Myjk 07.12.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 A on dobry jest? Od kiedy? No, jest... tyle w temacie... Nadal widzę ci się nudzi, więc zamiast zadawać po raz kolejny głupkowate pytania, poczytaj w końcu na ten temat. DPF jest lepszy dla ludzi niż gdyby go nie było, i nie stwarza problemów (sprawdzić czy nie użytkuje auta, taki sam jak ty, ignorant motoryzacyjny). Jakby ci brakowało analogii, to weź sobie za przykład, że lepsze jest palenie bez dymu niż z dymem, albo wywożenie szamba do oczyszczalni niż wylewanie go do twojego ogródka przez okolicznych sąsiadów -- no chyba że temu też będziesz próbować zaprzeczyć. Podobnie poczytaj na temat sieci energetycznych, bo też błądzisz w stwierdzeniu że sieci są stare i mogą zostać przeciążone jak się zacznie grzać prądem. Nie są stare, a przeciążenie do którego się odnosiłeś wynikało z wysokich temperatur letnich, oraz zawalania naszych sieci niemieckim prądem z OZE, ignorancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ... Spalamy te 10 - 12 litrów na 100km. A autka coraz nowsze a silniki doskonalsze... Adam M.O czym ty Adam piszesz? Mam od dwóch lat 150 KM tsi VW i w mieście pali siedem litrów benzyny jak zdrowo przycisnę. Tyle samo pali przy 160, przy 200km/h raptem 11l/100km. Zawsze miałem diesla ale, przy takim spalaniu szkoda do niego dopłacać, bo nowe z reguły są trochę droższe. Hybrydy toyoty to w ogóle jakiś kosmos, bo RAV znajomego w mieście pali niecałe 4 litry, przy podobnej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Trochę inaczej sprawa się przedstawia w przypadku SUV-a z silnikiem benzynowym czy diesla. Zużywają więcej paliwa w trasie niż w mieście.Opór powietrza robi swoje, myślę że Adam właśnie takim samochodem jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.12.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Trochę inaczej sprawa się przedstawia w przypadku SUV-a z silnikiem benzynowym czy diesla. Zużywają więcej paliwa w trasie niż w mieście. Opór powietrza robi swoje, myślę że Adam właśnie takim samochodem jeździ. Większego idiotyzmu jeszcze nie czytałem. Spalanie w trasie większe niż w mieście. Dobre, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Słyszałem od paru osób, że w przypadku CRV-ki tak jest, a potwierdzeniem tej tezy był przeze mnie ostatnio oglądany program „Zakup kontrolowany” na TVN-ie.Widać, że nie oglądasz, nie interesujesz się motoryzacją. Za to jesteś mistrzem w obsmarowywaniu swoimi głupimi uwagami wszystkich dookoła. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.12.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Słyszałem od paru osób, że w przypadku CRV-ki tak jest, a potwierdzeniem tej tezy był przeze mnie ostatnio oglądany program „Zakup kontrolowany” na TVN-ie. Widać, że nie oglądasz, nie interesujesz się motoryzacją. Za to jesteś mistrzem w obsmarowywaniu swoimi głupimi uwagami wszystkich dookoła. Oglądaj dalej tvn. Ja jeżdżę i tankuję. Tyle omnibusie teoretyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Już nie długo, już nie długo omnibusie od wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S76 08.12.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Tajemnica zawiera się w temperaturze wrzenia benzyny. TERAZ wrzenie benzyn to blisko 300stC a kiedyś... od 30 wzwyż. (dziś to benzyna ekstrakcyjna pół na pół z lakową) Adam M. Nie ma czegoś takiego jak benzyna o temperaturze wrzenia blisko 300 st.C. Zakres temperatur wrzenia frakcji węglowodorowych pod ciśnieniem atmosferycznym (0,1 MPa): a) benzyna lekka: 40-150 st.C, b) benzyna ciężka: 150-190 st.C, c) nafta: 190-240 st.C, d) lekki olej napędowy: 240-350 st.C Źródło: E. Grzywa, J. Molenda: Technologia podstawowych syntez organicznych. Tom 1: Surowce do syntez, WNT Warszawa 1995 Aktualne specyfikacje benzyny 95 oraz ON: http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Paliwa/Benzyny/Strony/BenzynaBezolowiowa95.aspx http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Paliwa/OlejeNapedowe/Strony/OlejNapedowyEkodieselUltra.aspx Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.12.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Słyszałem od paru osób, że w przypadku CRV-ki tak jest, a potwierdzeniem tej tezy był przeze mnie ostatnio oglądany program „Zakup kontrolowany” na TVN-ie. Trochę tak, ale to bardziej zależy jaka ta trasa poza miastem jest i na ile ma kierowca fantazji. Mi swoją CR-V 2.2 i-CTDi po mieście w zimie na któtkich dystansach wychodzi 8,4 l/100 km, w lecie mniej. Natomiast na trasie jest bardzo różnie. Jadąc w zeszłym roku nad morze "starą" drogą, bez pospiechu, bez dociskania nawet na odcinkach dwupasmowych, ze średnią prędkością poniżej 80 km/h miałem spalanie 7,5 l/100km. Wracając autostradą wynik był już dwucyfrowy, wyższy niż po mieście. Tak gdzieś od prędkości 130 km/h zaczyna dużo palić. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.12.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Już nie długo, już nie długo omnibusie od wszystkiego A co, dasz mi bana? To daj, jak masz za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Trochę inaczej sprawa się przedstawia w przypadku SUV-a z silnikiem benzynowym czy diesla. Zużywają więcej paliwa w trasie niż w mieście. Opór powietrza robi swoje, myślę że Adam właśnie takim samochodem jeździ.RAV to SUV czy jak to zwał. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że jakieś auto pali, jadąc z przepisową szybkością więcej na trasie niż w mieście. To jakieś kuriozum. Muszę obejrzeć ten program. Nie mówię oczywiście o niemieckich autostradach. Jechałem ostatnio do Calais i średnia wyszła mi około 10l/100km, choc w mieście średnio wychodzi 7. Trochę czasu straciłem w Brukseli, bo tam cały czas jakieś remonty i korki nawet w nocy ale wyszło więcej. Nie wiem jaką miałem średnią ale, tam gdzie się dało jechałem ponad 200. Na polskich drogach, większe spalanie w trasie jest mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) kemot_p dziękuję bardzo za głos w temacie. Dla mnie trasa to taka przejechana po autostradzie, czyli w dozwolonej w kraju prędkości 140 km/ h. Przemierzając parokrotnie w roku państwa Europy swoją bawarką, w trzy litrowym dieslu, średnie spalanie oscyluje w wysokości 8.1 litra. Opór powietrza 530d jest o wiele mniejszy niż CRV-ki więc spalanie jest proporcjonalnie mniejsze. Sam dobrze wiesz, że stoję przed zakupem Hani i jestem w temacie. Nie lubię wysuwać tez, dla których nie mam poparcia. Cóż poniektórzy nie będąc w temacie klepią w klawiaturę.... RAV to SUV czy jak to zwał. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że jakieś auto pali, jadąc z przepisową szybkością więcej na trasie niż w mieście. To jakieś kuriozum. Muszę obejrzeć ten program. Nie mówię oczywiście o niemieckich autostradach. Jechałem ostatnio do Calais i średnia wyszła mi około 10l/100km, choc w mieście średnio wychodzi 7. Trochę czasu straciłem w Brukseli, bo tam cały czas jakieś remonty i korki nawet w nocy ale wyszło więcej. Nie wiem jaką miałem średnią ale, tam gdzie się dało jechałem ponad 200. Na polskich drogach, większe spalanie w trasie jest mało prawdopodobne. Odcinek, w którym bohater wybierał SUV-a w granicach cenowych, jeśli dobrze pamiętam 60 k zł. Auta z silnikami benzynowymi. Polecam, auta w odcinku jeśli dobrze pamiętam to: Honda CRV, Mitsubishi Pajero, Volvo XC60 i Chevrolet diesel 185 KM,w automacie. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Mam explorera...Dwójkę... "Aktualne specyfikacje benzyny 95 oraz ON: http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Pa...lowiowa95.aspxhttp://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Pa...eselUltra.aspx Ktoś to czytał?Ale...ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU?!!!! Niby... sama prawda.NIC nie mówi...Detergenty.... W BENZYNIE? PO CO?ładne ple,ple ple dla ignorantów...https://pl.wikipedia.org/wiki/DetergentyJAK TO SPALIĆ?I... NIC nie zostaje po spaleniu? Benzyny zostały CELOWO zepsute!Sprytnie, ze znawstwem.Silniki dostosowano do popsutych benzyn też celowo.Jak byś nie patrzył - palą sporo więcej niż muszą! Biorę butelkę benzyny ekstrakcyjnej. Trochę na szmatkę, pocieram coś brudnego i to staje się czyste...ŚWIETNIE nadaje się do czyszczenia i odtłuszczania!Oleje tłuste są (chyba że już nie?).Mam do benzyny dodawać mydła? Po co? (no, ja wiem po co) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 O benzynie jest tutaj.https://pl.wikipedia.org/wiki/BenzynaZobaczcie temperaturę WRZENIA!!!Paruje w każdej.Nawet w tej z ulotki... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Mam explorera...Dwójkę... "Aktualne specyfikacje benzyny 95 oraz ON: http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Pa...lowiowa95.aspx http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Pa...eselUltra.aspx Ktoś to czytał? Ale... ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU?!!!! Niby... sama prawda. NIC nie mówi... Detergenty.... W BENZYNIE? PO CO? ładne ple,ple ple dla ignorantów... https://pl.wikipedia.org/wiki/Detergenty JAK TO SPALIĆ? I... NIC nie zostaje po spaleniu? Benzyny zostały CELOWO zepsute! Sprytnie, ze znawstwem. Silniki dostosowano do popsutych benzyn też celowo. Jak byś nie patrzył - palą sporo więcej niż muszą! Biorę butelkę benzyny ekstrakcyjnej. Trochę na szmatkę, pocieram coś brudnego i to staje się czyste... ŚWIETNIE nadaje się do czyszczenia i odtłuszczania! Oleje tłuste są (chyba że już nie?). Mam do benzyny dodawać mydła? Po co? (no, ja wiem po co) Adam M. Mailem jednak rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 TO warto ZE ZROZUMIENIEM przeczytać...https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodki_przeciwstukowe Tylko nie napisali, ze dobrym środkiem przeciwstukowym jest też...WODA!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 KATALIZATOR jest wynikiem popsucia benzyny!Dopala ten syf do niej dodawany.Znaczy... MA dopalać...Wszelkie cud-dodatki są wściekle kancerogenne.(woda - nie)A wystarczy tylko ODPRĘŻYĆ silnik...Lać czystą ekstrakcyjną i jechać 100km na 2 litrach.CZYSTO!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy dobrze rozumiem, że każde dodatki wlewane do baku to wywalone na darmo pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ZNALAZŁEM!!! Ja wiem to od bardzo dawna...Schowane w sieci jest głęboko i BARDZO trzeba się starać podać WŁAŚCIWE zapytanie aby sieć COKOLWIEK wypluła.Są to SAME PRAWDZIWE FAKTY!!!SAMI mozecie pogrzebać i zweryfikować, bo ja tu tylko problem sygnalizuję... http://www.kontestator.eu/globalna-zmowa-pazernych.html?iPageContent=2http://biblia.webd.pl/forum/printview.php?t=6419&start=0&sid=2d841e631a9d6356679f494e2ace74b8https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Nelson_Pogue Pozdrawiam wielbicieli super-cód-silników i benzyn obecnych...Cholera... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Nie na darmo...To zysk koncernów (ze sprzedaży) i rządu (z podatków). Nie ma takiego moderowano, jakiego nie wytnie Ci nawet najlepszy rząd, jak mu kasy braknie...A stale brakuje naszemu. Coraz bardziej brakuje...Vide...Opłata mocowa, podwyżka 25gr w paliwach itd. Adam M. To już CYTOWAĆ klasyków też nie można?moderowano, moderowano , MODEROWANO!!!!A.M. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts