Luciferros 05.03.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam, jakie uziarnienie siatki do szlifowania płyt gk będzie optymalne?będę oczywiście szlifował ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 05.03.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Do szlifowania, chyba większość używa zamiast siatek papieru ściernego-zostawia mniej rys w porównaniu do siatki.Z tego co zauważyłem, moja ekipa szlifując gładzie używała 180 i 220. W niektórych miejscach, wstępnie doszlifowywali uniflot przy pomocy grubszego papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 05.03.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam, jakie uziarnienie siatki do szlifowania płyt gk będzie optymalne?będę oczywiście szlifował ręcznie Zaopatrz się w kostkę do szlifowania, bo inaczej powstaną Ci góry i doliny. Uziarnienie jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 05.03.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Kostkę? Raczej packę do której mocuje się papier.Niewprawna osoba kostką narobi tylko wgłębienia.Obserwowałem moją ekipę od suchej zabudowy("nota bene" wybrana z pośród paru firm ,myśląca i podchodząca sumiennie do pracy),używali do szlifowania własnie pace , chyba w trzech rozmiarach, a kostki do ewentualnego doszlifowania narożników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 05.03.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ja używałem dużych kostek z jakiejś twardej pianki. Dla mnie do szlifowania połączeń płyt GK wystarczyły, każdy robi jak mu wygodniej, byle efekty finalny był właściwy. Do powierzchni ścienny to faktycznie raczej większe pace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts