mest 07.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 No i pojawił się kolejny problem. Mamy panele laminowane firmy Quick Step i mam problem z domyciem dziwnych błyszczących plam, co chwile pojawiają się nowe (niestety nie wiem od czego) a starych nie mogę zmyć. Próbowałem myć środkiem RZ, Sann Profii, płynem do mycia naczyń, octem, benzyną ekstrakcyjną i nic. Nie wiem czy to zeszła jakaś warstwa wierzchnia z tych paneli i są takie odbarwienia? W starym mieszkaniu miałem zwykłe panele i po 10 latach nie widziałem takich problemów a tutaj znowu cyrk. Wszystko ma być lepsze a jest dużo gorsze. Tak to wygląda na zdjęciu, plama znajduję się bliżej listwy, z resztą myślę, że widać ją doskonale (fioletowe paprochy to problem aparatu) Jeśli to możliwe to proszę o pomoc i radę jak to zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.03.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 A czym były myte panele dotychczas?Osobiście nasze poprzednie zepsułam myjąc płynami do mycia podłóg, różnymi - po jakimś czasie pojawiły się podobne plamy, przetłuszczenia. Obecne panele myję czystą wodą i są bez zastrzeżeń.Może najlepiej zapytać producenta/sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 07.03.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Myliśmy wcześniej Ajaxem, ale plamy nie powstały od razu po myciu. Od jakiegoś czasu myję preparatem Rz do paneli i też co chwilę widzę, że są nowe plamy, ale nie wiem czy powstają od mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.03.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 mest - nie dowierzam tym wszystkim płynom do paneli - moim zdaniem wychodzą od tego:( spróbuj umyć wodą z octem, może nawet kilka razy, a potem myć samą wodą. Może za jakiś czas plamy poznikają. Już nie pamiętam, ale możliwe, że u mnie się poprawiło - ale idealnie już nigdy nie było, dlatego wymienialiśmy panele po 4 latach użytkowania. Oczywiście mogę się mylić - myślę, że najbezpieczniej przedzwonić do quickstepa i ich dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 14.03.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Kontaktowałem się z przedstawicielem Quick Stepa, ale w sumie nic nowego się nie dowiedziałem. Teraz tak patrząc na to, to wydaje mi się, że te ślady nie powstały od mycia tylko sa to jakby "rysy" np od kapci gumowych itp. Tłuste plamy zawsze można czymś zmazać a tutaj może została uszkodzona powierzchnia panela, jeśli tak jest to szkoda kasy na tak drogie panele, popróbuje jeszcze innymi środkami to zmyć, ale cudów nie oczekuję. Jak na razie kasa wyrzucona w błoto być może zmienię zdanie jak uda mi się to doszorować. Poza tym dla mnie produkt, który niemało kosztuje a z którym są takie problemy nie wart jest swojej ceny, tym bardziej, że nie została wylana, np. benzyna, barszcz, duża ilość wody. Panele są normalnie użytkowane, po prostu się po nich chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWl 30.10.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Mam podobny problem z panelami Quick Step. Błyszcząca jakby tlusta plama pojawila się krótko po ułożeniu paneli. Na pewno nie jest przyczyną zły środek myjący skoro występuje ten sam problem. Wydaje mi się że to jakaś wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sajlenthill 18.01.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 U mnie ta sama sytuacja. W ciągu 2 miesięcy pojawiło się 12 plam. Czy udało się Wam takie plamy usunąć? Help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubabiki 13.01.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Czy ktoś uporał się z tym problemem? U mnie również się pojawił po myciu gąbką (próbowałem usunąć zabrudzenia płynem do mycia naczyń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbobs 02.08.2024 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia U mnie ten sam problem. Kilkanaście błyszczących plam na panelach po zaledwie 2 latach użytkowania. Czy komuś udało się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts