loophole 09.03.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Cześć, zakładam wątek, bo już się poddaję...jakimś cudem już miałam chyba ze 20 koncepcji, ale żadna nie wydaje mi się "optymalna". Prosiłabym wszystkich z pomysłami o poradę]w sprawie rozmieszczenia poszczególnych elementów w mojej małej i dziwacznej układem kuchni. Kolory blatów, szafek itp. na "projektach" są tylko dla przykładu. Z założeń - chciałabym mieć maksymalnie dużo blatów roboczych i normalną wymiarami lodówkę. No i teraz tak. Po lewej na końcu jest okno na wys.1,275m. od podłogi. W tej chwili w tej delikatnej wnęce po lewej od okna stoi lodówka, no i okno się na oścież nie otwiera. Prawidłowe wymiary są tutaj (przepraszam - nie udało mi się wklęsłości dobrze oznakować w planerze). Pomysł 1: niby ok, ale jestem niemal pewna,że ten największy blat na prawo od piekarnika będzie nie do wykorzystania ze względu na brak dojścia. Pomysł 2: nie do końca bezpieczne i ergonomiczne wydaje mi się umieszczanie kuchenki w tej pseudownęce. Plus taki,że właśnie pod sufitem tej wnęki zaczyna się rura z gazem, więc mogłabym jej nie ciągnąć znów przez całą kuchnię. Będę wdzięczna za wszelkie pomysły, porady jak to zrobić,żeby było bezpiecznie i wygodnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.03.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nie rozumiem opcji nr 1,jak chcesz zamocować okap nad płytą.....?http://images68.fotosik.pl/686/4cc4193f5ff3de79med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loophole 09.03.2015 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nie rozumiem opcji nr 1,jak chcesz zamocować okap nad płytą.....? http://images68.fotosik.pl/686/4cc4193f5ff3de79med.jpg Prawdę mówiąc chciałam się pokusić o pominięcie okapu... Do tej pory w prawie żadnej go nie miałam. Jak miałam - niemal nie używałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loophole 09.03.2015 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W Twojej propozycji martwi mnie jeszcze jedna rzecz... jeżeli zlew będzie pod oknem, nie będzie można nad nim zawiesić ociekacza, czyli będzie musiał zająć blat... a tak jak pisałam, zależy mi na maksymalizacji powierzchni blatów... Czy widzicie jakiś inny sposób, czy z tego maleństwa nie da się wykrzesać nic więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataD22 10.03.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Małą kuchnie też da się fajnie zaaranżować Popatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loophole 13.03.2015 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 No jasne, że się da ładnie zaaranżować! Chodzi mi tylko o układ (przede wszystkim te cholerne blaty... ) Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts