geedymin 06.03.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Witam Was serdecznie, mam na imię Maciek. Wraz z żoną Joanną i z moimi kochanymi 9cio miesięcznymi bliźniakami (Milena&Kamil) budujemy na Podkarpaciu w gminie Boguchwała, 15 km od Rzeszowa nasz wymarzony dom. Dzisiejszy pierwszy post jest tylko krótkim przedstawieniem naszej czwórki. Lada dzień opiszę nasz projekt, koncepcje i założenia. Póki co wrzucam naszą wspólną fotę i serdecznie wszystkich pozdrawiam. Edytowane 6 Marca 2015 przez geedymin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 07.03.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Pierwszy ! ponieważ wiem co bedzie budowane i jak bedzie budowane, napewno bede śledził dziennik a i na budowie sie nieraz pokażę. Do zobaczenia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 08.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam serdecznie.Widzę, że udało mi się namówić Was na dziennik, mam nadzieję na "foto-dziennik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 08.03.2015 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam serdecznie. Widzę, że udało mi się namówić Was na dziennik, mam nadzieję na "foto-dziennik" Dzięki bardzo... W sumie dzięki Tobie, założyłem ten wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 08.03.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Pierwszy ! ponieważ wiem co bedzie budowane i jak bedzie budowane, napewno bede śledził dziennik a i na budowie sie nieraz pokażę. Do zobaczenia jutro Znów u Ciebie dowiedziałem się ciekawych rzeczy... Dziękuję pozdrowionka i oczywiście zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 11.03.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Jak by nie patrzeć mnie również nie może tu zabraknać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 21.03.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 ja również się melduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 02.04.2015 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Prośba... pomóżcie mi jak wrzucać zdjęcia na forum, żeby były duże, a nie takie malutkie jak to u góry....Druga sprawa... kto jest moderatorem? Nie łapię się w ogóle na tym forum... jakaś prehistoria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 02.04.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Prośba... pomóżcie mi jak wrzucać zdjęcia na forum, żeby były duże, a nie takie malutkie jak to u góry.... Druga sprawa... kto jest moderatorem? Nie łapię się w ogóle na tym forum... jakaś prehistoria... Jak dla mnie takie wrzucanie fotek jest jak najbardziej ok, bo można je powiększyć i po kolei spokojnie przeglądać. No ale kombinuj może da się jakoś lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 23.04.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, jak już zapewne wiecie od prawie dwóch miesięcy trwa nasza budowa... Niestety wiosna/jesień/zima/lato i tak w kółko przez ostatnie tygodnie. Dodatkowo moi fachowcy od płyty fundamentowej mieli wcześniej zaklepaną płytę poza Rzeszowem i niestety przez kilkanaście dni nie było ich u mnie... Dodatkowo były święta i główny majster się rozchorował... Na szczęście mamy zdrowego Majstra, piękną pogodę...i działamy... od ponad tygodnia... W międzyczasie przybliżę Wam może jak będzie wyglądał nasz wymarzony dom- Głodny Kamil Energooszczędnie. Od razu mówię, że dla tak niekonwencjonalnej architektury, nie ma wielu entuzjastów. Może zacznę od początku. W maju 2013 roku zakupiliśmy działkę. Następnie warunki zabudowy, które po znajomości dostaliśmy po pół roku. Następnie kupiliśmy projekt domu pracowni e-domu e-109 i zdecydowaliśmy, że gruntownie chcemy go przerobić. Kolejne 9 miesięcy to adaptacja projektu... Ten wątek pozostawię bez komentarza... Po dużych problemach ze starostwem pod koniec listopada 2014 roku dostaliśmy pozwolenie na budowę, jednak oczywiście pojawił się problem z kredytem. I tak 6 lutego 2015 roku podpisaliśmy cyrograf na 30 lat... uhhh Fakt, faktem zaczęliśmy od początku marca... Tak wygląda u nas parter: Tak wygląda u nas piętro: Tak wygląda antresola: A tak bryła budynku: Dom będzie miał z garażem nie licząc antresoli jakieś 218 m2. OZC wyliczone na 22,70 kWh / (m2 * rok), jednak niestety na pewno ulegnie pogorszeniu, ponieważ zmniejszyłem grubość elewacji... Dom będzie stał na płycie fundamentowej na XPSie dwóch warstwach po 10 cm, po bokach płyty będzie pionowa opaska przeciwwysadzeniowa wg patentu Thomasa Brinkmanna o grubości 25 cm. Ściany będą wykonane z pustaków z Izodomu o grubości 25 cm. Na to na wierzch przyjdzie jeszcze 20 cm styropianu. Strop jaki użyję to Rector, ściany działowe z silki. Na dachu będą 6cio cm płyty płyty thermano oraz około 30 cm wełny... Tyle pewnie na dzisiaj... i tak się opisałem... serdecznie Was pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez geedymin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 20.05.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 ...również kibicuję powodzenia P.S. ...te przejścia ze Starostwem to pewnie w zakresie projektowanego dachu czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 15.06.2015 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 ...również kibicuję powodzenia : P.S. ...te przejścia ze Starostwem to pewnie w zakresie projektowanego dachu czy się mylę? Tak, dokładnie wszystkie problemy ze starostwem były spowodowane dziwnym dachem. Nie podobał się Paniom tam siedziącym... Gdy zadaliśmy pytanie, dlaczego się nie podoba, odpowiedź brzmiała "bo nie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts