iskra99 09.03.2015 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Witam serdecznie. Kilka lat temu zmieniłem konstrukcję stropodachu z nie wentylowanego na wentylowany.Zmieniłem pape na dachu i dałem15cm wełny w przyszłości będzie docelowe 40cm.Pod papa jest folia paroizolacyjna.Jednak tej zimy zauważyłem ze bardzo mocno w skrapla mi się para na wewnętrznej stronie deskowania.Dałem kominki wentylacyjne 8 sztuk chyba fi 75 a powierzchnia dachu 150m2.Wydaje mi się zer mało mam nawiewow bio zaledwie otwory to 4 wyciągnięte cegly 12x24cm i to z jednej strony dachu.Czy wykonanie np. po 2 otwory fi 150 po stronie Zach/Wsch i po 4 fi 100 od Płn/Płd coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 12.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 A,że tak spytam,kierownik budowy już wytrzeźwiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskra99 14.03.2015 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Kto napisał że to jest nowy dom?Proszę zaproponować jakieś rozwiązanie.Z tego co wiem trzeba wyrównać temp w stropodachu nad izolacjaz temperatura zewnętrzną.Należy zwiększyć skuteczność wentylacji, wymiany powietrza.Proszę zaproponować jakieś rozwiązanie.z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts