marcinbbb 09.03.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 asolt proponujesz mi ceny z 2 taryfy kiedy przy mojej instalacji ładowanie bufora grzałką nie starczy na wygrzanie chałupy. Więc grzałka będzie chodziła też w trakcie dnia, i tym samym cena 1 taryfy będzie wyższa niż w normalnej opcji około 65gr/kWh. TB tak tak wiemy że można zakopać dolne źródło i wiemy też ile będą kosztowały 2 odwierty ale ty piszesz to tak jakbyś miał nadmiar gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.03.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 asolt proponujesz mi ceny z 2 taryfy kiedy przy mojej instalacji ładowanie bufora grzałką nie starczy na wygrzanie chałupy. Więc grzałka będzie chodziła też w trakcie dnia, i tym samym cena 1 taryfy będzie wyższa niż w normalnej opcji około 65gr/kWh. W II taryfie mamy okienko dzienne od 13 do 15, mając grzałkę 12 kW uzyskamy 24 kWh. Tymi 3900 kWh chcesz ogrzac chalupe i cwu?, nawet pasywny nie ma tak małego zapotrzebowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Chyba założyciela wątku temat już nie interesuje.Wtorek właśnie mija, a do dzisiaj miał podjąc decyzję.Ani razu się zresztą nie odezwał. Edytowane 9 Marca 2015 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.03.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Chyba założyciela wątku temat już nie interesuje. Wtorek właśnie mija, a do dzisiaj miał podjąc decyzję. Ani razu się zresztą nie odezwał. mija poniedziałek. ale ciekawe jaką podjął decyzję. To co za badziewie Twoi rodzice mają na dachu moje kręcą nawet przy -2oC [ATTACH=CONFIG]307844[/ATTACH] jakieś płaskie Hewalex, mają już chyba sporo ponad 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Moje też płaskie i też Hewalexy mają prawie 2 lata i jak widać kręcą pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.03.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 mija poniedziałek. ale ciekawe jaką podjął decyzję. Kurcze, żyję już dniem jutrzejszym. Chyba pora iść się zdrzemnąc lub łyknąc kielicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiepytam 14.03.2015 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Chyba zostanie płaszcz wodbt w kominku, pięć jednofunkcyjny oraz bufor z 500L . Chociaż nie wiem jak ci dobrać odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 14.03.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Moze inaczej, uzyskałes rocznie 3900 kWh, koszt w II normalnej taryfie bez promocji i zmiany sprzedawcy to 1000 do 1200. Nie rozumiem na ile ma starczac ładowanie II taryfą, czyzby moc kolektorów była wieksza od mocy grzałki? W Pge Lodz teren II taryfa to 0,37 zl. Troche wiecej niz Te twoje 1000-1200 zl. Z duonem 9.0 bylo 0.242 ale to juz piesn przeszłości. Jesli z kolektorów tyle można uzyskać to jak najbardziej jest to rozwiązanie godne polecenia. Najczystsze źródło energii. I do tego może być ekonomicznie zasadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 14.03.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Ja chciałem tylko CENĘ gazu Tak jak w sklepie np 1 litr kosztuje tyle i tyle A tu znowu odsyłanie do powieści w odcinkach.. Jak dostaje długą odpowiedź (umowę ) to podejrzewam ,że ktoś mnie chce oszukać Jak porównać Wejdź na stronę chemline.pl i znajdź notowania historyczne - maja od 2012 roku. Lewa kolumna to cena przy wlasnym zbiorniku, prawa przy dzierzawie. 1 kWh z propanu przy cenie 1.6/ litr oscyluje w granicach gazu ziemnego - ok. 24 groszy(wg cen z marca 2015). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.03.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Normalnie bombowy pomysł .. jutro biorę butlę z gazem idę się ogrzewać bez kurtki .. ciekawe czy mnie do Żurawicy odwiozą zamiast ciepłe kufajki zakładać na chaty, to jakieś butle z gazem .. To już naprawdę ostateczność bombę koło chałupy stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.03.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Normalnie bombowy pomysł .. ...... To już naprawdę ostateczność bombę koło chałupy stawiać. Może jakiś przykład "odpalenia" takiej bomby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.03.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) http://www.bzg.pl/node/153 nie ważne, ja się boję bomby na parę set litrów .. ogrzewanie na butelki gazowe wyrugowałem .. wolę prąd .. niż mieć co chwila poczucie że coś Wiem że napiszesz mi, że to co innego, niestety mam obawy co do takiej formy ogrzewania. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ewakuacja-13-domow-w-kamiencu-wroclawskim,nId,235721 To zagrożenie jest z gatunku, saper myli się tylko raz. oczywiście sam zbiornik nigdy nie wybuchnie, butla też nie, o ile nie będzie odpowiedniej mieszaniny z powietrzem. musi być inicjator. Edytowane 14 Marca 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.03.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 https://www.google.pl/search?q=po%C5%BCar+instalacji+elektrycznej&rlz=1C1SFXN_enPL532PL532&espv=2&biw=1366&bih=639&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GhMFVcyLL4XwUJnJg-AM&ved=0CDMQsAQ Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.03.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Normalnie bombowy pomysł .. jutro biorę butlę z gazem idę się ogrzewać bez kurtki .. ciekawe czy mnie do Żurawicy odwiozą zamiast ciepłe kufajki zakładać na chaty, to jakieś butle z gazem .. To już naprawdę ostateczność bombę koło chałupy stawiać. Dopiero to odkryłeś?czy może jakieś z życia doświadczenia?Mamy swoje wyrobione zdanie na ten temat i intensywnie nad tym pracujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.03.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Mamy swoje wyrobione zdanie na ten temat i intensywnie nad tym pracujemy. Poproszę trochę jaśniej, bo nie bardzo wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 ten propan butan można sobie wsadzić..........Raz ,że nieekonomiczny na dłuższy czas,dwa graciarnia domowa,trzy bomba śmierdząca,cztery zupełnie niepotrzebna inwestycja w domu jednorodzinnym,pięć wiele alternatyw wykluczających to badziewie w zaciszu domowym.Ogórek kuźwa w ogrodzie tylko biały bo albinos.Do przemysłu z tym wynalazkiem a nie pod domki jednorodzinne.Syf jakich mało. Śmierdząca tandeta ,która powinna być zakazana do użytku dla ludzi w prywatnych domostwach.Panujemy nad tym zjawiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.03.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Obyczaj pierdzenia, bekania, czkania dopuszczalne w twoich wątkach kulinarnych, niekoniecznie przenoś na inne tematy. Jak zwykle widać słomę z butów. Panujemy nad tym zjawiskiem.. Masz zapewne na myśli siebie i ziomali z okolicy. Stąd liczba mnoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.03.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Nie zrozumiano więc powtórzę.Wszystkim tu zaglądającym odradzam z pełna odpowiedzialnością zakładanie takiej instalacji z butlą obok domu na propan czy mieszaninę propan-butan.Nie zdajecie sobie nawet sprawy jak przepłacacie za użytkowanie, nawet 2x drożej,te bzdury o kaloryczności w wyższości płynnego nad ziemnym to wyssane z palca bzdurne porównania.Powtarzam to nie jest alternatywa jak w Państwa miejscowości nie ma sieci gazowej ziemnej.Wybieram prąd i inne pochodne alternatywy.Precz z butlami szpecącymi nasze otoczenie domowe.Cały czas nad tym pracujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.03.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Można prosić o bardziej merytoryczne odniesienie?Inaczej jest to tylko bełkot. Jak zresztą zwykle w twoim wydaniu. PS. Pozdrowienia dla ziomali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.03.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 https://www.google.pl/search?q=wybuch+butli+na+propan+butan&biw=1680&bih=898&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WlQJVfC_BIGxULv9gIAK&ved=0CAYQ_AUoAQx2 bez komentarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts