shel 07.03.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam, hydraulikiem nie jestem, ale postanowiłem sam przeprowadzić remont we własnej łazience (reorganizacja podłączeń do wanny, umywalki, pralki i WC) i teraz mam dylematy, ponieważ pojawiają się na ścianie wykwity/przecieki wodne i nie wiem skąd one się biorą, istnieje także prawdopodobieństwo, że może po sąsiedzku akurat ktoś mnie podlewa (blok 4-piętrowy ja mieszkam na pierwszym piętrze), a mój remont to tylko przypadek lub też rurki od ogrzewania biegnące w podłodze przeciekają, ale może ktoś się wypowie, bo ja nawet odkułem newralgiczne miejsca połączeń, ale przecieków nie ma... Aha - instalacja wykonana a klejonych rurkach PVC. Dzięki z góry za spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 07.03.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 To chyba Nibco?Ewentualnie US Metrix - zgadza się?Ile lat ma ta instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 07.03.2015 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 To chyba Nibco? Ewentualnie US Metrix - zgadza się? Ile lat ma ta instalacja? Tak instalacja wykonana w systemie firmy Nibco - 13 lat, ja dorabiałem kilka modyfikacji właśnie przy użyciu podzespołów US Metrix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.03.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Tak se patrzę... Tam jaka wylewka na podłodze była robiona? Nie podciągnęło z niej ścianami? Jakoś to tak równiutko przy podłodze wylazło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam, hydraulikiem nie jestem, - przecieków nie ma... Aha - instalacja wykonana a klejonych rurkach PVC. Dzięki z góry za spostrzeżenia Brak izolacji na rurkach, wilgoć ładnie się skrapla -szczególnie na zaworze pralki to widać bo metalowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 07.03.2015 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Tak se patrzę... Tam jaka wylewka na podłodze była robiona? Nie podciągnęło z niej ścianami? Jakoś to tak równiutko przy podłodze wylazło... Kurcze część idzie w podłodze (właścicielem mieszkania jestem od niecałego roku ), a część w ścianie przerabiane przeze mnie rurki CPVC (ciepła woda) i PVC (zimna woda) puściłem w zwykłych peszlach wzorując się na orginale, ale tu jest chyba problem... Zadam jeszcze pobocze pytanie, chciałbym zastąpić rurki z PVC skręcanym PEXem, ale problem jest z połączeniem tych dwóch materiałów, a posadzki kuć nie chcę znalazłem w googlach przejściówkę/adapter PEX X CPVC ADAPTER, ale nigdzie nie mogę jej namierzyć do kupienia http://homesplumbingsupply.com/shop/pex-x-cpvc-adapter-34i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 07.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Brak izolacji na rurkach, wilgoć ładnie się skrapla -szczególnie na zaworze pralki to widać bo metalowy. Pozdrawiam Rurki PVC (zimna woda) puściłem w zwykłych peszlach wzorując się na oryginale, a wilgoć pod zaworem od pralki to moja sprawka leciała woda jak odkręcałem zawór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Rurki PVC (zimna woda) puściłem w zwykłych peszlach wzorując się na oryginale, a wilgoć pod zaworem od pralki to moja sprawka leciała woda jak odkręcałem zawór... OK, ale wilgoć może być takim objawem, teraz gdy robisz wylewki powietrze jest bardzo nią nasycone, a na zimnych elementach lubi się wytrącać. Dobrze wywietrz pomieszczenie może okazać się ze to jest przyczyną , a nie przeciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 07.03.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 OK, ale wilgoć może być takim objawem, teraz gdy robisz wylewki powietrze jest bardzo nią nasycone, a na zimnych elementach lubi się wytrącać. Dobrze wywietrz pomieszczenie może okazać się ze to jest przyczyną , a nie przeciek. Nie robię wylewek, jest to łazienka w bloku 13-letnim, gdzie robię remont - od niecałego roku jestem właścicielem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngobs123 23.06.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jeśli dobrze widzę to spróbuj z tą przejściówkąhttp://moskal.pl/mufa-przejsciowa-12x3-8-braz-b-press.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts