Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym jeździmy?

parti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 406
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No UK już niedługo w UE nie będzie, więc tak jakby nie do końca się pomylił :p

a to ciekawe, pierwszy raz widze licznik wyskalowany w milach z przeznaczeniem na EU

na forum BMW moderatorzy nie pozwalają by lęgły się trolle

powiedz gdzie się pomylił, auta na rynek UK mają inne wyskalowanie liczników.

jeśli Tomasz jeździ angolem to jeszcze raz powtórze: jego auto zostało skonfigurowane do warunków panujących na rynku przeznaczenia. Powinien o tym wiedzieć to raz, po drugie współczuje poruszania się po naszych drogach.

Ty zrozumiales?

UK jest nadal w UE czy juz nie?

Wiec sie dalej nie kompromituj

"a to ciekawe, pierwszy raz widze licznik wyskalowany w milach z przeznaczeniem na EU"

:wave:

Mogles wiele rzeczy nie widziec... nie znaczy ze ich nie ma

media?id=f6dc8b0c9f7c424e8455ad3d7d9db909&width=720&height=540&paddingColour=e8e8e3

Samochod z 2006... rynek jednego z krajow UE :D

media?id=9f77aecb099b44f88022964d5aaab8a5&width=720&height=540&paddingColour=e8e8e3

Nadal w UE...

No to teraz widziales juz 3 takie ...

Fajnie co?

masz jak byk EU

auta produkowane na UK czy ona będzie w UE czy nie, będą wyskalowane też w milach

Tomek chciał zakończyć ten temat, a Ty masz problem ze zrozumieniem, zapytaj na PW jak czegoś nie rozumiesz

• 5 months później...

Staram się dociec co dolega mojej jednostce, przejechane ma 154k km. Na forach branżowych zbyt wiele informacji niestety nie ma.

Silnik w trakcie jazdy dławi się, niekiedy chwilę przed zatrzymaniem się motoru z rury wydechowej wydobywa się szary dym. Mechanik przeczyścił mi EGR, wymienił świece żarowe i nic, problem wciąż nie został rozwiązany. Dodatkowo w trakcie jazdy silnik raz na jakiś czas się dławi, coś ewidentnej przytyka silnik.

Nadmienię tylko, że turbina została niedawno wymieniona, intelcooler również, dpf-u nie mam. Tankuję tylko V-powera.

Staram się dociec co dolega mojej jednostce, przejechane ma 154k km. Na forach branżowych zbyt wiele informacji niestety nie ma.

Silnik w trakcie jazdy dławi się, niekiedy chwilę przed zatrzymaniem się motoru z rury wydechowej wydobywa się szary dym. Mechanik przeczyścił mi EGR, wymienił świece żarowe i nic, problem wciąż nie został rozwiązany. Dodatkowo w trakcie jazdy silnik raz na jakiś czas się dławi, coś ewidentnej przytyka silnik.

Nadmienię tylko, że turbina została niedawno wymieniona, intelcooler również, dpf-u nie mam. Tankuję tylko V-powera.

robiłeś diagnostyke komputerową? jakie błędy?

temperatura silnika? płynu chłodniczego nie ubywa?

Pacjent to Fiat Scudo 2.0 JTD. Z Hondą wszystko w porządku. Dzisiaj ponownie odwiedziłem mechanika, po odczytaniu błędów wyszło że ciekną wtryskiwacze. Temperatura silnika delikatnie po wyżej 90oC, płynu chłodniczego nie ubywa. We czwartek mają testować, które są do wymiany.

Pacjent to Fiat Scudo 2.0 JTD. Z Hondą wszystko w porządku. Dzisiaj ponownie odwiedziłem mechanika, po odczytaniu błędów wyszło że ciekną wtryskiwacze. Temperatura silnika delikatnie po wyżej 90oC, płynu chłodniczego nie ubywa. We czwartek mają testować, które są do wymiany.

Mechanik chyba zrobił błąd wymieniając świece żarowe i czyszcząc EGR. W pierwszej kolejności powinien zrobić diagnostykę.

Świece wymieni na stare czy stare też były do wymiany?

Objawy raczej nie wskazywały na świece.

Wtryski może warto wszystkie wymienić ale nie wiem ile kosztują.