Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam rok temu lub 2 wymieniałem silnik rolety zewnętrznej... Dostałem nowy silnik niestety nie pamiętam jaki to model bo chyba był to firmny Yooda... Musze zmienić położenia krańcowe ale nie pamiętam jak to się robiło... Nie chce demontować rolety może ktoś po zdjęciu będzie wiedział jaki to model... Udało mi się taką fotke zrobić

sdds.jpg

Witam rok temu lub 2 wymieniałem silnik rolety zewnętrznej... Dostałem nowy silnik niestety nie pamiętam jaki to model bo chyba był to firmny Yooda... Musze zmienić położenia krańcowe ale nie pamiętam jak to się robiło... Nie chce demontować rolety może ktoś po zdjęciu będzie wiedział jaki to model... Udało mi się taką fotke zrobić

generalnie masz szczałki która krańcówką jest dolna która górna

kręcąc na plus w prawa stronę z godnie z kierunkiem ruchu zegara zwiększasz zakres w druga stronę odejmujesz

lub masz instrukcje oryginalna jak to zrobić http://sukcesgroup.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/INSTRUKCJA_OBSLUGI_MONTAZU_I_KONSERWCJI_ELEKTRYCZNYCH_NAPEDOW_RUROWYCH.pdf

no właśnie problem w tym że nie działają te pokrętła. ja kiedyś ustawiałem to ale nie pamiętam jak. nie trzeba ich odprogramować jakoś bo teraz są te stare ustawienia....`

generalnie tam jest taki myk ze przekręcenie pokretła nie od razu pokazuje zmiane pozycji najlepij potzem zjechac roleta

podam przykład jak masz krańcówkę górną i będziesz zwiększał zakres to roleta ci tego nie pokaże odrazu jak będziesz ujmował zakres to roleta powinna odrazu reagowac