jery07 08.03.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam ponieważ nie znalazłem odpowiedzi-postanowiłem zapytać.Dom wybudowany za komuny kostka-rury kanalizacyjne żeliwne.Pare lat temu w piwnicy był hydrofor po podłączeniu wody została w miejscu pompy kratka w wylewce-co pół roku przez tę kratkę wybija szambo-rura odprowadzająca scieki do szamba oddalonego jakieś 10 m od domu zatyka się i ciągle trzeba ją przetykać-mam dość i chce to naprawić definitywnie,może wymienić rurę,dość mam ciągle zalewanej fekaliami piwnicy-szambo wybierane jest regularnie.Do czego ta dziura w wylewce w piwnicy wimiar 15x15cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 07.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Ja bym zaczął najpierw od mniej doraźnych sposobów, wymianę rury zostawiłbym na koniec. Czego już próbowałeś? Może bakterie by coś zdziałały? Wspomagają procesy biochemicznego rozkładu ścieków i zmniejszają osad, czyli objętość ścieków. Bakterie do szamb, kupisz: [moderowano], może akurat w Twoim przypadku coś pomoże, a jak nie, to pozostanie wymiana rur. Pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts