Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam niestety podobne doświadczenie. Policja w pościgu zabiła mojej byłej siostrę. Osierociła dwójkę małych dzieci.

Na początku zaproponowali rodzinie jednorazowe odszkodowanie w kwocie 10k zł. Później w prywatnej rozmowie jeden oficer wydziału kryminalnego, który opiekował się rodzina po wypadku stwierdził, ze "...z policja się nie wygra..."

Miejmy nadzieje, ze w przypadku Mirka małżonki będzie inaczej. Radze z policjantem rozmawiać przez adwokata.

Powodzenia

Edytowane przez Tomaszs131

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miras jeśli chodzi o prawnika, to Ci pomożemy, choć dobry sam zadba o honorarium. Pisz skargę do Biura Spraw Wewnętrznych KW Policji. Nie ważne, czy mocno kombinują. Ważne, żeby było pismo/mail. Inaczej udupią sprawę. Nie pieprz się z baranami. Druga sprawa- obdukcja i opinia lekarska na piśmie, pomoc psychologa na piśmie. I nie ważne, czy komuś się śnią złe sny... Nie masz czym dojechać do pracy, koszt dojazdu. Dzieci nie mogą dojechać na rehabilitację to samo. Z policją tylko przez prawnika. To jest państwo w państwie inaczej się nie da. Jak coś to pisz na priv pomogę.

Mirku - bardzo mi przykro. Szczęście w nieszczęściu, że nikomu nic poważnego się nie stało.

zaraz po przeczytaniu Twojego postu leciałam szukać co to jest ten stachanowiec, teraz znam kolejne słowo po Polsku.., niby tyle lat tutaj, a wciąż mam braki :bash:

Żelko , mam nadzieję, że nie zrozumiałaś tego opacznie - to miał być podziw i komplement :)

Przesyłka dotarła już wczoraj - pisanki są piękne, bardzo dziękuję:)

Ja za swoje wysyłanie zabieram się jutro.

Mirku, mam nadzieję, że wszystko dobrze się zakończy. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Edyty i Mamy. Trzymajcie się!

Zochna, oczywiście, że zrozumiałam to jako komplement. :hug:

Nefer, poczekam spokojnie.

ojej co za wiadomość! Mocno trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Trzymajcie się i nie odpuszczać nie odpuszczać!!!

Hanss proszę o adres -jeszcze tylko Twój fant mi został do wysłania :) a przez weekend mnie nie ma i będziesz czekał do poniedziałku :)