wlazly10 10.03.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam mam pytanie czym ocieplić ścianę w pokoju od wewnątrz,problem jest taki że ściana pokoju wypada na korytarz ( nie ogrzewany) i fragment wiatrołapu w pokoju jest 3 stopnie różnicy w porównaniu do reszty mieszkania i strasznie zimno , jedyną możliwości jest ocieplenie od wewnątrz pokoju , odpada ocieplanie od klatki (korytarza) ze względu jak to w budynku wielorodzinnym , co doradzicie ? pisałem w innym już założonym temacie,ale niestety nikt niczego nie napisał .... dzięki za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 11.03.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Najprościej, choć ten sposób zabiera nieco cennej powierzchni: stelaż + wełna + płyta gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 11.03.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Witam mam pytanie czym ocieplić ścianę w pokoju od wewnątrz,problem jest taki że ściana pokoju wypada na korytarz ( nie ogrzewany) i fragment wiatrołapu w pokoju jest 3 stopnie różnicy w porównaniu do reszty mieszkania i strasznie zimno , jedyną możliwości jest ocieplenie od wewnątrz pokoju , odpada ocieplanie od klatki (korytarza) ze względu jak to w budynku wielorodzinnym , co doradzicie ? pisałem w innym już założonym temacie,ale niestety nikt niczego nie napisał .... dzięki za cenne rady ocieplaj ja rozumiem wahania: bo wilgoć, punkt rosy, ale to wahania są zasadne na izolację całego domu a nie 1 ścienię, która zakładam sąsiaduje z klatką-korytarzem gdzie temperatura jest zawsze na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.03.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Nie pchać wełny. Może występować w niej skraplanie. Styropian na grzebień ,żeby nie było pustki . Siatka , klej i farba lateksowa (powstrzymuje dyfuzję). Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlazly10 11.03.2015 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Też właśnie jakoś nie jestę za wełną ze względu na objawy skraplania ,myślę jak napisał Mis*n , styropian 5 cm siatka klej i farba lateksowa z Beckersa na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlazly10 11.03.2015 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tak ściana wypada na korytarz plus wiatrołap temperatura mimo nie ogrzewania na + ocieplaj ja rozumiem wahania: bo wilgoć, punkt rosy, ale to wahania są zasadne na izolację całego domu a nie 1 ścienię, która zakładam sąsiaduje z klatką-korytarzem gdzie temperatura jest zawsze na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 11.03.2015 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Witam mam pytanie czym ocieplić ścianę w pokoju od wewnątrz... zastosuj multipor http://www.ocieplenieodwewnatrz.pl/vademecum-multipor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozikowa83 13.03.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Mój mąż pracował w firmie remontowej. Pomalowali u jednego klienta ścianę, płytę gipsową i po kilku tygodniach farba zeszła. Okazało się, że Pan ocieplił ścianę tapetą, która jest dostępna na rynku. Między tapetą, a płytą pojawiła się wilgoć. Po zdemontowaniu płyt było tam zielono. Ocieplanie ścian w środku budynku nie zawsze się sprawdza. Bardzo często ściany nie mają jak oddychać i wilgoć, która dostaje się do budynku z zewnątrz nie ma miejsca ujścia. Gromadzi się zatem pod ocieplonymi ścianami, a w następstwie wygląda tak jak wygląda. Masa pleśni pod płytami. Lepszym zastosowaniem jest grzejnik i ta srebrna folia, która odbija ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.03.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Mój mąż pracował w firmie remontowej. Pomalowali u jednego klienta ścianę, płytę gipsową i po kilku tygodniach farba zeszła. Okazało się, że Pan ocieplił ścianę tapetą, która jest dostępna na rynku. Między tapetą, a płytą pojawiła się wilgoć. Po zdemontowaniu płyt było tam zielono. Ocieplanie ścian w środku budynku nie zawsze się sprawdza. Bardzo często ściany nie mają jak oddychać i wilgoć, która dostaje się do budynku z zewnątrz nie ma miejsca ujścia. Gromadzi się zatem pod ocieplonymi ścianami, a w następstwie wygląda tak jak wygląda. Masa pleśni pod płytami. Lepszym zastosowaniem jest grzejnik i ta srebrna folia, która odbija ciepło. Wilgoć z zewnątrz nie ma prawa dostać się do środka. Dyfuzja następuje z ciepłego do zimnego. To co opisujesz nastąpiło prawdopodobnie z powodu słabej wentylacji i braku bariery dla pary. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamescu 21.03.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Podłączę się do tematu ponieważ chcę docieplić od wewnątrz domek który ma ściany z drewna. Dom jest prawie 100letni i ocieplony z zewnątrz 5 cm. wełny. Trochę mało a chciałbym go używać również w sezonie zimowym. Nie chciałbym równocześnie niszczyć elewacji. Czy możliwe jest docieplenie od wewnątrz np. wełną i zabudowanie płytami gk. Domek stoi nad jeziorem więc jest tu dość duża wilgotność, czy nie będzie problemów z pleśnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts