perm 12.02.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Takie samo wrażenie miałem jeżdząc F34 320i. Chodzi o zasadę. Turboładowane benzyniaki dosyć szybko osiągają moc maksymalną. Przekładając to na wrażenia z jazdy, przyspieszają nieźle już od stosunkowo niskich obrotów. Podobnie zresztą jak benzyna o dużej pojemności ale tu jest to okupione sporym spalaniem. Wolnossace silniki Hondy wymagają zdrowego depnięcia. Nie brakuje im mocy ale trzeba je podkręcić. Dla kogoś, kto, podobnie jak ja przyzwyczaił się do tych wysilonych benzyniaków to dziwne uczucie. Tak jakby auto nie chciało jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.02.2018 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 ... Hyundai I40 z silnikiem benzynowym, 2 litry I 165 KM. Koreaniec daje w średniej opcji bardzo bogate wyposażenie. Skrzynia będzie automatyczna. Pzdr.Znajomy ma takie kombi. Bardzo przyzwoity samochód. Pakowny, cichy, nieźle wyposażony, dobrze wykończony i stosunkowo bezawaryjny. Na pewno nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 12.02.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Źle zapytałeś. Trzeba pytać kogo wyprzedził na światłach a kogo na autostradzie. Można też zapytać o ilość magnetyzerów przyczepionych do silnika jak i chip tuning w postaci diody wsadzonej w pudełeczko. I tak najważniejsze jest, że te auta to "nówka prawie nie śmigana". To alternatywna rzeczywistość właścicieli aut, których jedyną (najczęściej) zaletą jest niska cena. aaale o co ci chodziiii, znaczy sie w jakim sensie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.02.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Znajomy ma takie kombi. Bardzo przyzwoity samochód. Pakowny, cichy, nieźle wyposażony, dobrze wykończony i stosunkowo bezawaryjny. Na pewno nie będziesz żałował. Dziękuję za rekomendację, ja planuję sedana. W sumie co do jakości to żadna różnica. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.02.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) Mi bardzo odpowiadaja Mnie też. Mam 150KM i spalanie w mieście do 8 l/100km a wcale wolno nie jeżdżę. Na autostradzie, przy 140 7l/100km. Do setki trochę ponad 8 sekund a samochód dosyć ciężki. Taki mały cud techniki, choć, jak pisałem boję się o trwałość. Na gwarancji pojeździ ale potem? Edytowane 12 Lutego 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 12.02.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Mi bardzo odpowiadaja mi też, te z dpf i te z dwumasą, co mają to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.02.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 aaale o co ci chodziiii, znaczy sie w jakim sensie Wziąłem swoja taczkę, rozpędziłem się i... nie będę kończył. Bądźmy poważni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.02.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 mi też, te z dpf i te z dwumasą, co mają to i to A co to za problem jak masz auto na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 12.02.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Wziąłem swoja taczkę, rozpędziłem się i... nie będę kończył. Bądźmy poważni. to jest możliwe.................................... ..na tym forum.. A co to za problem jak masz auto na gwarancji? problem...spytaj o to Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.02.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Mnie też. Mam 150KM i spalanie w mieście do 8 l/100km a wcale wolno nie jeżdżę. Na autostradzie, przy 140 7l/100km. Do setki trochę ponad 8 sekund a samochód dosyć ciężki. Taki mały cud techniki, choć, jak pisałem boję się o trwałość. Na gwarancji pojeździ ale potem? A jak się auto sprawia się w czasie trwania gwarancji, były jakieś akcje serwisowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 13.02.2018 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Widzę, że bardzo chcesz dopiec swoimi nie do końca przemyślanymi wnioskami. Może na Audi się znasz ale o bawarkach nie do końca. Gdyby było inaczej to wiedziałbyś, że komputer w E60 nie wywala błedu padniętych termostatów. W przeciwnym razie moja reakcja byłaby natychmiastowa. Kolejną sprawą jest brak wskaźnika temp. Oczywiście można ją odczytać ale w ukrytym menu. Dogrzebywanie się tego menu jest dosyć uciążliwe. Obecnie z interfejsem i apce na komórce kontrola chociażby temp. jest o wiele prostsza.Nie każdy o tym wie. Może się to przyda innym użytkownikom BMW. nie spinaj się Tomku, ale zaciekawił mnie brak wskaźnika temp. w E60 i dlatego spytam grzecznie-czytałeś instrukcje obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 W wersjach przed LCI w menu była możliwość kontroli filtra. Niestety w mojej wersji już LCI bawarczycy wspaniłomyślnie usunęli taką opcję. Nie tylko tą, odkroili dosyć znacznie KP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 13.02.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 nie odpowiadasz, czyli jestem już w ignorowanych, poszukam instrukcji do E60, poczytam i opowiem Ci co tam naszrajbowali, to się przyda innym użytkownikom BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Nie ma problemu tylko do E60 LCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.02.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A jak się auto sprawia się w czasie trwania gwarancji, były jakieś akcje serwisowe?Byłem trzy razy. Czego dotyczyły nie wiem dokładnie ale raz to był elektryczny ręczny, czy też oprogramowanie do niego. Z poważniejszych awarii miałem wymieniane sprzęgło i łożyska w kole. Tak, to nic się nie działo. Wsiadałem i jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 W nowym ze sprzęgłem napewno nie będziesz miał najmniejszego problemu. Podejrzewam, że przy takiej mocy tam go nie będzie . Tak się zastanawiam, przy pojemności 2.0 silnika w Q5 i mocy 253 KM to pewnie ze dwie turbiny siedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.02.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 W nowym ze sprzęgłem napewno nie będziesz miał najmniejszego problemu. Podejrzewam, że przy takiej mocy tam go nie będzie . Tak się zastanawiam, przy pojemności 2.0 silnika w Q5 i mocy 253 KM to pewnie ze dwie turbiny siedzą?Zdaje się, że są dwa sprzęgła, takie same jak w "trochę" mocniejszej TDI więc raczej dadzą radę. Dwa turbo? Nie wiem. Może? jakoś te 250 KM musieli z tych dwóch litrów wyciągnąć. Wrażenia z jazdy są bardzo przyjemne. Na autostradzie przy 200 można dosłownie puścić kierownicę. Sam trzyma się pasa, sam hamuje, sam przyśpiesza. Trochę to niebezpieczne bo rozleniwia a tak 100% skuteczne nie jest. Trzeba pilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Skrzynia dsg to dwusprzęgłowa automat. Nigdy nie miałem okazji jeździć autem z taką skrzynią ale słyszałem dużo dobrego na jej temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 14.02.2018 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Tomku, mógłbyś wkleić zdjęcie licznika gdy odpaliłeś zimny silnik, oraz gdy silnik osiągnie temperature roboczą, oczywiście jeśli Ci to nie sprawi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.02.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Nie ma mnie teraz w kraju. Po za tym zdjęcie nic nie powiedzą, nie będą się niczym różniły. Edytowane 14 Lutego 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts