Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym jeździmy?

parti

Recommended Posts

NIE POCZYTAŁEŚ!!!

Jesteś normalny leń pospolity a w konsekwencji - leming!

TAK BYŁO!!!

DZIAŁAŁO!!!

Wmówili Ci to, w co wierzysz...

UŻYJ rozumu. Nosisz go ze sobą wszędzie!

Nawet do sracza!

Zostaw to, w co wierzysz...

SAM sprawdź!

Adam M.

• Odpowiedzi 406
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ale nowoczesne silniki na to pozwalają. Dwa litry to jednak fantazja. Tym bardziej, jak Adam zdaje się twierdzi, wystarczy "stara" benzyna i silnik poprzedniej generacji czyli duża pojemność, małe sprężanie.

To że pozwalają wcale nie znaczy że tak jeździmy...

Większość aut przez całe życie nie"widziała" nawet swojej prędkości maksymalnej...

Dwa litry to wcale nie taka fantazja jak się może wydawać bo to jest ok 20kWh energii...

Takiej ilości energii potrzebuje TESLA S na przejechanie 100km a auto do jakichś lekkich nie należy ...

Renault Zoe na takiej ilości energii przejeżdża ok 170km więc myślę że jakiś lekki automobil z wydajnym klasycznym napędem powinien przejechać te 100km...

NIE POCZYTAŁEŚ!!!

Jesteś normalny leń pospolity a w konsekwencji - leming!

TAK BYŁO!!!

DZIAŁAŁO!!!

Wmówili Ci to, w co wierzysz...

UŻYJ rozumu. Nosisz go ze sobą wszędzie!

Nawet do sracza!

Zostaw to, w co wierzysz...

SAM sprawdź!

Adam M.

Co mam sprawdzać i po co? Mam auto, które, jak dla mnie spala śmieszne ilości paliwa, przy takich osiągach. Kiedyś miałem Scorpio, które, mając podobne osiągi paliło ponad 25l/100km. Może jasno sformułuj swoje tezy, bo, jak na razie nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Ktoś kombinuje, by paliwo było do d...? Silniki też?

perm

PRZESTAŃ się ośmieszać!

Wiesz co to ENERGIA?

Prędkość, praca, moc...

W szkole było!!!

Adam M

perm

Wygoogluj sobie "spisek żarówkowy"

Może załapiesz...

Adam M.

Edytowane przez Tomaszs131
Łączenie postów.

Nie rozumiem. Co więcej trzeba? Po co ci samochód, który przejeżdża 500 tyś?

Wiesz, przejechałem od nowości moją bawarką 135 k km i wydaje mi się, że poddałbym się po przekroczeniu 300k km. Po prostu samochód by mi się dawno znudził. Jeżdżę nim od 2008 roku więc mam jeszcze trochę kilometrów przed sobą, ale na pewno nie dotrwałby do 500k km.

Literowka.

To że pozwalają wcale nie znaczy że tak jeździmy...

Większość aut przez całe życie nie"widziała" nawet swojej prędkości maksymalnej...

Dwa litry to wcale nie taka fantazja jak się może wydawać bo to jest ok 20kWh energii...

Takiej ilości energii potrzebuje TESLA S na przejechanie 100km a auto do jakichś lekkich nie należy ...

Renault Zoe na takiej ilości energii przejeżdża ok 170km więc myślę że jakiś lekki automobil z wydajnym klasycznym napędem powinien przejechać te 100km...

Przyznam się bez bicia, że w raichu parokrotnie na authobanie wyciągnąłem maks z mojej ”skorupy”. Zrobiłem to parokrotnie, po czym ekscytacja mi przeszła i nie wydaje mi się być tak porządana jak wcześniej... Mandaty skutecznie ostudziły mój zapęd do prędkości...

Ja - WIEM..

Jest tu watek o spalaniu paliw. Różnych...

Tam pierdolca dostają różne ekooszołomy.

Banda niedoedukowanych debili...

Chcą czystego powietrza, bez MMA, NOxx i

Jak TUTAJ czytam - NIE ZREZYGNUJĄ z badziewnych autek zasilanych parszywą wachą...

Co rok nowe autko im się marzy...

- Niech kupują! KTO broni?

Ja lubię mechanizmy trwałe, solidne, czysto działające.

Wolno mi?

Adam M..

"Ktoś kombinuje, by paliwo było do d...? Silniki też? "

TAK! TAK! TAK!!!

Poczytaj co podlinkowałem!

Adam M.

Moje scorpio ponad 15 nie wychodzi a to czterrołap!

A.M.

Mój "wieloryb" miał 210 koni i ciągnął benzynę jak smok. Jak przyspieszałem to wskazówka poziomu paliwa opadała w sposób dostrzegalny. Wir w zbiorniku. Co do spisku... Popatrz na ceny komputerów, laptopów czy telefonów. Są ciągle na tym samym poziomie. Nie są one jednak takie same jak te wcześniejsze. Dlaczego? Bo ich produkcja musi się opłacać. Za stare rozwiązania nikt nie zapłaci tej samej ceny. Podobnie jest z samochodami. Ceny stoją ale auta są coraz lepsze. To nie spisek tylko kalkulacja. Czy to jednak źle? Przesiądź się ze scorpio do nowego passata. Więcej do scorpio nie wsiądziesz. Tak to działa. Kalkulacja jest robiona pod rynek. Polska, to cały czas to druga liga. Nikt pod nas samochodów nie robi. Sorry, może Dacia tak. Robi się pod tych, którzy dużo kupują. Nowych aut. Na dwa, trzy lata a potem niech jakością martwi się Polak, Rumun, Ukrainiec itp.

Przyznam się bez bicia, że w raichu parokrotnie na authobanie wyciągnąłem maks z mojej ”skorupy”. Zrobiłem to parokrotnie, po czym ekscytacja mi przeszła i nie wydaje się być tak porządana jak wcześniej... Mandaty skutecznie ostudziły mój zapęd do prędkości...

W większości przypadków jak już to było na zasadzie sprawdzenia ile fura idzie...

Tak na co dzień to osiągi malucha są wystarczające...( No chyba że "słoik" ze stolicy ...)