Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dla miłośników leśnych klimatów... :)

Leśny krajobraz- kredka, farby wodne na papierze. Wymiary 28x35. Na razie nieoprawiony, ale myślę, że przez to łatwiejszy w transporcie. Do oprawienia za szkłem. Kwestia dogadania po wylicytowaniu :)

Cena wywoławcza 15zł

Edytowane przez carver

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkanocna poducha z filcu z królikiem (królika mogę uszyć w wybranej kolorystyce)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e5a642c1f49.jpg

Cena wywoławcza 20zł

Ocieplacze na jajka króliczki 4 sztuki kolorystyka kokard czy kwiatuszków też może zostać zmieniona

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f33e65f03a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f49d23f9f4ed.jpg

Cena wywoławcza 15 zł

Dorzucam fanty :)

Przepraszam, że tyle to trwało, ale mamy większość dobytku popakowane, bo super remont i kończenie domu zaczynamy.

Najpierw na słodko. Ostatnie w tym sezonie słoiczki z konfiturą winogronową (bez pestek) i brzoskwiniową (z dużą ilością kawałeczków owoców).

Winogronowy – 15 zł

Brzoskwiniowy – 10 zł

Konfitury-IMG_1288.jpg

Konfitury-IMG_1292.jpgKonfitury-IMG_1291.jpg

Koronkowa serweta robiona na drutach z cienkiego kremowego kordonku. Serwetę zrobiła moja ciotka wiele lat temu.

Wielkość – blat stołu ma 78 x78 cm.

Cena – 70 zł

Serweta_srednica_ok.74-IMG_1286.jpgSerweta_srednica_ok.74-IMG_1287.jpg

3 szydełkowe serwetki z kordonku, średnica 23 cm. Sztuka - 10 zł

Serwetki-IMG_1295.jpg

Dwa szklane świeczniki-kielichy w tonacji miodowej – 20 zł za parę.

Swieczniki-IMG_1315.jpg

6 małych talerzy z fajansu ręcznie malowanego, Włocławek – 30 zł. za komplet.

Średnica 19 cm.

Nie ma dwóch jednakowo pomalowanych. Są częścią kolekcji zbieranej w latach 70-tych i nigdy nie były używane.

Radzę nie myć w zmywarce – to tylko stary fajans :)

WLOCLAWEK-IMG_1307.jpg

3 duże głębokie talerze fajansowe ręcznie malowane, Włocławek. Nigdy nie były używane. Różnią się wzorami.

24 cm średnicy, czyli standard jak głęboki talerz. Kształt to coś pośredniego między szeroką miską, a talerzem na zupę.

Mają po 2 dziurki do zaczepienia wieszaka na ścianę. Dziurki są rancie pod spodem talerza i nie ma mowy, żeby cokolwiek z talerza przeciekało. Świetnie będą się nadawać na podanie truskawek lub smakowitych letnich sałatek.

Radzę nie myć w zmywarce – to tylko stary fajans :)

Za jeden – 15 zł.

UWAGA: talerze numerujemy zgodnie z ruchem wskazówek zegara – lewy górny NR 1; prawy górny NR 2; dolny talerz NR 3.

WLOCLAWEK-IMG_1309.jpg

Edytowane przez pestka56

Pierwsza odbitka z matrycy drukarskiej wykonanej z mojego rysunku wykonanego cienkim rapidografem – 15 zł.

Rysunek przedstawia aleję prowadzącą do świątyni w Hibis, Oaza Charga, Egipt i powstał w 1984 roku.

CHARGA-IMG_1316.jpg

Wyjęłam spod szyby, bo nie dało się bez odblasków sfotografować.

Ognisko Marymont także chce się dołączyć do aukcji! Oto list z Ogniska:

W załączniku przesyłamy naszą "cegiełkę" na aukcję dla dziewczynek - szafkę z 6 szufladkami zdecoupage'owaną. Wymiary: wysokość 32 cm, szerokość 31 cm, głębokość 19cm. Cena wywoławcza 65 złotych godna tych pieniędzy więc liczymy na więcej.Powodzenia

Pozdrawiamy

Marta Dąbrowska z zespołem

komódka_1.jpg

komódka_2.jpg

Edytowane przez Redakcja

Dzień dobry :)

Ja z lasu wracam...

Bukowa Góra, kredka, farby wodne na papierze, do oprawienia za szybą. Wymiary 27x37

Znalazłem w jakiejś zapomnianej teczce. Produkcja w roku 2004, znaczy również histeryczny. Ten temat troszkę eksploatowałem, co bardziej wnikliwi z pewnością będą zorientowani. Mam nadzieję, że podejdzie, bo jakoś nie mam przekonania... :rolleyes: Ostatnio lepiej idzie mi szukanie w szpargałach staroci, niż malowanie. Ale grosz do grosza... ;)

Już poprawiam, sorki śnięty jestem po nocy...

Cenka wywoławcza 15zł

Edytowane przez carver