fighter1983 10.04.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dawaj wódżitsu powinno sie otworzyc na 3:02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.04.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Fighter juz nie moge doczekac sie zlotu, zwłaszca Twojego wystepu- mam nadzieje, że pierwsze przymiarki masz juz za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 baaardzo smieszne. na razie poruszam sie wsrod cosplayowcow. jaki wystep? cos mnie ominelo, za duzo rudej i nie pamietam? tam w dealu bylo tylko ze mam sie ubrac jak kretyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.04.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Po rudej to bedzie bez znaczenia, wszelki stres pojdzie w siną dal:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Po rudej to bedzie bez znaczenia, wszelki stres pojdzie w siną dal:lol2: no to damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.04.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie martw sie ruda bedzie ze mna jak sie spotkamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.04.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Fighter dzisiaj o 15.05 na BBC Brit bedzie pierwszy odcinek 10 sezonu Top gear-a (2007rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.04.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Fighter dzisiaj o 15.05 na BBC Brit bedzie pierwszy odcinek 10 sezonu Top gear-a (2007rok) tos mnie pocieszyl wrocilem z firmy wlasnie.... fajny pewnie byl... so sick. w przyszly week ustawie nagrywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.09.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Widzę samych fanów bmw...A może są na forum zwolennicy japońskiej motoryzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.09.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Widzę samych fanów bmw... A może są na forum zwolennicy japońskiej motoryzacji? Zastanawiam się nad CRV-ką. Może żona wreście zrobi prawko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.09.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Zastanawiam się nad CRV-ką. Może żona wreście zrobi prawko. Ja mam i polecam. Ale szukam chętnych do dyskusji na temat: japończyk-diesel-dpf. Najlepiej z doświadczeniem z tą konfiguracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.09.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ja mam i polecam. Ale szukam chętnych do dyskusji na temat: japończyk-diesel-dpf. Najlepiej z doświadczeniem z tą konfiguracją. Wyleczyłem się całkowicie z wielkiej miłości do hondy właśnie po dieslu w crv III. Może na głębokiej wsi ten samochód jest trochę i fajny, bo ropniaki są w niej całkiem niezłe ale wbrew pozorom wyglądu oraz automatycznego (niestety) 4x4 samochód nadaje się ale tylko w bardzo lekujchny teren. Szosowiec do spokojnego przemieszczenia od biedy może być. Reszta nie ma nic wspólnego z terenówką ani ze starymi dobrymi hondami benzynowymi. Ech rozmarzyłem się, bo zaczynałem swoją moto przygodę w 89r od mojego pierwszego auta - aerodecka - super wygodny i energiczny, potem były crx del sol-wariat, accord V- żwawy muł ale pracowity i najfajniejsza chyba preluda 4WS ze skrętnymi osiami - bajka. Po cr-III przeszło mi całkowicie. Spasowanie elementów -uuuu!, typowe bolączki z blachą( może trochę lepiej niż w mazdach ale i tak szału nie ma), rdzewiejący na potęgę wydech, mnóstwo małych i upierdliwych chociaż drobnych usterek w tym jedna niemała finansowo dpf ( IMO lepiej usunąć niż się stresować, bo olej na przytkanym rzednie wyjątkowo szybko a wyłączenie np automatu wcale nie jest proste ). Spalanie 6,7 włożyć należny między bajki. 2 razy serwis pomagał mi zjechać sponad 11 litrów, za drugim razem udało się osiągnąć 9 - oficjalnie w papierach 6,7.Wymiana, realna była niestety tylko na gwarancji i podobno z tego powodu kilkanaście egzemplarzy firma wymieniła w samej tylko Polsce. Komfort oraz ergonomia dużo pozostawiają do życzenia. Mnie raziło np.skrzypienie plastików, vanowskie umieszczenie biegów - w sumie nie wiem po co, no i to archaiczne wnętrze modeli na Europę. Te 140KM to przy niewielkiej masie i niby sporym przy tym momencie, choćby tylko w trójkę, plus nawet niewielki bagaż, to sprawiało wrażenie jakby zawsze mało. Wydawało mi się kiedyś, i za to dałbym się pokroić, że Hondy to najlepsze i najpiękniejsze samochody aż przesiadłem się kiedyś do allroada A6 i potem bawarskiej X3 żeby zrozumieć ,że to pierwsze zauroczenie nigdy chyba nie jest obiektywne. Obecnie szukam a6 w benzynie, najlepiej 2,8 (ew 2,4 choć to już staruszek - akurat to nieważne), lub 3,2 - i chyba... żadnej hondy więcej, choćby i poprawionej, podobno tylko wizualnie crvV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.09.2016 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Słyszałem, że dobrze kupić benzyniaka i zagazować? Niestety nikt nie wspomniał o rdzewiejącym wydechu:(. Pepeg możesz powiedzieć jaki to był rocznik Twojej CRV-ki?A co myślicie o RAV4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.09.2016 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Powiem, jak to wygląda z mojej perspektywy.Gdy kupowalismy samochód i postanowiliśmy z żoną, że to będzie suv przekopalem setki stron i wiele pozytywnych opinii znalazłem zarówno o cvr jak i rav4 (w tej klasie warty rozważenia jest jeszcze tiguan - ale on jest mniejszy - jak masz dzieci to nie polecam). Pokusilbym się o stwierdzenie, że są to modele bliźniacze pod względem jakości wykonania, przeznaczenia itp. Jeśli chodzi o spalanie, przy pelnym baku (58 litrów) robię jakieś 700 km. Pewnie jakiś ekonomiczny kompakt spali mniej. Co do napędu 4x4 - samochodu używam głównie w mieście i na trasie. Po lasach czy innych bezdrożach nie jeżdżę, więc nie jestem w stannie ocenić napędu. Zresztą crv to suv a nie terenówka, więc dziwne gdyby miał zawieszenie na ramie i konfigurowalny napęd. Naszej crv-ce w kwietniu stuknie 9 lat. 230 tyś. przebiegu i jak narazie (odpukac) oprocz sprzęgła nie miała większych napraw. Rdzy też raczej nie widzę, a w kwietniu na przeglądzie dokładnie oglądałem na podnośniku. Samochód już nie młody, powoli badam rynek szukając następcy i powiem Ci, że gdyby to było dzisiaj zamienilbym III na IV. Tylko właśnie z powodu DPF-a i problemów, które sprawia on w japończykach teraz będzie benzyna. Aha, jeszcze jedno 140KM na takie gabaryty auta to rzeczywiscie trochę za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.09.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 ...Co do napędu 4x4 - samochodu używam głównie w mieście i na trasie. Po lasach czy innych bezdrożach nie jeżdżę...To po cholerę ci SUV i napęd na 4 koła? Drogie to i niepraktyczne. Jak już potrzebujesz dużo miejsca to albo zwykłe kombi albo coś w rodzaju sharana czy forda s-max. Co do silników to turboładowana benzyna jest strzałem w dziesiątkę. (jeżeli chodzi o nowe auto). Niedużo pali, osiągi więcej niż przyzwoite, no i cena niższa niż TDI czy podobne. O używanych nie będę się wypowiadał ale nowe tylko TSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 02.09.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Słyszałem, że dobrze kupić benzyniaka i zagazować? Niestety nikt nie wspomniał o rdzewiejącym wydechu:(. Pepeg możesz powiedzieć jaki to był rocznik Twojej CRV-ki? A co myślicie o RAV4? 2009 z pdf ( podobno jeszcze nie wszystkie modele miały już montowany ten filtr (?) ) Nie znam dobrze RAV-ki -miał mój brat ( RAV III) a chwalił sobie, szczególnie silnik i mechanikę za to klął na elektronikę, kretyńskie opony runflata z którymi kłopoty miały nawet serwisy i oponiarze. Może to wina okresu przejściowego ? Japończycy ze starszych modeli segmentu suv-ów, zwłaszcza honda, mazda i toyota generalnie puszczali na Europę bieda egzemplarze. Wyposażenie nie dość ,że siermiężne wizualnie, to odbiegało od europejskiej reszty czy samych amerykańskich odpowiedników tych marek . Nawet gdybyś chciał, to nie uświadczysz w zamówieniu salonowym, takiej pierdoły jak GPS. Masz rację kemot, crv to suv a nie terenówka i nikt rozsądny nie wysiliłby się żeby puścić to w offroad. To jeździdło jest budowane przecież na płycie civiki. Jednak pierwsze crv z generacji I i II miały całkiem fajne nastawy zawieszenia i ambicje aby nawet w lekkim błocie dać radę. Dal mnie przy wyborze to był jakiś argument - jednak w przypadku III kompletnie nietrafiony. Na szczęście ze zbyciem crv nie ma kłopotu. Co do DPF-u, jak nie robisz przeglądów za granicą a jeździsz po mieście, to wywal to ścierwo. Z eleganckim zaczipowaniem usługa kosztuje gdzieś kolo 250pln i spokój. Diesel do miasta ? Hmmm też bym brał benzynę. PS 4x4 przydaje się i w mieście perm. Zwłaszcza automatyczne i zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.09.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 To po cholerę ci SUV i napęd na 4 koła? Drogie to i niepraktyczne. Jak już potrzebujesz dużo miejsca to albo zwykłe kombi albo coś w rodzaju sharana czy forda s-max. Akurat kupując auto rozważaliśmy suv czy van, myśląc dokładnie o s-maxie lub crv. Wybór padł na suva i nie żałujemy, chociaż cenowo był sporo droższy. Ale to inna kategoria samochodu przecież. Co do terenu, suv to taka miejska terenówka nie służy do pokonywania rzek i bagien, zresztą nie róbmy OT, każdy jeździ tym co mu się podoba i na co go stać. Rozumiem, że jesteś kolejns osobą, która odradza diesela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.09.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Co do DPF-u, jak nie robisz przeglądów za granicą a jeździsz po mieście, to wywal to ścierwo. Z eleganckim zaczipowaniem usługa kosztuje gdzieś kolo 250pln i spokój. Diesel do miasta ? Hmmm też bym brał benzynę. PS 4x4 przydaje się i w mieście perm. Zwłaszcza automatyczne i zimą W moim "polskim" modelu z 2008 jeszcze dpf-a nie ma (ale już np. modele sprzedawane w Niemczech w 2007 miały). Pytam na przyszłość, czy warto się w to bawić. P.S. Tata ma tiguana dsg z dpf-em i tam jeszcze nigdy nie miał problemów z filtrem, a na codzień robi kilkanaście km. Podobno problem jest w japoncach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 02.09.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 W moim "polskim" modelu z 2008 jeszcze dpf-a nie ma (ale już np. modele sprzedawane w Niemczech w 2007 miały). Pytam na przyszłość, czy warto się w to bawić. P.S. Tata ma tiguana dsg z dpf-em i tam jeszcze nigdy nie miał problemów z filtrem, a na codzień robi kilkanaście km. Podobno problem jest w japoncach... Nie słyszałem ,żeby zatykające się dpf-y były specjalnością japończyków . Generalnie diesle nie lubią krótkich tras i niedogrzanych odpowiednio silników. IMO, jeśli dużo jeździsz nie powinno być kłopotów z przepalaniem sadzy bez różnicy czy to japończyk czy niemiec. Do miasta gdzie pokonujesz niewielkie odległości i dosyć często wyłączasz motor, chyba bez względu na pochodzenie samochodu diesle wydają się raczej mało przydatne. Niewiele oszczędzasz a serwis dużo droższy w porównaniu z benzyną no i tak pochłonie te drobne oszczędności na niewielkiej przecież różnicy paliwa. Ja uciekam od diesla, bo ostatnio dużo mniej jeżdżę ( krótsze trasy) a dpf montowane są już standardowo. Nawet te wakacyjne, długie wyjazdy na benzynie nie są w stanie dać poczuć na budżecie. Często jeżdżę służbowym ML-em 320 i czasem nawet kilka dni po niewielkim mieście w niespecjalnych przecież korkach a już woła dopalania. Kłopot niewielki,lekko w palnik i krótka przejażdżka po esce, ale dopilnować jednak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.09.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Ponoć właśnie CRV-ki są dobrze przystosowane do instalacji gazu i właśnie nad tym tematem poważnie się zastanawiam. Ktoś ma takowy egzemplasz japończyka zagazowany?Wracając do dpf-u to moja piątka takowy posiada. Jeżdźę nią głównie po mieście i tylko dwa razy do roku wypuszczam ją w trasę 1.8 kkm. Wtedy nie żałuję koników i staram się wypalić co trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts