fiesta4711 07.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Kupiłem gotowy projekt muratora z ławami fundamentowymi. Ponieważ chcę mieć płytę fundamentową z wodną podłogówką, muszę adaptować projekt, a także zrobić projekt płyty. Jeżeli nie będę ogrzewał garażu i pomieszczenia gospodarczego, to czy jest sens robić pod nimi dodatkowo ponad 20 m2 płyty fundamentowej. Czytałem, że w dobrze izolowanej podłodze garażu bez ogrzewania może temperatura spaść poniżej zera, bo ziemia w mrozy nie dogrzewa. Jeżeli natomiast nie ogrzewam garażu i po.gosp. to muszę chyba zrobić dylatację pomiędzy resztą budynku. Domek parterowy (100 m 2 + garaż+pom.gosp.), bez piwnicy, bez strychu, energooszczędny. Gdzie i za ile można zlecić zrobienie projektu płyty fundamentowej z podłogówką wodną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 07.03.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Człowiek polecony na tym forum - Wojciech Socha, ST Projekt. Przesyła mu się projekt domu (skany), podaje warunki gruntowe i czeka na projekt płyty.Ja jeszcze nie skorzystałem, więc nie mogę powiedzieć czy jest OK czy nie.Proszę poszukaj na googlach to znajdziesz jego stronę i ceny za projekt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts