Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
Macie jakiś dobry przepis na naleśniki? Moje zawsze wychodzą suche.

 

Jeśli mogę.Naleśniki zawsze kojarzyły mi się na dwa sposoby i dość często robię.Pierwsze to koperta z serem,drugie rulonik z dżemem-powidłami.Jest jedno ale jakoś utarło się by białka ubijać na sztywna pianę i delikatnie mieszać z żółtkami i mąką zwane biszkoptowymi.Jak je zwał tak je zwał..W tej wersji zawsze słonina na widelcu i patelnia do naleśników.Bita śmietana bez zbędnych bakaliowych posypek.Bardzo lubimy w domu z lodami waniliowymi miast śmietany.No i wreszcie naleśniki różne jak z farszami powyżej.Dla mnie krokiety itp.Np. Naleśnik biszkoptowy ,bliżej jednego boku przecier pomidorowy,plaster szynki,bardzo cienko pokrojone pieczarki i np. gorgonzola.Zawijam w krokieta delikatnie,krótko podsmażam by ser jakoś połączył składniki.Dowolny sos i naleśnik biszkoptowy nie będzie suchy nawet bez żadnego nadzienia.:bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety bez zbędnego cytowania.To nie są naleśniki już samo odsączanie na papierze świadczy tylko o jego nadmiernej ilości tłuszczu.Tak szpinaku się nie robi będzie gorzki jak sok z grapefruita.Smażenina i nic oryginalnego.Naleśnik to zdrowe ciasto z patelni delikatnie przesmarowanej słoniną.Farsz z twarogu lub własne powidła ,dżemy.Mąka ciemna przydatna i owszem do tego rodzaju ale np. do krokietów.:stirthepot:

images?q=tbn:ANd9GcTN3k1nHAdxJdfsWblgoDAjMHckeuYcEPLxvVI8YlbT4o_x2jFO

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru :)

 

ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru :)

 

ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki ;)

 

 

Ponownie bardzo dziękuję za uznanie, uczę się cały czas.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...