Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji małej łazienki z wielką rurą

Recommended Posts

Słuchaj a tak serio to nie jest tak ze wszystkie rzeczy związane z pionami musisz uzgadniać w administracji ?

Propblemem nie jest puszczenie rury tylko zgoda na to.

można to zrobić we własnym zakresie ;) tylko średnica jest duża a trzeba zrobić spadki itp wiec nie wiem na ile da sie to przybliżyć do sufitu i czy nie będzie wiązało sie to z kuciem u sąsiada :bash:

witam.vplanuje w najblizszym czasie remont łazienki w bloku, lecz nie daje mi spac w nocy ta rura widoczna na zdjęciu, szukam pomocy i pomysłów co można z nią zrobic...[ATTACH=CONFIG]307470[/ATTACH]

To jest łazienka w bloku? To jak tam idą piony??? Pierwszy raz widzę coś takiego a w niejednym bloku byłam.

witam.vplanuje w najblizszym czasie remont łazienki w bloku, lecz nie daje mi spac w nocy ta rura widoczna na zdjęciu, szukam pomocy i pomysłów co można z nią zrobic...[ATTACH=CONFIG]307470[/ATTACH]

Zabudować tego nie zabudujesz, poszedłbym w kierunku tego co pisze f.5 zrobić coś oryginalnego np. zrobić dużo chromu w łazience i rurę zrobić wtedy tak:

http://czasnawnetrze.pl/i/aD02Njcmdz05MjU=/c97af840/16200-nietypowe_wnetrze_modelina_architekci_bookbox_loft.JPG, albo jakiś inny materiał jeśli bardziej tradycyjnie to w mosiądzu.

Tak jak np. tutaj masywne chromowane baterie, chromowaną drabinkę i tą rurę w chromie:

http://czasnawnetrze.pl/i/aD02MDAmdz05MDA=/08325513/16206-nietypowe_wnetrze_modelina_architekci_bookbox_loft.JPG

Generalnie tylko dekoratorsko z tego wyjdziesz, wygląda na to, że to ślepa łazienka dużo mozna zrobić odpowiednio zrobionym światłem, ja osbiście poszedłbym coś w ten deseń który zamieściłem ewentualnie zostawić kolor płytek a wszędzie tam gdzie jest chrom dać czerń rurę wcześniej opiankować tak żeby nie było widać łączeń.

Żeby to wyglądało bardziej abstrakcyjnie zrobić z płyt osb formę wypełnić pianką tak żeby wyszedł czworokąt i załamania pod kątem prostym.I wtedy wszystko kawadratowe, armartura itp.

Edytowane przez Beata&Slawek

Chociaż z drugiej strony coś mi świta tylko nie mam pozostałych zdjęć nie wiem gdzie wejście do łazienki, ale opiszę jak to sobie wyobrażam. Można byłoby puścić tą rurę tak jak wychodzi z sufitu w dół i zrobić z profili i regipsów ściankę z rurą w środku to byłaby prawa ścianka Twojej kabiny potem przy ziemi rura w lewo pod kabiną, brodzik byłby dosyć wysoko więc przed kabiną musiałby być jeszcze stopień, potem w lewo tam zrobić trójnik i włączyć w tą rurę własną toaletę zabudowa spłuczki byłaby jednocześnie zabudową rury no i za kominem wpuścić spowrotem w pion.