kasiulkaov 12.03.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Macie jakiś dobry przepis na naleśniki? Moje zawsze wychodzą suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.03.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Na jakiej kuchni smażysz ?Z kaflowej podobno są smaczniejsze , jeżeli takiej nie masz to możemy pobudować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 12.03.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 1 szklanka maki1 1/2 szklanki mleka1 lub 2 jajka1 łyżka oleju1/4 lyżeczki soli Utrzepać lub blenderem potraktować. Zostawić na około 20 min aby ciasto "dojrzało". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 28.04.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Macie jakiś dobry przepis na naleśniki? Moje zawsze wychodzą suche. Dodaj trochę wody gazowanej i jak zdejmujesz z patelni to składaj jeden na drugim w słupek. One się jeszcze przeparzą i nie będa suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.04.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Jak się dobrze przeparzą to może ich przybędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.05.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 1 szklanka mleka1 szklanka wodyMąki pszennej dosypuje różnie bo to zależy od mąki Ale tak by było gęste jak śmietanaTrochę oleju I smażę już bez oleju Wychodzą zawsze dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tessau 25.05.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ale suche naleśniki nie są wcale takie złe. Ja bym bardziej zadbał o farsz. Moje ulubione to zapieczone z pieczarkami i posypane serem mozzarella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.05.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Macie jakiś dobry przepis na naleśniki? Moje zawsze wychodzą suche. Jeśli mogę.Naleśniki zawsze kojarzyły mi się na dwa sposoby i dość często robię.Pierwsze to koperta z serem,drugie rulonik z dżemem-powidłami.Jest jedno ale jakoś utarło się by białka ubijać na sztywna pianę i delikatnie mieszać z żółtkami i mąką zwane biszkoptowymi.Jak je zwał tak je zwał..W tej wersji zawsze słonina na widelcu i patelnia do naleśników.Bita śmietana bez zbędnych bakaliowych posypek.Bardzo lubimy w domu z lodami waniliowymi miast śmietany.No i wreszcie naleśniki różne jak z farszami powyżej.Dla mnie krokiety itp.Np. Naleśnik biszkoptowy ,bliżej jednego boku przecier pomidorowy,plaster szynki,bardzo cienko pokrojone pieczarki i np. gorgonzola.Zawijam w krokieta delikatnie,krótko podsmażam by ser jakoś połączył składniki.Dowolny sos i naleśnik biszkoptowy nie będzie suchy nawet bez żadnego nadzienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Jak naleśnik to tylko po mistrzowsku: 1 szklanka maki 1 1/2 szklanki mleka 1 lub 2 jajka 1 łyżka oleju 1/4 lyżeczki soli Utrzepać lub blenderem potraktować. Zostawić na około 20 min aby ciasto "dojrzało". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 http://s18.postimg.org/rai9eoca1/z_1.jpg gdy boczek jest chrupiący dodajemy szpinak (10sekund) http://s12.postimg.org/9lzsk7i25/z_2.jpg na ręcznik papierowy http://s2.postimg.org/gv8e1nrp5/z_3.jpg na naleśnik http://s17.postimg.org/3nitba033/z_4.jpg czas na jajka http://s11.postimg.org/afe21tztf/z_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.05.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Chyba Ci tej patelni zazdroszczę i to jak jasna ........... Wyrób żeliwny, czy kotlarska (klepana) ? Ps. Po rantach obstawiam - żeliwna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Wszystko z patelni żeliwnej, ahhh ten zapach... http://s1.postimg.org/63nle6r0f/z_6.jpg i smak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Dania z patelni żeliwnej to arcydzieła smakowe. Prosto, bardzo bardzo szmacznie i ponownie ten zapach!!!!!http://s22.postimg.org/e6azpb69t/z_10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.05.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Niestety bez zbędnego cytowania.To nie są naleśniki już samo odsączanie na papierze świadczy tylko o jego nadmiernej ilości tłuszczu.Tak szpinaku się nie robi będzie gorzki jak sok z grapefruita.Smażenina i nic oryginalnego.Naleśnik to zdrowe ciasto z patelni delikatnie przesmarowanej słoniną.Farsz z twarogu lub własne powidła ,dżemy.Mąka ciemna przydatna i owszem do tego rodzaju ale np. do krokietów. Edytowane 28 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Obalamy mity i głupote na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 700 gram boczku na patelnie żeliwną. http://s12.postimg.org/b7sflerzh/z_11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.05.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Otrzymujemy 280 gram chrupiącego boczku. http://s16.postimg.org/es008wgc5/z_12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 przedstawiony powyżej przez Adę, to jeden z jak najbardziej prawidłowych sposobów przygotowywania śeieżego szpinaku ... można również przed dodaniem szpinaku, podsmażyć odrobinę grubo posiekanego czosnku lub czosnkowego szczypioru ps - sok z grapefrutów z mojego ogrodu nie jest gorzki Ponownie bardzo dziękuję za uznanie, uczę się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.05.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Tak wygląda tłuszcz odstawiony do lodówki, z opisanego 700g boczku. http://s24.postimg.org/g8iowyxv9/z_14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.