dar_o 07.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 pytanie mam takie... czy po założeniu okien można umieścić w nich kontraktony ( nawiercając " od góry" - czyli w futrynie po otwarciu okna )czy to już teraz niemożliwe ? okna pcv. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 07.03.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar_o 07.03.2015 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 a mógłbym się uśmiechnąć i poprosić o informację, jak to uczynić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 07.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Kupić takie w kształcie walca (to się chyba kontaktron czołowy nazywa), nawiercić ramę na styk, wkleić jakimś klejem elastycznym nieżółknącym z czasem, albo wkręcić jak są gwintowane. Prawdopodobnie będą musiały trochę z tej ramy wystawać, zależy od konstrukcji okna. Magnesy przykleić do skrzydła okna, tak żeby po zamknięciu były bliziutko kontaktronów. Przed zabudowaniem czy zatynkowaniem przetestować miernikiem uniwersalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar_o 07.03.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Rozumiem - poza tym sformułowaniem : nawiercić ramę na styk jak to rozumieć ? i pewnie pasuje dowiedzieć się od firmy która sprzedała mi okna czy nie stracę gwarancji na okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 07.03.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Na styk - czyli nie wywiercić za dużej dziury niepotrzebnie, można zrobić wybranym wiertłem próbę w jakimś kawałku plastiku i sprawdzić, czy kontaktron wchodzi i nie ma za dużo luzu, ewentualnie wziąć inne wiertło. Oczywiście, warto się dowiedzieć o gwarancję, dwa razy pytałem jak dotąd i nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Zajrzyj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?146320-Kontaktrony-wpuszczane-i-Oknoplast-Platinium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts