stary 19.02.2021 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Witam, mam pytanie otóż borykam się z podobnym problemem i wadliwie zamontowanymi oknami balonowymi . Po prostu mam duzy mostek termiczny spowodowany nie ociepleniem góry balkonu i kiepskim montażem okien gdyż stoja one na trzech dyblach przy podstawie i wylewką balkonu od wylewki pokoju odgradza przekładka z 5 cm styropianu. Gorzej że na balkonie płytki i wszystko już wykończone . Czy można zastosować taki zabieg aby skuć wylewke pod oknem w głąb balkonu jakieś 7 - 10 cm na głębokość 7 cm czyli tyle ile wylewką i w tą szczelinę wcisnąć taki blok z xps jeśli da radę albo wypełnić to jakims izolatorem typu polynor odciac nadmiar z wierzchu zakleić styrodurem a potem hydroizolacja siatka klei płytki . Wiem że jest to półśrodek ale nie wiedzę póki co możliwości skucia i roboty od ppczTku balkonu. Pozdrawiam Kto i w jaki sposób stwierdził ten mostek? Proszę o jakiś szkic z przekrojem pionowym tego rozwiązania albo zdjęcia zamontowanych okien przed tynkami i wylewkami. Na jakich trzech dyblach to stoi? Tzw. kotwa "wielka stopa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 21.02.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Organoleptycznie stwierdzilem w zimie kiedy przy oknie 15 st C . Jak zdjalem parapet to od ościeżnicy 1 cm szpara bo nie dali pianki , zapianowalem ale efekt mizerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 21.02.2021 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Kto i w jaki sposób stwierdził ten mostek? Proszę o jakiś szkic z przekrojem pionowym tego rozwiązania albo zdjęcia zamontowanych okien przed tynkami i wylewkami. Na jakich trzech dyblach to stoi? Tzw. kotwa "wielka stopa"? Tak kotwa Wielka stopa z taką regulacja wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 21.02.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 21.02.2021 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 [ATTACH=CONFIG]453341[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 21.02.2021 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2021 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Organoleptycznie stwierdzilem w zimie kiedy przy oknie 15 st C . Jak zdjalem parapet to od ościeżnicy 1 cm szpara bo nie dali pianki , zapianowalem ale efekt mizerny Nie do końca rozumiem o czym piszesz. Okno balkonowe i parapet który zdemontowałeś? Zewnętrzny? Bo tak wnioskuję z foty: [ATTACH=CONFIG]453342[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]453343[/ATTACH] Samo dokładne zapianowanie powinno dać odczuwalny efekt. Fakt, że to półśrodek, ale przy tym rozwiązaniu montażu nic prostszego nie widzę. Jeśli nadal jest zimno (to pojęcie mocno względne w szukaniu sposobów "naprawy", zwłaszcza okna) to myślę że problem może tkwić też w innych miejscach. Przykro mi, na podstawie takich informacji nie potrafię pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts