Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się, że poczta nie nawaliła :)

EZS mieszkałem w tym uroczym mieście spory kawał czasu, ale uwierz mi, to tylko dekoracja na potrzeby turystów. Od jakiegoś czasu moje odludzie ma w sobie więcej czaru i niesamowitości. Nad uroczym miastem unosi się widmo klątwy i nic tego nie zmieni... :)

Dziś o 6 rano wylądowałam w Warszawie z Wrocławia. Jutro przemieszczam się do Żelki.

Nef, ja jutro wracam ze Stefciem, koło 12 do domu. Potem mamy plany, ale jeszcze nie wiem na którą godzinę i ile nam to zajmie. Raczej w tygodniu się spotkamy.

Z nowych wieści to melduję posłusznie, że córeczki już prawie doszły do siebie. Trochę się boją na dźwięk syren no ale jak to psycholog ocenił - normalne. Będziemy je bacznie obserwować. Edytka powoli wchodzi na pełne obroty i prócz siniaków mówi, że czuje się dobrze. Mama trochę obolała ale humor powoli jej wraca. Wyrywa się do dziewczyn choć widać że jeszcze mocno ją wszystko boli. My z Krzysiem ogarniamy powoli całą sytuację.

W sprawie auta to blacha blachą ale już widać że będą problemy. Nie możemy się doprosić auta zastępczego. Zwyczajnie firma udaje jakby nic o tym nie wiedziała. Jutro ma być fachowiec w sprawie wyceny szkody.

dobrze, że jest lepiej!

co do samochodu zastępczego, zakładałabym, że towarzystwo czeka z podjęciem decyzji o samochodzie zastępczym na wynik oględzin przez swojego rzeczoznawcę, więc do tego czasu musicie niestety uzbroić się w cierpliwość, a z rzeczoznawcą porozmawiać także o tej sprawie.

O ile wiem, przynajmniej jeszcze dwa lata temu tak było, możecie również wziąć auto zastępcze sami, ubezpieczyciel powinien Wam zwrócić koszty wynajmu od dnia szkody. Warto przedzwonić do dużych sieci i przedstawić sytuację (wygooglaj "samochód zastępczy z oc sprawcy.") - oni sami na tym zarabiają, więc mogą Was popilotować i wziąć na siebie kwestie komunikacji z ubezpieczycielem.

Jakby nadal ubezpieczyciel robił problemy, zagroźcie skargą do rzecznika ubezpieczonych i kontaktem z mediami - może źle to zabrzmi, ale Wasz przypadek jest wymarzony dla mediów (małe dziewczynki potrzebujące rehabilitacji kontra chciwy ubezpieczyciel, który nie daje auta zastępczego), więc można walczyć.

będzie dobrze :yes::)