EWBUD 09.03.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Zycie, po prostu życie....tyle lat na rynku i jeszcze się nie nauczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 09.03.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Fighter daj sobie trochę luzu. Sezon dopiero się zacznie a Ty już wypalony jesteś.Zamiast tracić czas na takie długie maile wystarczyło: Zapraszamy po odbior wlasny do siedziby firmy: 09-200 Sierpc woj mazowieckie i platnosci gotowka przy odbiorze. mamy URSA XPS N-III-L 8cm - skoro to juz Pan sprecyzowal. jak dla Pana cena specjalna: taka sama jaka mamy na Allegro355netto/m3 w opak. 0,3m3mozemy Panu to wyslac na 3 paletach:koszt dostawy: 175 netto/palete x 3VAT 23%standardowo oferujemy przy takiej dostawie opcje zaplaty przy odbiorze, niestety nie w tym przypadku: przedplata 100% Nie wrzucaj wszystkich inwestorów do jednego worka. Tak samo można zrobić z Wykonawcami. Mam wrażenie, ze wszyscy mają tyle pracy, że mają gdzieś Inwestorów. I nie jest to zależne od ceny. Chcę zlecić firmie pracę a oni przyjadą pogadają i potem tygodnie mijają żeby dali wycenę. I co mam czekać 3, 4 tygodnie bo moze prześlą ofertę a może nie? Pytam się następnego itd.Czasem zdarzają się wyjątki. We wtorek spotkanie z Wykonawcą, w środę oferta i decyzja, w piatek robota wykonana a w poniedziałek pieniadze zapłacone. Parę tysięcy poszło. Mogłem mieć za pół tej ceny ale w d.. mam tych wszystkich krętaczy co tygodniami liczą 15 metrów rury kanalizacyjnej. Także weź głęboki oddech, policz do 100 i pracuj tak jak powinieneś a emocje zostaw na wydarzenia sportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.03.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 ja pier.... odpadlem... ale najlepsze jest to, ze odpowiedzialem do wszystkich: tj "zburzony klient" + wszyscy oferenci: Masakra.... Pan klient jest zwykłym chamem, bo pisząc do wszystkich i nie ukrywając ich w UDW: właśnie stał się chamem. Po drugie- łamie ustawę o ochronie danych osobowych, ktora od niedawna dotyczy również firm i ich adresów mailowych. Być może nie życzysz sobie, by pół Polski znało Twoje namiary. Buractwo pierwsza klasa. Nie życzę takich Klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2015 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Fighter daj sobie trochę luzu. Sezon dopiero się zacznie a Ty już wypalony jesteś. Zamiast tracić czas na takie długie maile wystarczyło: Zapraszamy po odbior wlasny do siedziby firmy: 09-200 Sierpc woj mazowieckie i platnosci gotowka przy odbiorze. mamy URSA XPS N-III-L 8cm - skoro to juz Pan sprecyzowal. jak dla Pana cena specjalna: taka sama jaka mamy na Allegro 355netto/m3 w opak. 0,3m3 mozemy Panu to wyslac na 3 paletach: koszt dostawy: 175 netto/palete x 3 VAT 23% standardowo oferujemy przy takiej dostawie opcje zaplaty przy odbiorze, niestety nie w tym przypadku: przedplata 100% Nie wrzucaj wszystkich inwestorów do jednego worka. Tak samo można zrobić z Wykonawcami. Mam wrażenie, ze wszyscy mają tyle pracy, że mają gdzieś Inwestorów. I nie jest to zależne od ceny. Chcę zlecić firmie pracę a oni przyjadą pogadają i potem tygodnie mijają żeby dali wycenę. I co mam czekać 3, 4 tygodnie bo moze prześlą ofertę a może nie? Pytam się następnego itd. Czasem zdarzają się wyjątki. We wtorek spotkanie z Wykonawcą, w środę oferta i decyzja, w piatek robota wykonana a w poniedziałek pieniadze zapłacone. Parę tysięcy poszło. Mogłem mieć za pół tej ceny ale w d.. mam tych wszystkich krętaczy co tygodniami liczą 15 metrów rury kanalizacyjnej. Także weź głęboki oddech, policz do 100 i pracuj tak jak powinieneś a emocje zostaw na wydarzenia sportowe. wiem, na prawde staram sie nie wrzucac i raczej tego nie robie. Ale to jest najbardziej demotywujacy mail/zapytanie od ostatniego roku... to tylko poglebia wstret do klienta, autentycznie, taki mail budzi wstret i obrzydzenie... do "ogolu" klientow. Podejrzewam, ze pierwszy inwestor bezposrednio po tym jak przeczytalem tego maila zostal "spuszczony" nie pamietam tego. A kto mnie zna i ze mna rozmawial normalnie - nigdy, przenigdy nie zostal "spuszczony" NEF: tylko takich jest coraz wiecej... co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.03.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Dobrze Kolega powyżej prawi Daj na luz i tyle... ja się przestałem wszystkim przejmować jakieś 2-3 lata temu i do pewnych spraw podchodzę na luzie i już mnie nawet nie wkur...ją Świata nie naprawimy a szkoda czasu i nerwów na "szarpaczkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 i jeszcze jedno:takich klientów (celowo z małej litery) jest promil, no może 2-3 %, więc nie warto..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 i jeszcze jedno: takich klientów (celowo z małej litery) jest promil, no może 2-3 %, więc nie warto..... no dalem na luz... nie odpowiedzialem po prostu.... ale jak juz "mail poganiajacy nas wszystkich" przyszedl... no c'mon.... nalezy cos odpowiedziec chyba... i to tak, zeby zrozumial ze nie jest mile widziany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.03.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 no, cóż ....zawsze mogłeś napisać po prostu jedno krótkie słowo,, zamiast silić się na dłuższą odpowiedź która i tak się do tego sprowadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 no, cóż ....zawsze mogłeś napisać po prostu jedno krótkie słowo,, zamiast silić się na dłuższą odpowiedź która i tak się do tego sprowadzała w sensie s....j? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.03.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 w sensie spi....j? Ty to napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.03.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 NEF: tylko takich jest coraz wiecej... co robic? Wojowniku, nie dla każdego trzeba pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ty to napisałeś zle mnie zacytowales mialem na mysli : SKORZYSTAJ ! NEF: wiem... wiec S......M z tej opcji.... nie zeby "spi...m", tylko SKORZYSTAM z opcji nie wspolpracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.03.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 O to to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2015 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 O to to to http://pliki.astrobud.pl/polac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.03.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Pan klient jest zwykłym chamem, bo pisząc do wszystkich i nie ukrywając ich w UDW: właśnie stał się chamem. Po drugie- łamie ustawę o ochronie danych osobowych, ktora od niedawna dotyczy również firm i ich adresów mailowych. Być może nie życzysz sobie, by pół Polski znało Twoje namiary. Buractwo pierwsza klasa. Nie życzę takich Klientów. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ustawa o ochronie danych osobowych dotyczy osób fizycznych i przedsiębiorców będących osobami fizycznymi. Tylko dane tych osób podlegają ochronie. Po drugie jest różnica pomiędzy danymi osobowymi, a danymi teleadresowymi. Nie sądzę, że w tym przypadku adres email podlega ochronie, szczególnie, że pewnie jest dostępny w CEIDG. Edytowane 10 Marca 2015 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.03.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 OK - w projektowaniu również jest casting, a jak Cię nie stać ( Inwestorów ) : kup gotowca za 2zł i adaptację za 4zł ( najlepiej robioną przez studenta bo zazwyczaj są to " proste " zmiany adaptacyjne ). (...) Wyjaśnij proszę w czym zaadoptowany gotowiec jest gorszy od projektu indywidualnego? Jeśli Inwestor chce standardowy dom, bez udziwnień to po co mu indywidualny? I czemu wg Ciebie taki projekt będzie X razy droższy w realizacji od indywidualnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 10.03.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Wyjaśnij proszę w czym zaadoptowany gotowiec jest gorszy od projektu indywidualnego? Jeśli Inwestor chce standardowy dom, bez udziwnień to po co mu indywidualny? I czemu wg Ciebie taki projekt będzie X razy droższy w realizacji od indywidualnego? W niczym. Zarowno zaadaptowany gotowiec jak i indywidualny projekt moze zwierac mnostwo bledow. Lukasz tylko powtarza slogany bo ma z tego kase. No moze jedna roznica. Z gotowego projektu korzystalo przewaznie juz kilka lub kilkanascie osob, dziela sie wrazeniami na forum i tam mozna wyczytac o ewentualnych bykach projektanta. W projekcie indywidualnym o wszystkim dowiadujemy sie w trakcie budowy. Czas zastanowienia i na podjecie decyzji to bardzo czesto kilkanascie minut. Majster pogania co zrobic z tym fantem, dajemy wieniec czy nie bo w projekcie nie ma ale na jego oko wydaje sie ze musi byc, albo bardzo czesto spotykana kolizja komina z wiezba dachowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 10.03.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Wyjaśnij proszę w czym zaadoptowany gotowiec jest gorszy od projektu indywidualnego? Jeśli Inwestor chce standardowy dom, bez udziwnień to po co mu indywidualny? I czemu wg Ciebie taki projekt będzie X razy droższy w realizacji od indywidualnego? - jak tylko znajdę czas, postaram odpisać Ci na pierwsze i trzecie pytanie ( mam nadzieję wyczerpująco ) - musisz uzbroić się w cierpliwość Jeśli Inwestor chce standardowy dom, bez udziwnień to po co mu indywidualny? - z " udziwnieniami " projekt indywidualny nie jest zwiazany !!! ( chyba, że wynika to z uzgodnień Architek / Inwestor ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.03.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Znalazłem na forum wątek o różnicach między indywidualnym a gotowym więc już nie musisz odpowiadać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.03.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Ponarzekać można, to rodzaj oczyszczenia. Praca z klientem jest trudna, wymagająca mega cierpliwości, trzeba się nauczyć odpuszczać pewne zachowania, bo można oszaleć. Dużo gorzej jest gdy klient nie zapłaci, albo notorycznie kredytuje się sam kosztem firm na grubą kasę. Może doprowadzić małą firmę do upadku. Sądy niestety zupełnie w tym temacie nie pomagają, sprawy ciągną się latami. Chamstwo chamstwu nierówne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts