agb 04.03.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Raczej quart, pint to trochę więcej jak pół litra. Na opakowaniach jednak spotyka się już litres albo fl oz czyli uncje w płynie . Ja tam pamiętam, że tankowałem litry paliwa i za litry płaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.03.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mnie pint bardziej się kojarzy się z piwkiem w pub-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.03.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 sugerujesz, że auto Tomka jest jest z UK ? ...Nieee, no co ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.03.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ja tam pamiętam, że tankowałem litry paliwa i za litry płaciłem Tak mają w UK zdaje się od lat 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 04.03.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ojej... moze nie wiedzial ze UK jest w UE I ze np Vauxhall to w sumie Opel No UK już niedługo w UE nie będzie, więc tak jakby nie do końca się pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 04.03.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 No UK już niedługo w UE nie będzie, więc tak jakby nie do końca się pomylił a to ciekawe, pierwszy raz widze licznik wyskalowany w milach z przeznaczeniem na EU na forum BMW moderatorzy nie pozwalają by lęgły się trolle powiedz gdzie się pomylił, auta na rynek UK mają inne wyskalowanie liczników. jeśli Tomasz jeździ angolem to jeszcze raz powtórze: jego auto zostało skonfigurowane do warunków panujących na rynku przeznaczenia. Powinien o tym wiedzieć to raz, po drugie współczuje poruszania się po naszych drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 04.03.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 No... nie wpadlem na to... to w sumie jakbys pojechal do UK teraz to nie bedziesz w kraju UE... A samochod wyprodukowany na rynek Brytyjski w 2015r tez przestanie byc samochodem wyprodukowanym pierwotnie dla kraju UE. sprytne to nie komplikuj, tylko poczytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 04.03.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mnie pint bardziej się kojarzy się z piwkiem w pub-ie. Nie ma sensu tego tłumaczyć, szkoda bić pianę. Gdy znajdę chwilę czasu powklejam linki i zdjęcie. Najwyższy czas by ten temat zamknąć.. nie daj sie prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 04.03.2018 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ty zrozumiales? UK jest nadal w UE czy juz nie? Wiec sie dalej nie kompromituj "a to ciekawe, pierwszy raz widze licznik wyskalowany w milach z przeznaczeniem na EU" Mogles wiele rzeczy nie widziec... nie znaczy ze ich nie ma Samochod z 2006... rynek jednego z krajow UE Nadal w UE... No to teraz widziales juz 3 takie ... Fajnie co? masz jak byk EU auta produkowane na UK czy ona będzie w UE czy nie, będą wyskalowane też w milach Tomek chciał zakończyć ten temat, a Ty masz problem ze zrozumieniem, zapytaj na PW jak czegoś nie rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 05.03.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Ciesze sie ze masz ta odrobine poczucia humoru.... Dla mnie nie ma tematu... chodzilo tylko o to ze przypajacowales i nie wiesz jak wybrnac. taaaa, przypajacowałem i przybijam piątke Tomku, wybrnij no jakoś z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.08.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Ma może ktoś doświadczenia z silnikami 2.0 JTD-HDI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 06.08.2018 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Ma może ktoś doświadczenia z silnikami 2.0 JTD-HDI? A co byś chciał wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.08.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Silniki 2,0 JTD i 2,0 HDI mają dobre opinie.http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/wszystko-o-silniku-2-0-multijet-awarie-usterki-ceny-czesci-serwis/deb5khttp://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/wszystkie-wady-silnika-2-0-hdi/9t6vc http://www.motodiesel.pl/silniki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.08.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Staram się dociec co dolega mojej jednostce, przejechane ma 154k km. Na forach branżowych zbyt wiele informacji niestety nie ma. Silnik w trakcie jazdy dławi się, niekiedy chwilę przed zatrzymaniem się motoru z rury wydechowej wydobywa się szary dym. Mechanik przeczyścił mi EGR, wymienił świece żarowe i nic, problem wciąż nie został rozwiązany. Dodatkowo w trakcie jazdy silnik raz na jakiś czas się dławi, coś ewidentnej przytyka silnik.Nadmienię tylko, że turbina została niedawno wymieniona, intelcooler również, dpf-u nie mam. Tankuję tylko V-powera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 06.08.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Staram się dociec co dolega mojej jednostce, przejechane ma 154k km. Na forach branżowych zbyt wiele informacji niestety nie ma. Silnik w trakcie jazdy dławi się, niekiedy chwilę przed zatrzymaniem się motoru z rury wydechowej wydobywa się szary dym. Mechanik przeczyścił mi EGR, wymienił świece żarowe i nic, problem wciąż nie został rozwiązany. Dodatkowo w trakcie jazdy silnik raz na jakiś czas się dławi, coś ewidentnej przytyka silnik. Nadmienię tylko, że turbina została niedawno wymieniona, intelcooler również, dpf-u nie mam. Tankuję tylko V-powera. robiłeś diagnostyke komputerową? jakie błędy? temperatura silnika? płynu chłodniczego nie ubywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.08.2018 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Staram się dociec co dolega mojej jednostce, przejechane ma 154k km. Na forach branżowych zbyt wiele informacji niestety nie ma. Jaki masz silnik? To jest Honda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 06.08.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Filtra paliwa, powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.08.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Pacjent to Fiat Scudo 2.0 JTD. Z Hondą wszystko w porządku. Dzisiaj ponownie odwiedziłem mechanika, po odczytaniu błędów wyszło że ciekną wtryskiwacze. Temperatura silnika delikatnie po wyżej 90oC, płynu chłodniczego nie ubywa. We czwartek mają testować, które są do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojtam17 06.08.2018 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Ja osobiście jeżdżę rowerem, ponieważ szybciej do pracy dostanę się w ten sposób i nie lubię stać w korkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.08.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Pacjent to Fiat Scudo 2.0 JTD. Z Hondą wszystko w porządku. Dzisiaj ponownie odwiedziłem mechanika, po odczytaniu błędów wyszło że ciekną wtryskiwacze. Temperatura silnika delikatnie po wyżej 90oC, płynu chłodniczego nie ubywa. We czwartek mają testować, które są do wymiany. Mechanik chyba zrobił błąd wymieniając świece żarowe i czyszcząc EGR. W pierwszej kolejności powinien zrobić diagnostykę. Świece wymieni na stare czy stare też były do wymiany? Objawy raczej nie wskazywały na świece. Wtryski może warto wszystkie wymienić ale nie wiem ile kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts