Chef Paul 29.05.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Na "sucho", czy z sosem śmietanowym ? z kremówką i ogromną ilością serów Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.05.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 z kremówką i ogromną ilością serów Powiem ja Tobie, że nie jestem fanem szpinaku jako potrawy (dania), ale farsz np. do pierogów na bazie szpinaku i sera Roquefort mile łechce moje kubki smakowe - ale pewnie to o ten ser chodzi, bo jestem ich (serów) niepoprawnym fanem (a może to już obsesja serowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) A zauważyłeś łaskawco, że to zupełnie inna bajka? Opisujesz potrawę pt. szpinak, a odnosisz się do potrawy pt. naleśnik nadziewany jajkiem sadzonym,z boczkiem na chrupko, z dodatkiem szpinaku. A gdyby, do tych naleśników, dodano "surowy" szpinak - też byłaby taka reakcja ? A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś. A darczyńco widzisz tu różnicę??? http://s12.postimg.org/9lzsk7i25/z_2.jpg To poddane złej obróbce bo nie jadłeś tego ,a to Chef Paul http://www.chefpaul.net/inne/szpinak.jpg tylko lekko rusz swoją wyobraźnią jeśli potrafisz.Jeśli nie robiłeś lepiej nic już nie mów na temat szpinaku. Dodaje od lat szpinak w takim wydaniu w różnym wydaniu jako dodatek jak Chef Paul i nie cukruje mu bo jest bardzo dobry w tym co robi.Ten dodaje do naleśnika i są wspaniałe.Jego tłuste i zapewne gorzkie.Amen. Edytowane 29 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.05.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś. To poddane złej obróbce ................... Tiiaaa: 128.873.659 i 1/39 kucharzy (ta 1/39 kucharza to ja) twierdzi, że obróbka prawidłowa a jeden ktoś to "podważa". Edytowane 29 Maja 2015 przez sSiwy12 cytata dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.05.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Powiem ja Tobie, że nie jestem fanem szpinaku jako potrawy (dania), ale farsz np. do pierogów na bazie szpinaku i sera Roquefort mile łechce moje kubki smakowe - ale pewnie to o ten ser chodzi, bo jestem ich (serów) niepoprawnym fanem (a może to już obsesja serowa ) raczej Gruyere i Parmesan ... osobiście również lubię z Blue Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.05.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) raczej Gruyere Łeee - twardy ser bez dziur ............ Ps. A pamiętasz nasz rodzimy prawdziwy ser salami - jego smak? Edytowane 29 Maja 2015 przez sSiwy12 Ps.-a se dopisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Tiiaaa: 128.873.659 i 1/39 kucharzy (ta 1/39 kucharza to ja) twierdzi, że obróbka prawidłowa a jeden ktoś to "podważa". Niestety teraz stety musisz przyjąć to na klatę jak prawdziwy kucharz...........matko i córko upał..Nie tylko podważam ale i twierdzę,że do naleśnika o 100% lepszym rozwiązaniem i bardziej oryginalniejszym jest szpinak Chefa.Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony.Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.05.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 . Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz. To nie wina obróbki, tylko wsadu - szpinak jesienny, albo kwitnący, jest ostrzejszy w smaku i posiada gorycz, której młode listki (wiosenne) nie posiadają. I jeszcze jedno mrożony szpinak nigdy nie będzie gorzki - nawet jak został zamrożony taki po przekwitnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.05.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Niestety teraz stety musisz przyjąć to na klatę jak prawdziwy kucharz...........matko i córko upał..Nie tylko podważam ale i twierdzę,że do naleśnika o 100% lepszym rozwiązaniem i bardziej oryginalniejszym jest szpinak Chefa.Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony.Człowieku robiłem wiele razy szpinak i wydobywała się z niego gorycz. Tradycyjnie błyszczysz niewiedzą. Do nauki sio... Ludzi w kuchni dzielimy na dwie grupy, na tych skorych do nauki i głąby kulinarne. "Mój" naleśnik jest z najbardziej renomowanej restauracji w Europie. ps a szpinak, naucz się "robić" i sprawdzaj zawsze ogonki, to będzie dobry.Jest to w książkach kulinarnych, trzeba ksiązke otworzyć i.... Do nauki! ha,ha. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.05.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 A jak myślisz sam sobie odpowiedziałeś. A darczyńco widzisz tu różnicę??? http://s12.postimg.org/9lzsk7i25/z_2.jpg Ha, ha. No widzimy, szpinak został wrzucony na patelnie. Po kilu sekundach został z niej ściągnięty. http://s2.postimg.org/gv8e1nrp5/z_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 To nie wina obróbki, tylko wsadu - szpinak jesienny, albo kwitnący, jest ostrzejszy w smaku i posiada gorycz, której młode listki (wiosenne) nie posiadają. I jeszcze jedno mrożony szpinak nigdy nie będzie gorzki - nawet jak został zamrożony taki po przekwitnięciu. Dobra pokonałeś mnie i rozwaliłeś mrożonym sio do baru .Nie pytam już jakim zapewne papą ,której nienawidzę.Papuj EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ha, ha. No widzimy, szpinak został wrzucony na patelnie. Po kilu sekundach został z niej ściągnięty. http://s2.postimg.org/gv8e1nrp5/z_3.jpg Miszczu jedz nawet granatowy.Poległeś lejącym tłuszczem jak zawsze w twych potrawach ekspozycja możliwa ale papiery ręczniki i europejskie salony.Rozumiem pomrokę kulinarną.Różnimy się tym ,że ja go sparzam po odcięciu łodyg i zgrubień(czynność podobna w gołąbkach) czyli blanszuje a potem nie smażę, a polewam swoja omastą a właściwie Chefa Paul.Podziękuje ponieważ gdyż tak jak i siwy nie zrozumiał co to naleśnik a co krokiet. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.05.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Miszczu jedz nawet granatowy.Poległeś lejącym tłuszczem jak zawsze w twych potrawach ekspozycja możliwa ale papiery ręczniki i europejskie salony.Rozumiem pomrokę kulinarną.Różnimy się tym ,że ja go sparzam po odcięciu łodyg i zgrubień(czynność podobna w gołąbkach) czyli blanszuje a potem nie smażę, a polewam swoja omastą a właściwie Chefa Paul.Podziękuje ponieważ gdyż tak jak i siwy nie zrozumiał co to naleśnik a co krokiet. Ada nam na imię. Tochę wiedzy kulinarnej, serio nie boli. 1 plaster boczku na chrupiąco ma 2 - 2.5 grama tłuszczu, szpinak to nie gąbka w tej samej masie przyjmie 1/15 tej wagi. To nie moje wyliczenia, to "pomroka" naukowa. Taki dodatek będzie nas kosztował do 50 kalorii razem z boczkiem. Ręcznik papierowy nie jest składowa naleśnika, nie jemy. Jest tu w wiadomym celu. Naleśnik na słodko z owocami będzie miał tych kalorii o wiele więcej , to taka mała ciekawostka. Również "pomroka" naukowa. Następna sprawa to łodygi. Dzięki nim dowiadujemy się czy szpinak będzie gorzki, również odsyłam do "pomroki" naukowej, bo brakuje tobie elementarnej wiedzy i kupujesz śmieć kulinarny, a następnie go podajesz. Mowa o "chemii" szpinaku. http://s30.postimg.org/ovlp5hmwx/z_40.jpg Edytowane 29 Maja 2015 przez ada_marcin dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.05.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 W niektórych kuchniach narodowych szpinak gotuje się kilka godzin i nikt nie ma problemu jak niktspecjalny. Ot ciekawostka.ha Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Ręcznik papierowy nie jest składowa naleśnika, nie jemy. Widać, że są tacy co sądzą inaczej - zwłaszcza: Parówka – rodzaj warzywa, bezmięsna potrawa zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Ponadto stosuje się w niej substancje wzmacniające smak i zapach, np. papier toaletowy Naleśnik na słodko z ............. Widać problem z nazewnictwem - gdybyś napisała po ludzku palacinka nie byłoby sprawy, a może byłaby większa (gorsza?) Edytowane 29 Maja 2015 przez sSiwy12 cytata se dopisałem - a kto mi zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.05.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Widać, że są tacy co sądzą inaczej Widać problem z nazewnictwem - gdybyś nazwała po ludzku palacinka nie byłoby sprawy, a może byłaby większa (gorsza?) To następna ciekawostka, radosna dla mnie i bolesna dla wiadomo kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.05.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 ....Tego chłopaka bym nie podał swym gościom ponieważ jest źle zrobiony... Specyficzne menu Albo specyficzni goście. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6842521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.06.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Dzisiejsze śniadanie. Konfitura jagodowa i maliny. http://s13.postimg.org/dwuwtqhd3/nalesnik.jpg http://s14.postimg.org/iaw1jy3w1/nalesnik_maliny_i_konfitura_jagodowa.jpg http://s16.postimg.org/p1wbfi29h/nalesnik_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6851747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.06.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Fajne ,wygląda wyjątkowo smakowicie, tylko skąd ja wezmę maliny ?Własne jeszcze nie urosły.... ... no idę coś zjeść... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6851795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.06.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Fajne ,wygląda wyjątkowo smakowicie, tylko skąd ja wezmę maliny ? Własne jeszcze nie urosły.... ... no idę coś zjeść... W odpowiednim sklepie, który je sprzedaje. Mają wszystko co dusza zapragnie. http://s10.postimg.org/tqeqy7vax/sklepowe_malinki_z_duzego_miasta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/198993-nale%C5%9Bniki/page/3/#findComment-6851807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.