Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z kremówką i ogromną ilością serów :)

 

Powiem ja Tobie, że nie jestem fanem szpinaku jako potrawy (dania), ale farsz np. do pierogów na bazie szpinaku i sera Roquefort mile łechce moje kubki smakowe - ale pewnie to o ten ser chodzi, bo jestem ich (serów) niepoprawnym fanem (a może to już obsesja serowa :cool:)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842341
Udostępnij na innych stronach

A zauważyłeś łaskawco, że to zupełnie inna bajka?

Opisujesz potrawę pt. szpinak, a odnosisz się do potrawy pt. naleśnik nadziewany jajkiem sadzonym,z boczkiem na chrupko, z dodatkiem szpinaku.

 

A gdyby, do tych naleśników, dodano "surowy" szpinak - też byłaby taka reakcja ?

A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś.

 

A darczyńco widzisz tu różnicę???

http://s12.postimg.org/9lzsk7i25/z_2.jpg

 

To poddane złej obróbce bo nie jadłeś tego ,a to Chef Paul

http://www.chefpaul.net/inne/szpinak.jpg

 

tylko lekko rusz swoją wyobraźnią jeśli potrafisz.Jeśli nie robiłeś lepiej nic już nie mów na temat szpinaku.

 

Dodaje od lat szpinak w takim wydaniu w różnym wydaniu jako dodatek jak Chef Paul i nie cukruje mu bo jest bardzo dobry w tym co robi.Ten dodaje do naleśnika i są wspaniałe.Jego tłuste i zapewne gorzkie.Amen.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842365
Udostępnij na innych stronach

:jawdrop: :wtf::bash:

 

A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś.

 

To poddane złej obróbce ...................

 

Tiiaaa: 128.873.659 i 1/39 kucharzy (ta 1/39 kucharza to ja) twierdzi, że obróbka prawidłowa a jeden ktoś to "podważa".

Edytowane przez sSiwy12
cytata dopisałem
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842375
Udostępnij na innych stronach

Powiem ja Tobie, że nie jestem fanem szpinaku jako potrawy (dania), ale farsz np. do pierogów na bazie szpinaku i sera Roquefort mile łechce moje kubki smakowe - ale pewnie to o ten ser chodzi, bo jestem ich (serów) niepoprawnym fanem (a może to już obsesja serowa :cool:)

raczej Gruyere i Parmesan ... osobiście również lubię z Blue :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842387
Udostępnij na innych stronach

raczej Gruyere

 

Łeee - twardy ser bez dziur ............:D

 

 

Ps. A pamiętasz nasz rodzimy prawdziwy ser salami - jego smak?

Edytowane przez sSiwy12
Ps.-a se dopisałem.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842404
Udostępnij na innych stronach

:jawdrop: :wtf::bash:

 

 

 

Tiiaaa: 128.873.659 i 1/39 kucharzy (ta 1/39 kucharza to ja) twierdzi, że obróbka prawidłowa a jeden ktoś to "podważa".

 

Niestety teraz stety musisz przyjąć to na klatę jak prawdziwy kucharz...........matko i córko upał.;):p.Nie tylko podważam ale i twierdzę,że do naleśnika o 100% lepszym rozwiązaniem i bardziej oryginalniejszym jest szpinak Chefa.Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony.Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz.:p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842407
Udostępnij na innych stronach

.

Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz.:p

 

To nie wina obróbki, tylko wsadu - szpinak jesienny, albo kwitnący, jest ostrzejszy w smaku i posiada gorycz, której młode listki (wiosenne) nie posiadają.

I jeszcze jedno mrożony szpinak nigdy nie będzie gorzki - nawet jak został zamrożony taki po przekwitnięciu.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842414
Udostępnij na innych stronach

Niestety teraz stety musisz przyjąć to na klatę jak prawdziwy kucharz...........matko i córko upał.;):p.Nie tylko podważam ale i twierdzę,że do naleśnika o 100% lepszym rozwiązaniem i bardziej oryginalniejszym jest szpinak Chefa.Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony.Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz.:p

 

Tradycyjnie błyszczysz niewiedzą. Do nauki sio... Ludzi w kuchni dzielimy na dwie grupy, na tych skorych do nauki i głąby kulinarne.

 

"Mój" naleśnik jest z najbardziej renomowanej restauracji w Europie.

 

 

ps a szpinak, naucz się "robić" i sprawdzaj zawsze ogonki, to będzie dobry.Jest to w książkach kulinarnych, trzeba ksiązke otworzyć i.... Do nauki! ha,ha.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842416
Udostępnij na innych stronach

A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś.

 

A darczyńco widzisz tu różnicę???

http://s12.postimg.org/9lzsk7i25/z_2.jpg

 

 

Ha, ha. No widzimy, szpinak został wrzucony na patelnie.

 

Po kilu sekundach został z niej ściągnięty.

 

http://s2.postimg.org/gv8e1nrp5/z_3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842420
Udostępnij na innych stronach

To nie wina obróbki, tylko wsadu - szpinak jesienny, albo kwitnący, jest ostrzejszy w smaku i posiada gorycz, której młode listki (wiosenne) nie posiadają.

I jeszcze jedno mrożony szpinak nigdy nie będzie gorzki - nawet jak został zamrożony taki po przekwitnięciu.

 

Dobra pokonałeś mnie i rozwaliłeś mrożonym sio do baru .Nie pytam już jakim zapewne papą ,której nienawidzę.Papuj EOT.:bye:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842457
Udostępnij na innych stronach

Ha, ha. No widzimy, szpinak został wrzucony na patelnie.

 

Po kilu sekundach został z niej ściągnięty.

 

http://s2.postimg.org/gv8e1nrp5/z_3.jpg

 

Miszczu jedz nawet granatowy.Poległeś lejącym tłuszczem jak zawsze w twych potrawach ekspozycja możliwa ale papiery ręczniki i europejskie salony.Rozumiem pomrokę kulinarną.Różnimy się tym ,że ja go sparzam po odcięciu łodyg i zgrubień(czynność podobna w gołąbkach) czyli blanszuje a potem nie smażę, a polewam swoja omastą a właściwie Chefa Paul.Podziękuje ponieważ gdyż tak jak i siwy nie zrozumiał co to naleśnik a co krokiet.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842464
Udostępnij na innych stronach

Miszczu jedz nawet granatowy.Poległeś lejącym tłuszczem jak zawsze w twych potrawach ekspozycja możliwa ale papiery ręczniki i europejskie salony.Rozumiem pomrokę kulinarną.Różnimy się tym ,że ja go sparzam po odcięciu łodyg i zgrubień(czynność podobna w gołąbkach) czyli blanszuje a potem nie smażę, a polewam swoja omastą a właściwie Chefa Paul.Podziękuje ponieważ gdyż tak jak i siwy nie zrozumiał co to naleśnik a co krokiet.

 

Ada nam na imię.

 

Tochę wiedzy kulinarnej, serio nie boli.

 

1 plaster boczku na chrupiąco ma 2 - 2.5 grama tłuszczu, szpinak to nie gąbka w tej samej masie przyjmie 1/15 tej wagi. To nie moje wyliczenia, to "pomroka" naukowa. Taki dodatek będzie nas kosztował do 50 kalorii razem z boczkiem.

 

Ręcznik papierowy nie jest składowa naleśnika, nie jemy. Jest tu w wiadomym celu.

 

Naleśnik na słodko z owocami będzie miał tych kalorii o wiele więcej , to taka mała ciekawostka. Również "pomroka" naukowa.

 

Następna sprawa to łodygi. Dzięki nim dowiadujemy się czy szpinak będzie gorzki, również odsyłam do "pomroki" naukowej, bo brakuje tobie elementarnej wiedzy i kupujesz śmieć kulinarny, a następnie go podajesz. Mowa o "chemii" szpinaku.

 

http://s30.postimg.org/ovlp5hmwx/z_40.jpg

Edytowane przez ada_marcin
dodanie zdjęcia
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842491
Udostępnij na innych stronach

 

Ręcznik papierowy nie jest składowa naleśnika, nie jemy.

 

 

Widać, że są tacy co sądzą inaczej :rolleyes:- zwłaszcza:

Parówka – rodzaj warzywa, bezmięsna potrawa zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Ponadto stosuje się w niej substancje wzmacniające smak i zapach, np. papier toaletowy

 

 

 

Naleśnik na słodko z .............

 

 

Widać problem z nazewnictwem - gdybyś napisała po ludzku palacinka nie byłoby sprawy, a może byłaby większa (gorsza?) ;)

Edytowane przez sSiwy12
cytata se dopisałem - a kto mi zabroni?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842507
Udostępnij na innych stronach

Widać, że są tacy co sądzą inaczej :rolleyes:

 

 

 

 

Widać problem z nazewnictwem - gdybyś nazwała po ludzku palacinka nie byłoby sprawy, a może byłaby większa (gorsza?) ;)

 

 

To następna ciekawostka, radosna dla mnie i bolesna dla wiadomo kogo.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842511
Udostępnij na innych stronach

....Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony...:p

 

Specyficzne menu :cool: Albo specyficzni goście.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842521
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Fajne ,wygląda wyjątkowo smakowicie, tylko skąd ja wezmę maliny ?

Własne jeszcze nie urosły....

... no idę coś zjeść...

 

 

W odpowiednim sklepie, który je sprzedaje. Mają wszystko co dusza zapragnie.

 

http://s10.postimg.org/tqeqy7vax/sklepowe_malinki_z_duzego_miasta.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6851807
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...