Eruanneth 10.03.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Z jakiegoś poradnika, przeczytałam, że na ściany pianka, styropian, siatka i tynk. OK, to rozumiem. Co jednak wówczas z dachem? Blacha dachu nie wystaje na boki by zakryć koniec styropianu od góry. Ocieplanie dachu metalowego od wewnątrz jest bez sensu. Od słońca za duże naprężenia będą. Nie wiem, co zrobić z ociepleniem dachu od zewnątrz za relatywnie niską cenę. Myślałam o pianka, styropian a nad tym jakby wiata drewniana kryta gontem , ale to będzie wyglądało bez sensu i podniesie koszt bardzo. Może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 10.03.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 ja zrobiłbym to tak (też myślałem o takim rozwiązaniu z moim blaszakiem)Na dach bym przykręcił płyty osb odpowiednio wysunął poza zarys garażu by zakryć styropian na ścianach, następnie na te płyty papa, gont etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 11.03.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Koleg ma równiez ocieplony i od wewnatrz poszła folia parocośtam, wełna (ta w rolkach) i zwykła folia. Dach dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 11.03.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Piana na blache i płyta na to? Przystawiacie cos zeby nie wypchalo i tak sie juz pozniej trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eruanneth 11.03.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 No problemem będzie ciężar. Piance aż tak nie ufam. Boje się, że wszystko razem "spłynie". Jeśli ocieplę dach od środka, to jak zabezpieczyć krawędzie styropianu od strony dachu, szczególnie z tyłu, gdzie spływa woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 11.03.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Ale mi chodzi o sciany od zewnątrz. Dajesz piane montazowa, styropian, przykladasz czyms zeby nie odeszlo zanim zaschnie i siatka plus klej? I piana utrzyma styropian? NIe odejdzie? Co do tych gornych krawedzi bocznych. Faktycznie trzeba by to czyms pokryc bo woda bedzie wplywac, bedzie to przemarzac i moze klej po jakims czasie z siatka odchodzic. Cos przykleic na gore. A jakbys sobie dospawał jakieś 20cm profile, kątowniczki do górnego obrysu blaszaka? przodem i tylem dajesz jakąs grubsza kantowke, przykrecasz do tych katowniczkow, miedzy to styropian o grubosci kątownikow, na to deski, stare jakies ale zdrowe bądz nowe i papa? Mysle ze to nie majątek, ale nie wiem ile mozesz wydac. Odpisz odnosnie tej piany Edytowane 11 Marca 2015 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts