szukających inspiracji w tym temacie e,tam- co w nim ciekawego,im mniej sprzętów do mycia,tym lepiej za to twój wpis,że pisuar to najlepsza decyzja budowlana jest powalający:) Edytowane 23 Listopada 2015 przez namira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 23.11.2015 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Haha namira im mniej slrzetow tym lepiej. Uwielbiam jak o braku potrzeby sprzetow wypowiadaja sie ludzie ktorzy ich nie maja. Np zmywarka zbedny sprzet czy pisuar zbedny lub tez bidet niepotrzebny. Zrob sobue takie sprzety pokorzystaj i nastepnie sie wypowiadaj czy warto czy nie warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 23.11.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Haha namira im mniej slrzetow tym lepiej. Uwielbiam jak o braku potrzeby sprzetow wypowiadaja sie ludzie ktorzy ich nie maja. Np zmywarka zbedny sprzet czy pisuar zbedny lub tez bidet niepotrzebny. Zrob sobue takie sprzety pokorzystaj i nastepnie sie wypowiadaj czy warto czy nie warto:) Ha,ha pudło - siostra ma i pisuar i bidet,wybudowana pięć lat przede mną, często ją odwiedzam ,więc wiem o czym piszę widzisz Adamie ,różnimy się i bardzo dobrze,ja uwielbiam zupełnie co innego niż ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.11.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Gdzieś wcześniej padło, że może lepiej pisuar czy bidet na dole zamiast prysznica, więc myślę że to nie off topic. Pisuar chyba nie zajmuje sporo miejsca i głównie tym przekonałem żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts