kasiabuilder 09.03.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Witajcie - mam pytanie, kładę płytki w kuchni a w salonie panele - chcę połączyć je profilem fugowym w kształcie T Zastanawiam się jak to się sprawdza w użytkowaniu - czy nie lepiej zastosować zwykłą listwę na wkręty do podłogi? Taki profil lepiej wygląda, ale nie wiem czy można go wymienić, co w przypadku listwy jest możliwe. Doradźcie co zrobić najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.03.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Według mniej najlepiej przerwę miedzy płytkami a panelami wypełnić korkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 09.03.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 korkiem łączy się podłogi klejone, jak np. płytki z parkietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.03.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Jeśli te panele nie klejone to żaden korek. Panele pracują na podłodze. im większe pomieszczenie tym więcej kłopotów. Zastosuj listwę w kształcie litery c, będzie węższa, mniej rzuca się w oczy. Mam tak u siebie od ponad 2 lat. Od strony płytek możesz listwę połączyć z płytkami silikonem, lub innym spoiwem elastycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 10.03.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witaj, kolego u mnie są płytki z podłogą 3warstwową deską połączone silikonem wyglada to bardzo dobrze silikon idealny pod fuge, mozesz okleić to taśmą najpierw np malarska nanieść i oderwać taśme Tylko wczesniej polecam slinić palec i pociągać (równać) silikon, PS jesli bedziesz chcial daj znać zrobie zdjecie i pokaze jak to wyglada... + tego wykonczenia brak progów uskoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts