Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o poradę "brak spadku w garażu"

nicolas1

Recommended Posts

Chcę wykonać podłogę w garażu z gresu technicznego i jest pewien problem.

Garaż ma wymiary 4x6m2 i tak mniej więcej w połowie jest bez spadku w stronę bramy by uzyskać ładny spadek do kratki trzeba by od końca garażu dać grubowarstwowy klej na posadzkę,pod ścianą wyjdzie prawie od 20 do 25mm kleju,co byście polecili by było ok.? Wylewka wyrównująca nowa nie wchodzi w grę,dolanie "czegoś" raczej też nie bo się pewnie odparzy itp. w końcu to podłoga na której będzie auto.

Proszę o doradzenie co można zrobić ewentualnie jakie materiały dać by podwyższyć podłogę w tych miejscach, by było to mocne i płytki nie pękały.

Z góry dziękuje.

Edytowane przez nicolas1

Też tak po cichu sobie myślałem ale nie byłem pewny czy mam dobre zamiary:-)

Myjni nie będzie,a czy mogą tak zrobić by od każdej ściany był leciutki spadek w kierunku środka podłogi ? tak by mieć pewność że zimą nie podmokną ściany (garaż w bryle)

Mam zamiar dać hydroizolacje folia w płynie i dodatkowo taśmy łączące podłogę ze ścianami (cokół).

Wykonawca może tez wyfrezowac delikatną "kopertę" (1x1m albo 1,5x1,5m) dookoła odpływu i w ten sposób będziesz miała/miał lekki spływ.

Mozna to zrobic to takim narzedziem- bez grama kurzu

Można tez zrobić spadek na listwach masą wyrównawczą - nic nie odparzy. Odparza tylko wówczas jak nie zastosuje sie odpowiedniej technologii i materiałów.

Pozdrawiam