Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak ocieplić blaszak od zewnątrz?

Eruanneth

Recommended Posts

Z jakiegoś poradnika, przeczytałam, że na ściany pianka, styropian, siatka i tynk. OK, to rozumiem. Co jednak wówczas z dachem? Blacha dachu nie wystaje na boki by zakryć koniec styropianu od góry. Ocieplanie dachu metalowego od wewnątrz jest bez sensu. Od słońca za duże naprężenia będą. Nie wiem, co zrobić z ociepleniem dachu od zewnątrz za relatywnie niską cenę. Myślałam o pianka, styropian a nad tym jakby wiata drewniana kryta gontem , ale to będzie wyglądało bez sensu i podniesie koszt bardzo. Może jakieś pomysły?

Ale mi chodzi o sciany od zewnątrz. Dajesz piane montazowa, styropian, przykladasz czyms zeby nie odeszlo zanim zaschnie i siatka plus klej? I piana utrzyma styropian? NIe odejdzie?

Co do tych gornych krawedzi bocznych. Faktycznie trzeba by to czyms pokryc bo woda bedzie wplywac, bedzie to przemarzac i moze klej po jakims czasie z siatka odchodzic. Cos przykleic na gore.

A jakbys sobie dospawał jakieś 20cm profile, kątowniczki do górnego obrysu blaszaka? przodem i tylem dajesz jakąs grubsza kantowke, przykrecasz do tych katowniczkow, miedzy to styropian o grubosci kątownikow, na to deski, stare jakies ale zdrowe bądz nowe i papa? Mysle ze to nie majątek, ale nie wiem ile mozesz wydac.

Odpisz odnosnie tej piany

Edytowane przez Krzysiek88