perm 21.03.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Możesz wrzucić zestawienie materiałów instalacji dla domu 100m2 ? Bo skoro luna kosztuje 1700zl, to na resztę zostaje 1300zł...Brzęczkowskiemu wierzysz zdaje się? Podawał cenę kompletnej instalacji z Luną na 3 tyś brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Raczej Ty dajesz mu wiarę, skoro sie na niego powolujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 21.03.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nie czepiajmy się o kilkaset zł, skoro w alternatywie idzie o kilkanaście tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nie, alternatywa to 8tyś zł (na rekuperatorze sredniej klasy), ewentualnie 5.7tyś zł na Lunie powiedzmy, ze to entry level . Za tyle sobie zrobiłem. Można było by jeszcze trochę taniej na innych kanalach. No, ale za 3tyś.... To mnie zaciekawilo, ale sądzę, że za moment perm wrzuci tu to zestawienie. W końcu doradził tak inwestorowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.03.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Raczej Ty dajesz mu wiarę, skoro sie na niego powolujesz.Już to pisałem. To jest monter więc wie ile co kosztuje, którą śrubkę przykręcić, co jest na rynku i podobne. Tej jego wiedzy nigdy nie negowałem. Bzdury pisze jak bierze się za teorię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.03.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nie, alternatywa to 8tyś zł (na rekuperatorze sredniej klasy), ewentualnie 5.7tyś zł na Lunie powiedzmy, ze to entry level . Za tyle sobie zrobiłem. Można było by jeszcze trochę taniej na innych kanalach. No, ale za 3tyś.... To mnie zaciekawilo, ale sądzę, że za moment perm wrzuci tu to zestawienie. W końcu doradził tak inwestorowi...Za 8 tyś masz to wszystko??? To juz rozumiem co cię tak boli. Faktycznie, kupę kasy wywaliłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Za 8 tyś masz to wszystko??? To juz rozumiem co cię tak boli. Faktycznie, kupę kasy wywaliłes. Nic mnie nie boli, bo działa swietnie. A od tej kwoty trzeba odjąc koszt kominów, ktorych nie postawiłem. GDybym musiał oszczędzac' zrobilbym to taniej No, perm, potrafisz to zestawienie tu wrzucic ? Czy to kolejna teoria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 21.03.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 WM z zasady nie wymaga kominów . Nie kalkuluj więc kominów bo są zbędne. Problem nie w kominach a w reku za 5000PLN dla domku 100-140m2 i 3-4 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Czytaj ze zrozumieniem. W moim projekcie była WG, był powiekszony komin o wentylację, plus kilka ceramicznych kominkow wentylacyjnych.To wszystko, plus obróbki dachowe, z ktorych moglem zrezygnowac trochę by kosztowalo. Tak więc koszt mojej WM z rekuperacja, ktory na fakturach wyniosl 8tys w rzeczywistosci byl sporo nizszy. Edytowane 21 Marca 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 21.03.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Szkoda ,że nie miałeś projektu z dziesięcioma kominami.Wyszło by lepiej. To ty czytaj ze zrozumieniem . Rozważamy sens reku za 5000PLN a nie kominy które były w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.03.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 ... No, perm, potrafisz to zestawienie tu wrzucic ? Czy to kolejna teoria ?Szkoda mi czasu na pierdoły. Podyskutuj na ten temat z Brzęczkowskim, to jego wyliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.03.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Szkoda ,że nie miałeś projektu z dziesięcioma kominami.Wyszło by lepiej. To ty czytaj ze zrozumieniem . Rozważamy sens reku za 5000PLN a nie kominy które były w projekcie.Jakby miał 10 kominów to jeszcze by na tym zarobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 21.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 No jest to jakaś metodyka liczenia opłacalności rekuperatora.Fakt,że absurdalna,ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Szkoda ,że nie miałeś projektu z dziesięcioma kominami.Wyszło by lepiej. To ty czytaj ze zrozumieniem . Rozważamy sens reku za 5000PLN a nie kominy które były w projekcie. Nie czlowieku. Perm uznal, że 8tyś, który wydałem za WENTYLACJĘ MECHANICZNĄ Z REKUPERACJĄ (cały system, rozumiesz ? Rekuperator, ksztalki kanaly itp, kojarzysz juz ?) to kupa kasy. Wiec odpowiedzialem mu, że system kosztowal mniej, gdzyz nie musialem stawiać kanalów grawitacyjnych z przejściami, obróbkami itp. Juz rozumiesz ? Jeśli nie, to przeczytaj jeszcze raz, ale wolniej, bo ja juz jasniej nie potrafię. Edytowane 21 Marca 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Szkoda mi czasu na pierdoły. Podyskutuj na ten temat z Brzęczkowskim, to jego wyliczenie. Widzisz, Ronifcb.... Jest tu gośc, ktorego miałem za teoretyka. -tzm, że choć w praktyce nic nie wybudował, to chociaz potrafi coś na kartce rozpisać. Myliłem się nawet co do tego. Tych bzdur o 3 tysiacach za WM na Lunie nie bierz na serio. Trzeba troche więcej, oczywiście i tak robiac oszczednie. Edytowane 21 Marca 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 21.03.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nie czlowieku. Perm uznal, że 8tyś, który wydałem za WENTYLACJĘ MECHANICZNĄ Z REKUPERACJĄ (cały system, rozumiesz ? Rekuperator, ksztalkie kanaly, kojarzysz juz ?) to kupa kasy. Wiec odpowiedzialem mu, że system kosztowal mniej, gdzyz nie musialem stawiać kanalów grawitacyjnych z przejścia,i, obróbkami itp. Juz rozumiesz ? Jeśli nie, to przeczytaj jeszcze raz, ale wolniej, bo ja juz jasniej nie potrafię. Rozważamy WM z i bez rekuperacji . Nie bierz pod uwagę kominów bo to totalna bzdura. I gwoli ścisłości,nikt nie twierdzi,że WM nie jest lepsza od WG w przekroju całego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Przeczytaj sobie post 366. Tez dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.03.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Jakby miał 10 kominów to jeszcze by na tym zarobił. naprawdę uważasz, że kominy są za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 21.03.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Kominy i WM to dwa różne byty. Rekuperator to taki sam dodatek do WM jak filtr. Tyle,że z inną funkcją. Komplikujesz sobie obliczanie efektywności rekuperatora. Licz WM z reku i bez reku. To ma sens. Kominy odpuść bo to bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Obudż się... Ja nic nie liczę, po prostu odniosłem sie do słow perma: Za 8 tyś masz to wszystko??? On pisał o cenie CALEJ mojej instalacji, więc tylko zwróciłem mu uwage, że to WSZYSTKO kosztowało realnie mniej. I nie odnoszę się tu do opłacalnosci, efektywnosci rekuperatora, tylko zwracam uwage na koszt tego "wszystkiego" Juz jasne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts