szala18 12.03.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam chciałem zapytać czy mogę zastosować wodę deszczową z zbiornika do budowy domu (stan surowy otwarty)?? Czy jest jakaś różnica między zastosowaniem wody zwykłej sanitarnej z kranu ?? Woda deszczowa może być zakwaszona ? lub może wpływać na trwałość połączeń między bloczkami porothemru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Idealnie jak woda by była bez żadnych składników, tj destylowana.Z wodociągu jeśli ma chlor to się nie nadaje.Deszczówka zawiera związki "siarki" miro ilości .. kraniczanka z własnej studni .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 12.03.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 czy wy tak na poważnie czy po prostu se jaja robicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 ftp://isys.pw.plock.pl/pub/people/mbukowska/STUDIA%20ZAOCZNE/INSTRUKCJE/%C6WICZENIE%20IV%20WODA%20DO%20CEL%D3W%20BUDOWLANYCH.pdfhttp://www.heidelbergcement.com/NR/rdonlyres/8844AEF1-CC6A-44DC-A74E-F67FF19FAFF4/0/Ksi%C4%85%C5%BCeczkaGG2011Rozdzial06.pdf https://www.google.pl/search?q=woda+zarobowa+norma&espv=2&biw=1515&bih=758&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wVgBVdKMBsHiywOZ24KYDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 12.03.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 czyli deszczówka może się okazać że nie spełnia normy ?? bo strasznie dużo tych artykułów podałeś z googla i nie jest jasno stwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Deszczówka ? najbliżej jest woda bez chloru z kranu, idealnie destylowane.. ale to już była by przy domku lekka fanaberia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 12.03.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie wiem co ma ten z arabskim nickiem powyżej na myśli ale deszczówka w porównaniu do kranówy lub wody ze studni to była w moim przypadku przepaść w czystości i klarowności wody, na korzyść deszczówki - te pozostałe to wyglądały przy niej jak za przeproszeniem - poranna uryna, również zamarzanie deszczówki a kranówy to były inne temperatury - ta druga to jak słona mineralna marzła parę st. poniżej zera, a wcale w mojej okolicy nie ma złej wody w kranie, nie porównując obu nie zdawał bym sobie sprawy jak wygląda czysta woda i co piję na co dzień. Tak, że jeżeli potrzebujesz to spokojnie możesz brać - ja do tynkowania wnętrza za niedługo podłączam dwa zbiorniki po kubiku do rynny i łapię prosto z dachu czystą, wiosenną wodę, po jednym porządnym deszczu będzie ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Chodzi, aby nie zawierała związków siarki, oraz nie miała chlorków itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.03.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam chciałem zapytać czy mogę zastosować wodę deszczową z zbiornika do budowy domu Nadaje się - wiele domów tak zbudowano i nie mają z nimi najmniejszego problemu, zawartość związków w wodzie jest znikoma, więcej przewidują normy w cemencie więc nie masz się co martwić. Oby tylko nie było w niej organizmów żywych typu żab czy jaszczurek bo zrobisz im "sarkofag" w spoinach Pozdrawia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra__f__al 14.03.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Nie nadaje się...Jest to woda miękka z dużą zawartością siarki i innych składników biologicznych. Każdy producent materiałów budowlanych opisuje w kartach technicznych, że woda ma być czysta "czytaj z kranu" i zimna. Miękka woda sprzyja rozwojowi wykwitów wapiennych, spowalnia wiązanie zapraw cementowych i osłabia ich wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts