MikolajNiemcy 13.03.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam,Chcialbym dowiedziec sie jak obslugiwac kociol Wolf CGB-K-20 za pomoca cyfrowego regulatora DRT.Wprowadzilem sie do domu w Niemczech gdzie do ogrzewania wykorzystywany jest wlasnie ten kociol.Wlasciciele nie do konca wiedza jak on dziala, powiedzieli mi tylko ze trzeba przekrecic pokretlo na kolte z 0 na 1 i kociol grzeje.Sciagnalem sobie instrukcje obslugi ale nie ma w niej tego co szukam.Z tego co widze to regulator jest ustawiony na ustawienia fabryczne. Glownie zastanawia mnie kilka kwestii:1. Co zrobic zeby wylaczyc pompe, teraz pracuje caly czas? W instrukcji przeczytalem ze automatycznie wylancza sie powyzej 6 stopni na dworzu.2. W momencie gdy ustawilem temperature pracy w obnizonej temperaturze na 11 stopni to na wyswietlaczu pojawila sie ikona "kranu" i palnik zaczal sie czesciej wlaczac. Co to znaczy.3. Na jaki optymalny program ustawic regulator przy grzejnikach? Dodam ze dom ma ok 120 m2 i nie jest ocieplony.Wiem ze moj post jest malo profesjonalny i moze zadaje proste pytania ale nigdy nie mialem stycznosci z takim ogrzewaniem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts