Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Macie jakiś dobry przepis na naleśniki? Moje zawsze wychodzą suche.

Jeśli mogę.Naleśniki zawsze kojarzyły mi się na dwa sposoby i dość często robię.Pierwsze to koperta z serem,drugie rulonik z dżemem-powidłami.Jest jedno ale jakoś utarło się by białka ubijać na sztywna pianę i delikatnie mieszać z żółtkami i mąką zwane biszkoptowymi.Jak je zwał tak je zwał..W tej wersji zawsze słonina na widelcu i patelnia do naleśników.Bita śmietana bez zbędnych bakaliowych posypek.Bardzo lubimy w domu z lodami waniliowymi miast śmietany.No i wreszcie naleśniki różne jak z farszami powyżej.Dla mnie krokiety itp.Np. Naleśnik biszkoptowy ,bliżej jednego boku przecier pomidorowy,plaster szynki,bardzo cienko pokrojone pieczarki i np. gorgonzola.Zawijam w krokieta delikatnie,krótko podsmażam by ser jakoś połączył składniki.Dowolny sos i naleśnik biszkoptowy nie będzie suchy nawet bez żadnego nadzienia.:bye:

Niestety bez zbędnego cytowania.To nie są naleśniki już samo odsączanie na papierze świadczy tylko o jego nadmiernej ilości tłuszczu.Tak szpinaku się nie robi będzie gorzki jak sok z grapefruita.Smażenina i nic oryginalnego.Naleśnik to zdrowe ciasto z patelni delikatnie przesmarowanej słoniną.Farsz z twarogu lub własne powidła ,dżemy.Mąka ciemna przydatna i owszem do tego rodzaju ale np. do krokietów.:stirthepot:

images?q=tbn:ANd9GcTN3k1nHAdxJdfsWblgoDAjMHckeuYcEPLxvVI8YlbT4o_x2jFO

Edytowane przez niktspecjalny

przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru :)

ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki ;)

przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru :)

ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki ;)

Ponownie bardzo dziękuję za uznanie, uczę się cały czas.