perm 08.12.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ... Pozdrawiam wielbicieli super-cód-silników i benzyn obecnych... Cholera... Adam M.Nie bardzo rozumiem o co ci Adam chodzi. Idziesz do salonu. Bierzesz turboładowanego benzyniaka. Pali, w zależności od mocy do 9 l/100km. Mój, przy 150 KM raptem 7 litrów w mieście. W trasie, przy 90 około 4. Hybryda w mieście poniżej 4. Nie ma żadnych FAP i podobnych. Bajka. Jeździsz tanio i szybko. Co więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Wyobraź sobie, ze mógłby palić 2 litry... CZYSTO!!!Jak Ci wyobraźni starczy - zrozumiesz o co mi chodzi... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Wyobraź sobie, ze mógłby palić 2 litry... Jak Ci wyobraźni starczy - zrozumiesz o co mi chodzi... Adam M. Dwa litry? Jakim cudem? Hybryda pali poniżej czterech. Myślisz, że tylko zmieniając jakość benzyny da się taki wynik osiągnąć? Mocno wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ZNALAZŁEM!!! Ja wiem to od bardzo dawna... Schowane w sieci jest głęboko i BARDZO trzeba się starać podać WŁAŚCIWE zapytanie aby sieć COKOLWIEK wypluła. Są to SAME PRAWDZIWE FAKTY!!! SAMI mozecie pogrzebać i zweryfikować, bo ja tu tylko problem sygnalizuję... http://www.kontestator.eu/globalna-zmowa-pazernych.html?iPageContent=2 http://biblia.webd.pl/forum/printview.php?t=6419&start=0&sid=2d841e631a9d6356679f494e2ace74b8 https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Nelson_Pogue Pozdrawiam wielbicieli super-cód-silników i benzyn obecnych... Cholera... Adam M. Ładnie, widać że siła pieniądza bierze górę nad prostymi proekologicznymi i ekonomicznymi dla konsumenta rozwiązaniami. Świtowy kartel naftowy rządzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 I masz słuszność!SILNIK też trzeba by w rozwoju 'cofnąć" nieco. Poczytaj to, co podlinkowałem, leniu... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 I masz słuszność! SILNIK też trzeba by w rozwoju 'cofnąć" nieco. Poczytaj to, co podlinkowałem, leniu... Adam M. A to do mnie czy do kolegi perm-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) TomkuProblem jest bardziej złożony... Rząd aby rządzić musi mieć kasę.Jak da - ma poparcie!Ale daje nam NASZE, zabrane w paliwie, pieczywie, maśle i cukrze - czego tępy naród nie dostrzega...Kartele dbają o zysk.Szkolnictwo szkoli tak, ze wiedza coraz bardziej oderwana jest od umiejętności jej stosowania!A to rząd decyduje JAKIE ma być szkolnictwo...W efekcie - banda debilnych lemingów karmiona papką z TV i prasy, gotowcami jak te owce idzie i działa jak ją zaprogramują.Kościół ma własne "programy" pchane do łbów w których zamęt jest coraz większy.A do tego... banki i banksterzy...Sprzedają coś, czego nie mają a w efekcie kupcy zaharowują się na śmierć aby oddać REALNE pieniądze zarobione w procesie wytwórczym.Gdzie tu jest miejsce na "zdrowy rozsadek społeczeństwa"?Raptem z 5% wie o co chodzi.Tak z 10% czuje , co jest grane...Może 15% ma skłonności aby coś z tym zrobić.Więc?No, tutaj jest - jak jest... Adam M. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Do perma! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ... Poczytaj to, co podlinkowałem, leniu... Adam M.A to już trochę ucieczka od odpowiedzi. Silnik cofnąć w rozwoju??? Duża pojemność, małe sprężanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) No i 2 litry na 100km.Zwykle ponad 500 000km przebiegu między remontami.ŹLE? Adam M. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Wolisz mały silnik doprężony jak dizel, DPF, EGR, katalizator, i taki co pada po pięciu latach życia? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 No i 2 litry na 100km. ŹLE? Adam M.I 7s do setki? Max 250 km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Wolisz mały silnik doprężony jak dizel, DPF, EGR, katalizator, i taki co pada po pięciu latach życia? Adam M.Nie . Benzyna z turbo. I tak dłużej niż 60 tyś nim nie będę jeździł więc co za różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2017 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Tomku Problem jest bardziej złożony... Rząd aby rządzić musi mieć kasę. Jak da - ma poparcie! Ale daje nam NASZE, zabrane w paliwie, pieczywie, maśle i cukrze - czego tępy naród nie dostrzega... Kartele dbają o zysk. Szkolnictwo szkoli tak, ze wiedza coraz bardziej oderwana jest od umiejętności jej stosowania! A to rząd decyduje JAKIE ma być szkolnictwo... W efekcie - banda debilnych lemingów karmiona papką z TV i prasy, gotowcami jak te owce idzie i działa jak ją zaprogramują. Kościół ma własne "programy" pchane do łbów w których zamęt jest coraz większy. A do tego... banki i banksterzy... Sprzedają coś, czego nie mają a w efekcie kupcy zaharowują się na śmierć aby oddać REALNE pieniądze zarobione w procesie wytwórczym. Gdzie tu jest miejsce na "zdrowy rozsadek społeczeństwa"? Raptem z 5% wie o co chodzi. Tak z 10% czuje , co jest grane... Może 15% ma skłonności aby coś z tym zrobić. Więc? No, tutaj jest - jak jest... Adam M. Trochę wstyd się przyznać, ale dokładnie wiem o czy piszesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 No , jest, TĘPAKU!Ten SMOG, te WWA, te NOxxTO dają te nowe silniczki...POMIMO DPF (wycinanych) EGR (zaślepianych), katalizatorów (usuwanych)... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.12.2017 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 I 7s do setki? Max 250 km/h? A tak jeździsz na co dzień do pracy...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Tomku..Jam nauczyciel, syn nauczycielki i mąż nauczycielki..(tak poza tym wszystkim co robię)Nie uczę już w szkole.\Nie na moje nerwy to jest... teraz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ? Możesz to przetłumaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Omijając radary tak 150/h po mieście na tym turbo... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 A tak jeździsz na co dzień do pracy...??Nie ale nowoczesne silniki na to pozwalają. Dwa litry to jednak fantazja. Tym bardziej, jak Adam zdaje się twierdzi, wystarczy "stara" benzyna i silnik poprzedniej generacji czyli duża pojemność, małe sprężanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts