Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak walczy? z TP SA?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napisz pismo do swojego oddziału terenowego, oddziału głównego i samej centrali o tym, że w związku z ich opieszałością i olewaniem klienta odchodzisz do telefoni komórkowej, Sferii czy innego Dialogu. :lol:

Im się teraz zminił zarząd i są cholernie czuli na takie teksty. Na każdym piśmie pisz gdzie idą jeszcze kopie.

I jak przyjdą za rok lub dwa to nnech się pocałują w ....ę i będziesz wszystkim sąsiadom odradzał i że np. Sferia przy ofercie dla kilku sąsiadów jest tańsza o TPSy. Polej również trochę wody.

U mnie poskutkowało i znalazły się możliowści techniczne.

Tytułuj zawsze do Dyrektora.

Pozdrawiam

Dla mnie czasami jak to sie mówi: ręcy opadają. Jak słyszę głos Pani Krysi Cz. w TV to chciałbym czymś walnąć w odbiornik. A miała taki miły głos:( Numer 9393 też może z człowieka baranka zrobić przedpotopową bestię. Odsyłają Cię tam i za kazdym razem załatwiając tę samą sprawę musisz tłumaczyc wszystko od początku. Najlepiej puszczać tekst z magnetofonu. Nie wspomnę o czekaniu, czasami b.długim, przy dźwiękach szałowej muzyki. Prezesowi gdybym mógł, wszczepiłbym kasetę z tym nagraniem w jego tępy łeb. Na listy, nawet ze zwrotką nie odpowiadają. Ostatnio przez bałagan w ksiegowości TPSA zapłaciłem kilka podwójnych rachunków. Po zauważeniu błędów TPSA przysłała faktury korygujące. Wiecie jak mnie przeprosili ? Wyłączyli mi telefon !!!!! Faktury korygujące (aż 6 ) zamiast odjąc, dodali do mojego zadłuzenia ! Przez miesiąc codziennie dzwoniłem na 9393 kilka razy. Kilka razy dziennie od początku tłumaczyłem, że nie jestem wielbłądem. Codziennie dowiadywałem sie,że już włączają, ale procedury itp.... Przez miesiąc !!!!!! Jak z nimi walczyć ?

PS.Konsultanci z którymi rozmawiałem pod tym 9393, a więc pracownicy TPSA namawiają klientów do pisania skarg. Ale nie do dyrekcji TPSA. Do Federacji Konsumenta. Jeżeli juz dochodzi do czegoś takiego, że pracownicy paskudzą we własne gniazdo, to o czym tutaj dyskutować ?

nie chce mi się gadać, jak załatwiają mnie już drugi raz, w ciągu 1,5 roku !!!

nie ze względu na brak szacunku dla forumowiczów ale dla tepsy przez najmniejsze "t" !

robię wszystko aby się pozbyć tego g....

niestety nie jest to takie proste, póki co muszę tego używać :evil:

( internet - często praca w domu ).

ale natychmiast skorzystałbym z innego rozwiązania, gdyby któraś z firm konkurencyjnych miała takie możliwości w moim rejonie.

Tyle technologii, a jak chcesz cuś zrobić to wszystko do bani.

tepsa o tym dobrze wie i leje na klientów.

W innej dziedzinie, gdzie jest konkurencja, takie działanie zniszczyłoby firmę w dwa tygodnie !

A co do reklam tepsy w telewizji ?

jak można tak łżeć ludziom prosto w oczy ?

MOŻE PRZECZYTA TEN WĄTEK JAKIŚ CHOCIAŻ WICE... Z tepsy ?

Cz.

Dzwonić na Blue Line.

W ogólnopolskim tygodniku napisali, że teraz w ramach działań korygujący to Blue Line odbierają dyrektorzy oddziałów. :wink:

Tylko uważaj, żebyś za długo nie rozmawiał z tego co wiem ludzi przy tej usłudze rozliczają nie za rozwiązane problemy, ale za długość i liczbę rozmów. :evil:

Panie tak szybko obsługują, ze nawet pewnie twojego problemu nie wpisały do systemu, może jak trafisz na dyr. to będzie dłuższa rozmowa. :lol:

A swoją droga fajnie przetłumaczyć, bo podobno blue po ang. to też smutek.

Witam.

Po problemach z rozwiązaniem umowy postanowiłem nie mieć w ogóle telefonu jeśli miałaby to być telekomuna. Czekam na innego operatora a na razie położyłem w domu "stacjonarną" komórkę. Zamierzam kupić przystawkę GSM i podłączyć do centralki aby używać jak zwykły telefon.

Gdyby nie moja koleżanka, dziennikarka GW nigdy chyba nie rozwiązaliby tej cholernej umowy. Tzn. Niby rozwiązali tylko, że komorników nasyłają ;-)

Czy mozesz napisac cos wiecej o tej przystawce GSM?

Najtańsza jaką na razie znalazłem to:

http://www.mikrotel.pl/bramki_gsm/przystawka_gsm.htm

Kosztuje ok. 800PLN nówka.

Są jeszcze niezalezne bramki, z wbudowanym telefonem, ale ich koszt sięga 2000PLN i więcej, więc od razu odpuściłem, bo mam starą N6110 i nie potrzebuję żadnych dodatkowych funkcji. Tylko najzwyklejsze "voice".

Wpisz w Googlu "Przystawka GSM" sam zobaczysz.

Powodzenia.

Ja kopnąłem tepsę w sam środek d....y. W moim rejonie teżnie chcieli gadać o założeniu telefonu, więc kupiłem modem GPRS i mam internet przez Ideę. Jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony i do pracy sprawdza się świetnie.

Nie wiem czy wiesz ale wcale tym ruchem nie odciąłeś sie od TP. IDea to też TP

pzdr

angelo44

ja ma tel radiowy z tepsy...nie bede pisac o róznych przepychankach i niebieskiej linni...bo mi sie adrenalina podniesie...

ale ten radiowy działa całkiem normalnie..myslałam ze bedzie gorzej..

aha ciekawostka...chciąałam zastrzec numer tel..i co widze moj numerek wyswietla sie wszedzie ..sprawdziłam dzwoniac do siebie na kom..dzwonie do niebieskiej..i mowie o co chodzi..babka słodkim głosem oznajmia...ze zastrzezenie jest tylko dla ksiazki tel!!!! a jak chce zeby numer nie był widoczny to musze zrobic dodoatkowe zlecenie...mowie ze to chyba jasne skoro numer zastrzezony to tez ma sie niepokazywac w innych tel...a ona ..ze to całkiem inna usługa...

nio i tak juz 3 tydzien zastzregają...w blue...rozmawiałam juz z 5 pracownikiem kazdy zarzeka sie ze zrobi zlecenie na zastrzezenie..

Miałem ten sam problem!

Trzy lata mi wmawiali, że nie ma żadnych szans (i nie będzie) - pobudowałem się na wsi, to musi mi wystarczyć telefon radiowy.

Aż pewnego pięknego dnia, mój sąsiad po raz n-ty zdybał na drodze montera... przyciskany do muru pojechał sprawdzić kilka skrzynek... w pierwszej i drugiej faktycznie nie było wolnej pary, ale w trzeciej znalazło się kilka!

Były jednak dwa problemy:

- skrzynka była za daleko (prawie 800m, a maksimum co można to 200m)

- do naszej posesji brakowało 3 słupów

Oba problemy są oficjalnie nie do przeskoczenia, choćbyś napisał do samego Kulczyka.

Ale pan Józek (monter) podrapał się w głowę i powiedział, że za 1000 zł to on nam te słupy postawi, a że odległość duża? To się jakoś da niezauważyć.

Kazał nam napisać normalny wniosek do TP (bo to i tak do niego trafia) - wydał do niego pozytywną opinię (bo tak się z nami umówił), przywiózł słupy (Boże, jakie one są piękne) i przyciągnął kabel.

Dzięki temu dziś czytasz te słowa w internecie!!!

Ale to nie koniec.

Od tego dnia nie mogę się opędzić od TPSA... Rozpatrują pozytywnie wszystkie moje wnioski złożone w ciągu ostatnich trzech lat. Zgodziłem się przyjąć od nich dwie linie (bo prowadzę firmę, to mi się przyda) a teraz zamieniam radiowy na anlogowy - czyli już trzecia linia w miejscu, w którym nie było żadnych szans!!!

Żeby jednak dodać trochę dramaturgii: okazało się, że mojemu sąsiadowi, który to wszystko załatwił... nie założą jednak telefonu bo nie ma możliwości technicznych (będę go musiał podłączyć do jednego z moich trzech)... no i jeden słup stoi bez sensu!

KONKLUZJA:

Monter może wszystko!!! I tylko on!!! (niestety jeśli mimo nacisków i "sugestii" powie, że nie... to niestety jest to wyrok).

Twoje szanse oceniam na 5%

Ale trzeba spróbować.

Wiem, że Idea to również po części telekomuna, ale jakoś całkiem inaczej się z nimi rozmawia. Raz miałem pewne problemy techniczne z połączeniem i na moją reklamację odpowiedź była bardzo szybka i co najważniejsze fachowa i skuteczna. Kartę GPRS zakupiłem w promocji firmy Vobis w sprzedaży wiązanej ze sprzętem HP. Nie wiem czy jeszcze aktualna, ale w moim wypadku płaciłem 360 PLN za modem ( karta PCMCIA ) oraz za nielimitowany dostęp o prędkości 53,6 kbps płacę niecałe 60 zł miesięcznie - umowa na 2 lata. Nie jest to może demon prędkości ale za to rewelacyjna mobilność - działa wszędzie tam gdzie jest zasięg Idei.

Ja kopnąłem tepsę w sam środek d....y. W moim rejonie teżnie chcieli gadać o założeniu telefonu, więc kupiłem modem GPRS i mam internet przez Ideę. Jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony i do pracy sprawdza się świetnie.

:( A ile Cię to kosztuje robaczku?

Poza tym wszystko jest cacy jak jesteś w dobrym zasięgu, ale np. tak jak u mnie to komórka odbiera na jednej kresce, a dostawcy internetu radiowego nie mają tu masztów... no i skruszony wracam do tepsy :evil:

płaciłem 360 PLN za modem ( karta PCMCIA ) oraz za nielimitowany dostęp o prędkości 53,6 kbps płacę niecałe 60 zł miesięcznie - umowa na 2 lata. Nie jest to może demon prędkości ale za to rewelacyjna mobilność - działa wszędzie tam gdzie jest zasięg Idei.

:o Coś chyba kręcisz - z tego co wiem, GPRS daje najwyżej 9600 bps i to faktycznie nie jest demon prędkości, jakbyś miał 53,6 kbps to byś raczej nie narzekał.

:o A te 60 zł to cała opłata za stały dostęp do internetu??? T faktycznie tanio!

Tyle, że umnie i tak nie ma zasięgu. :cry: