Gość grend 09.03.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Mam pytanie czy butylem można kleić na XPS-ie. W karcie technicznej nie ma zakazu ale tez nie ma wpisu ze mozna - i mam watpliwosci.Odnośnie montazu mam tez pytanie czy kliny pod oknem to jest obowiazek czy tylko wyrównanie poziomu ? Czy jezeli okno jest na listwie bądź poszerzeniu to na łaczeniu z równym podłozem to daje sie taśmę rozprężną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Problem z środkami takimi jest jeden, czy zawierają środki magiczne, tj które sprawiają że później lud pracujący wieży w znikanie "styropianu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 10.03.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Mam pytanie czy butylem można kleić na XPS-ie. W karcie technicznej nie ma zakazu ale tez nie ma wpisu ze mozna - i mam watpliwosci. Odnośnie montazu mam tez pytanie czy kliny pod oknem to jest obowiazek czy tylko wyrównanie poziomu ? Czy jezeli okno jest na listwie bądź poszerzeniu to na łaczeniu z równym podłozem to daje sie taśmę rozprężną ? Kliny wyrównują poziom i umozliwiają powstanie szczeliny w która daje się uszczelnienie. Rozwiązanie z samą taśma rozprężna jest niewykonalne, gdyż taka taśma powinna być na całej szerokości ramy a wtedy okno musiałoby na niej stać co jest niedopuszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Kliny wyrównują poziom i umozliwiają powstanie szczeliny w która daje się uszczelnienie. Rozwiązanie z samą taśma rozprężna jest niewykonalne, gdyż taka taśma powinna być na całej szerokości ramy a wtedy okno musiałoby na niej stać co jest niedopuszczane. ... no ale sztucznie nie tworzy się szczeliny na klinach jeżeli poziom jest idealne równy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.03.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam ... no ale sztucznie nie tworzy się szczeliny na klinach jeżeli poziom jest idealne równy Jeżeli wyobrażasz sobie postawienie twardego profilu na twardym betonie i wykonanie tego szczelnie i na dodatek jeszcze w jakiś sposób - nie wiem jaki - zaizolowanie tego termicznie to ... gratulacje. Wg mojej opinii nie da rady tego wykonać. A szczelina tworzona jest właśnie po to aby powstała szczelina na wypełnienie jej materiałem termoizolacyjnym i aby profile mogły "pracować" termicznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.03.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam Jeżeli wyobrażasz sobie postawienie twardego profilu na twardym betonie i wykonanie tego szczelnie i na dodatek jeszcze w jakiś sposób - nie wiem jaki - zaizolowanie tego termicznie to ... gratulacje. Wg mojej opinii nie da rady tego wykonać. A szczelina tworzona jest właśnie po to aby powstała szczelina na wypełnienie jej materiałem termoizolacyjnym i aby profile mogły "pracować" termicznie. Pozdrawiam Sam profil to OK ale tutaj chodzi o poszerzenie albo listwę aby parapet wszedł. W przypadku poszerzenia np 12 cm gdzie do poszerzenia będzie przyklejony styro to chyba izolacja pod poszerzeniem nie ma znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts