marianbudowniczy 05.03.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Jaką kupić pompę zanurzeniową z wyłącznikiem ciśnieniowym, proszę o podpowiedź , jakie modele ??? Edytowane 7 Marca 2015 przez marianbudowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianbudowniczy 06.03.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Szukam pompy do pompowania deszczówki ze zbiornika , żeby działa jak odkręcę kran a przestała pompować po zakręceniu kranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianbudowniczy 08.03.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 ???:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 14.03.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 IMHO dużo prościej zastosować hydrofor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 IMHO dużo prościej zastosować hydrofor... tylko hydrofor to hałas w domu. ewentualnie bardzo cichy hydrofor (45dB podczas pracy !!!! ) ma DAB - E.SYBOX ten sam producent ma też głębinówki czyli zanurzalne pompy do których potrzebujesz tylko falownika i niewielkiego zbiornika przeponowego do łAPANIA UDERZEŃ HYDRAULICZNYCH. Ja uzywam też czasem do systemów nawadniania pomp EBARA. Wszystko inne jest tańsze ale odpowiednio słabsze jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 14.03.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Zgadzam się ze hydrofor jest dosyć głośny, ale w pytaniu nie było mowy o hałasie i wypowiadałem się że hydrofor jest prostszym rozwiązaniem. Odpada choćby problem utrudnionego serwisowania w zbiorniku, ciągnięcia zasilania na zewnątrz itp. U siebie będę dla deszczówki robił hydrofor w kotłowni, jak mi będzie za głośny dostanie obudowę np. z wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 15.03.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Nie możesz bo wiekszosc hydroforow jwst chlodzonych powietrzem. Ugotujesz pompe E.sybox jest chlodzony woda i przez to bardzo cichy. Ale 3 razy drozszy. Pociagniecie zasilania to drobnostka przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianbudowniczy 18.03.2015 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziękuje za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 18.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Przepraszam ile kosztuje ten "cichy hydrofor? Dobrze widze? Tania pompa glebinowa do zbiornika wrzucic. W domu zbiornik hydroforowy z wylacznikiem cisnieniowym. Cicho. Nie cicho. Bezglosnie.Chyba ze nie ma mozliwosci zainstalowania zbiornika cisnieniowego w domu. Hydrofor na zewnatrz w jakiejs obudowie to zawsze wieksze lub mniejsze klopoty niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 18.03.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 tylko hydrofor to hałas w domu. ewentualnie bardzo cichy hydrofor (45dB podczas pracy !!!! ) ma DAB - E.SYBOX ten sam producent ma też głębinówki czyli zanurzalne pompy do których potrzebujesz tylko falownika i niewielkiego zbiornika przeponowego do łAPANIA UDERZEŃ HYDRAULICZNYCH. Ja uzywam też czasem do systemów nawadniania pomp EBARA. Wszystko inne jest tańsze ale odpowiednio słabsze jakościowo. Jastrząb toć napisałem że można tak zrobić. I to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie bo tak jak piszesz - bezgłośne. Tak, Tak, taki cichy hydrofor to koszt około 4 tysi... Ale uwierz mi widziałem to cudo działające na żywo - bardziej słychać wodę szumiącą w rurach niż silnik - poważnie !! Wracając do tematu - dociągnij zasilanie do zbiornika/studni ewentualnie zamów pompę z kablem na wymiar bo i tak można, zamontuj falownik, zbiornik przeponowy i będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianbudowniczy 18.03.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts