chio1 08.03.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam, Ma ktoś pomysł jak mogę wyciągnąć niewidoczną stara rurę z leciwej studni? Oto schemat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 08.03.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 zrób takie lasao jakby z drutu czy sznurka może wyciągniesz jak zaciągniesz lub wypompować trochę wody i spuścić się na linie i samemu wyciągnąć przy pomocy 2 osoby chyba że za wąską studnie masz 14cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chio1 17.03.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Studnia ma 14 cm raczej się tam nie zmieszczę.Udało mi się nagrać jak wygląda ta rura. https://www.youtube.com/watch?v=0in8QVWT7eM Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 18.03.2015 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Na końcu stalowej linki trzeba przyczepić element stalowy na kształt gruszki mniejszy niż średnica utopionej rury. Celujesz w rurę opuszczasz kilka m niżej. Przy pomocy innej rury wsypujesz do rury nad tą gruszkę żwirek, kulki od łożysk itp. Dalej wiadomo ciągniesz za linę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.03.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Witam, Ma ktoś pomysł jak mogę wyciągnąć niewidoczną stara rurę z leciwej studni? Chyba dobry sposób Spokojnie wyciągniesz nawet cięższe elementy i łatwo trafisz - wszystko dostępne w domu - śruba to tani element marketowy o różnej długości zresztą jak uniesiesz starą rurę do poziomu gdy ją pochwycisz ręką już pójdzie łatwo Pozdrawiam ps- śrubę można kupić w kilku elementach i ją złączyć w dłuższy element są do tego złączki - wszystko dosyć tanie Edytowane 18 Marca 2015 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chio1 19.03.2015 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Udalo mi sie uzyc sposobu CityMatica (zachaczylem rure hakiem na koncu 6 metrowej sruby) jednakze ta rura jest gdzies zablokowana albo jest zbyt ciezka , probowalem krecic sruba i tworzac tak dzwignie lecz niestety rura sie nie ruszyla a dzwignia z metalu oparta o 2 kamienie sie wygiela . Jakies pomysly ewentualnie moze znacie kogos kto takimi rzeczami zajmuje sie profesjonalnie za oplata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.03.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 ,,,,,,, rura sie nie ruszyla a dzwignia z metalu oparta o 2 kamienie sie wygiela . Firma która wierci studnie - znają sposoby na wyjęcie zerwanych wierteł więc i z rurą sobie poradzą, chociaż jak piszesz, że nie dałeś rady to zapewne coś zablokowane jest dużo niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba555 23.10.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Chyba dobry sposób Spokojnie wyciągniesz nawet cięższe elementy i łatwo trafisz - wszystko dostępne w domu - śruba to tani element marketowy o różnej długości zresztą jak uniesiesz starą rurę do poziomu gdy ją pochwycisz ręką już pójdzie łatwo Pozdrawiam ps- śrubę można kupić w kilku elementach i ją złączyć w dłuższy element są do tego złączki - wszystko dosyć tanie Witam, mam podobną sytuację, czyli w studni 15 metrowej utopiłem rurę z koszem długości ok. 8 m. Rura znalazła się pod wodą, do lustra wody mam ok. 6 m. Średnica studni to. ok. 20 cm. Nie mam pojęcia jak mogę ją wyjąć. Co do podanego sposobu, to aby lepiej zrozumieć czy tak rurka ocynk jakiej długości powinna być, czy wystarczy jeśli będzie tylko w górnej części tzn. przy wejściu do studni? Ten kawałek płaskownika, klocka drewnianego, aby zaklinował się w starej rurze w jaki sposób zamocować do śruby, ponieważ rozumiem, że powinien być ruchomy? Może ktoś mi podpowie jakiś sposób wyłowienia takiej rury ze studni 15 metrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts